Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Четвер, 28.03.2024, 12:19ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2012 » Червень » 27

Вчора, 26 червня  представники Рокитнівської ЦСПШБ, зокрема, директор ЦСПШБ Тетяна Євгенівна Скаковець, провідний бібліотекар Рокитнівської ЦРБ Оксана Миколаївна Лісовець, завідуюча Остківською ПШБ Анна Кухновець стали учасниками форуму учасників програми "Бібліоміст", в рамках якого пройшло нагородження переможців другого фестивалю-конкурсу інноваційного досвіду "Бібліофест". Форум учасників програми ''Бібліоміст'' відбувся в приміщенні Рівненської державної обласної бібліотеки.

Фестиваль-конкурс заснований у 2011 році Рівненською державною обласною бібліотекою та спрямований на виявлення ефективних форм бібліотечного досвіду для залучення читацьких груп в бібліотеку, творчих ініціатив бібліотечних спеціалістів Рівненської області.

"Бібліофест" – 2012 року повністю присвячений темі впровадження новітніх інформаційних технологій у бібліотечну практику.

У номінації "Кращий досвід створення ресурсів", назва форми роботи «БІБЛІONEWS» Блог Рокитнівської  центральної районної бібліотеки», переможцем серед районних бібліотек стала, провідний бібліотекар Рокитнівської центральної районної бібліотеки Оксана Миколаївна Лісовець.

... Читати далі »

Категорія: Подія дня | Переглядів: 813 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.06.2012 | Коментарі