Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Четвер, 18.04.2024, 11:44ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2012 » Червень » 01
      Друзі, ось і підійшли ми до одного із трьох головних християнських свят – П’ятедисятниці або як ще називають в народі це свято – День Пресвятої Трійці.
     Тож нехай це свято надихає всіх вас на добрі справи, наповнює серця любов’ю до ближніх, дарує кожному сімейний затишок і добробут, несе щастя і впевненість у майбутньому.
 
    ТРІЙЦЯ (П'ятидесятниця) (грецьк. Pentekoste), одне з найбільших християнських свят, яке святкується на 50-й день від Великодня в пам'ять зішестя Святого Духа на апостолів і присвячене прославлянню Святої Трійці. У Православній Церкві — велике двунадесяте свято. На Заході свято П'ятидесятниці не носить назви Трійці, хоча тісно пов'язується з її шануванням. З XIV ст. святом Трійці в Католицькій Церкві стала називатися неділя по П'ятидесятниці.
 
Зміст свята
 
    Назву П'ятидесятниці свято одержало тому, що зішестя Святого Духа на апостолів сталося в старозавітне свято П'ятидесятниці, встановлене в пам'ять про дарування єврейському народові Закону при горі Синай; воно святкувалося в 50-й день після Великодня і припадало на закінчення жнив і збирання плодів, перші з яких приносилися в жертву в храмі. Саме в цей день, у 50-й день по Воскресінні Ісуса Христа, коли всі учні були зібрані в одній світлиці, раптом зробився шум, «ніби буря раптова зірвалася, і переповнила ввесь той дім, де сиділи вони. І з'явилися їм язики поділені, немов би огненні, та й на кожному з них по одному осів». Апостоли виповнилися Духа Святого і стали говорити різними мовами (Діяння апостолів 2:1-47). Зішестям Св. Духа на апостолів відкрилася довершуюча (?) діяльність третьої особи Пресвятої Трійці, і вчення Ісуса Христа про Триєдиного Бога досягло довершеної ясності і повноти. Подія Зішестя Святого Духа на апостолів вважається початком Християнської Церкви.
 
Історія свя ... Читати далі »
Категорія: Подія дня | Переглядів: 1390 | Додав: WWWWW_W | Дата: 01.06.2012 | Коментарі (0)

     Бойко Богдан Михайлович (*2 червня 1937, Діброва —†26 липня 2000, Діброва) — український письменник, редактор журналу «Перевал», громадський і культурний діяч. Автор багатьох романів та повістей, лауреат кількох літературних премій: імені Василя Стефаника, імені Олеся Гончара та інших.


Біографія

    Богдан Бойко народився 2 червня 1937 року у селі Діброва на Івано-Франківщині, у родині колгоспників. Закінчивши школу, у 1956 році вступив на філологічний факультет Львівського державного університету імені Івана Франка, який закінчив 1961 року.
     Богдана Бойка вважають дуже плідним письменником, з під пера його вийшли численні повісті та романи на суспільні та історичні теми. Після здобуття Незалежності України він працює в редакції новоствореного журналу "Перевал". Через чималий внесок в літературне життя краю, його було обрано (літераторами) головним редактором місцевого літературно-художнього і громадсько-політичного журналу "Перевал" (м. Івано-Франківськ) з 1996 року. За свою творчу працю та громадські ініціативи Богдан отримував численні літературні нагороди: Лауреат літ. премії "У свічаді слова" Є.Бачинського (1998, США), премії ім. В.Стефаника (1998), премії ім. О.Гончара (1999), Фундації Укр. вільного ун-ту (США, Нью-Йорк, 2000).
   Весь життєвий шлях Богдана, окрім батьків, супроводжує його родина: дружина Лідія Йосипівна (1938) - учитель біології та хімії; син Тарас (1962) - редактор квартальника "Аспекти самоврядування" Інституту демократії ім. Пилипа Орлика; син Роман (1964) - гірничий інженер.
    Богдан Бойко є автором численних повістей та романів на суспільні та історичні теми.

Творчі набутки

«Липовий цвіт сорок першого...»
«Маки червоні»
«Дорога додому»
«Столочене жито»
«Чари Чортогори»
«Останній ватажка»
«Остання надія»
Категорія: Подія дня | Переглядів: 1086 | Додав: WWWWW_W | Дата: 01.06.2012 | Коментарі (0)

    Вонг, Уоллес.

    Microsoft Office 2010 для чайников. : Пер. с англ.- М. : ООО «И.Д. Вильямс», 2012.- 368 с.: ил.- Парал. тит. англ.
     Пора переїжджати в новий офіс! Це зовсім не страшно, адже тепер у вас є зручне керівництво, в якому детально описується робота з усіма додатками пакета Microsoft Office 2010. Прочитавши цю книгу, ви навчитеся настроювати стрічку Office, створювати документи в World, виконувати найскладніші розрахунки в Ехсеl , створювати яскраві презентації в РоwегРоіnt, планувати ділові зустрічі з допомогою Оutlоок і проектувати професійні бази даних в Ассеss.

- Де це знаходиться? На стрічці Office 2010 знаходяться всі команди, що потрібні для вирішення поставлених перед вами завдань.
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 712 | Додав: WWWWW_W | Дата: 01.06.2012 | Коментарі (0)

     Гукин, Ден

     World 2010 для чайников. : Пер. с англ.- М. : ООО «И.Д. Вильямс», 2012.- 352 с.: ил.- Парал. тит. англ.
     Ця  книга допоможе вам розібратися у всіх нюансах нової версії текстового редактора World. Тут ви знайдете все, що потрібно знати користувачеві цієї програми, починаючи з азів форматування тексту, перевірки правопису, використання шаблонів, вставки зображень і збереження створених документів і закінчуючи відключенням тих функцій, які дратують вас і заважають працювати. Розкрийте свій письменницький талант, навчившись працювати в найпопулярнішому текстовому редакторі.

- Новачок у World? В цій книзі є те, що в інших книгах упускають за непотрібністю: ази роботи з клавіатурою і мишкою в програмі World.

- Провіряйте і виправляйте написане. Виправляйте помилки, переміщайте фрагменти тексту, копіюйте і вставляйте уривки, обробляйте блоки тексту.

- Перевірка правопису. Використовуйте функцію автоматичної перевірки правопису програми World ... Читати далі »
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 692 | Додав: WWWWW_W | Дата: 01.06.2012 | Коментарі (0)

     Кроудер, Дэвид.

     Создание веб-сайта для чайников, 4-е изд. : Пер. с англ.- М. : ООО «И.Д. Вильямс», 2012.- 272 с.: ил.- Парал. тит. англ.
Якщо ви ніколи не займалися веб-дизайном, але хотіли б выдкрити свій сайт в Інтернеті, ця книга допоможе вам навчитися створювати цілком професійні сайти. Тут ви знайдете практичні поради, перевірені фрагменти НТМL-коду і безліч силок на корисні ресурси в Інтернеті. Ви навчитеся додавати на веб-сторінку зображення, відео-і аудіокліпи, красиві кнопки і безліч інших елементів.

Почніть з основ. Навчіться застосовувати базові елементи НТМL і редактори різноманітних типів.

Структуруйте подачу матеріалу. Забезпечте зручність читання текстів за допомогою таблиць і фреймів, застосовуючи сучасні технології, наприклад каскадні таблиці стилів (СSS).

Що в імені твоєму? Виберіть і зареєструйте доменне ім'я і знайдіть для свого сайту хорошого хостинг-провайдера.

Краще один раз побачити. Дізнатися, де можна знайти безкоштовні зображення, як відредагувати їх і додати на сторінку сайту.

Зробіть сайт красивим. Дізнайтеся, як розмістити на сайті красиві кнопки, додати на його сторінки відео-і аудіокліпи.

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 752 | Додав: WWWWW_W | Дата: 01.06.2012 | Коментарі (0)

     Кинг, Джули Адэр, Тимачев, Сергей
   
     Цифровая фотография для чайников, 6-е изд. : Пер. с англ.- М. : ООО «И.Д. Вильямс», 2012.- 336 с.: ил.- Парал. тит. англ.
     Використайте  максимальну користь зі своєї фотокамери, робіть якісні знімки і показуйте їх публіці!
     Отже, ви придбали новеньку модель цифрової фотокамери, назнімали купу фотографій, але не знаєте, що тепер з ними робити, а точніше - як зробити їх краще. Не впадайте у відчай - на допомогу вам прийде ця книга із серії ... для чайників. У ній простою і зрозумілою мовою пояснюється, як вибирати фотоапаратуру, встановлювати експозиції і наводити на різкість, знімати як професіональні фотографи, організовувати і редагувати фотографії, а також поширювати їх як у друкованому, так і в електронному вигляді через Інтернет.

Книга дозволить:

- Зробити правильний вибір - вчасно вирішити, чи потрібно модернізація фотокамери, підібрати підходящу фотоапаратуру та програмне забезпечення для зйомки і редагування фотографій

- правильно налаштувати фотокамеру - навчитися встановлювати основні режими зйомки: автоматичні, напівавтоматичні, сюжетні і ручні

- засвоїти фотографічну термінологію - знайти і усвідомити просте і доступне тлумачення всіх незрозумілих термінів і скорочень, прийнятих в цифровій фотографії

- впевнено і грамотно поводитися з фотокамерою - навчитися маніпулювати глибиною різкості, експо ... Читати далі »
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 900 | Додав: WWWWW_W | Дата: 01.06.2012 | Коментарі (0)

Колисниченко, Д. Н.

Блоги: создание, раскрутка, заробіток .- М. : ООО «И.Д. Вильямс», 2012.- 336 с.: ил.

     Ця книга - практичне керівництво по створенню та просуванню блогу, його розкрутки і популяризації, а також перетворенню на інструмент, який приносить прибуток своєму власникові. Автор пропонує реальні технології, інструменти та ідеї, за допомогою яких ви зможете досягти успіху в "блогосфері" і перетворити своє захоплення веденням блогів в джерело додаткового прибутку або навіть в дохідну професію. У книзі детально обговорюється рішення різних технічних питань щодо створення і ведення блогів, підтримки їх інформаційного наповнення та управління контентом – сервіси LiveJournal, Blog.ru, blogger.com, а також автономні движки WordPress, ... Читати далі »
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 718 | Додав: WWWWW_W | Дата: 01.06.2012 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов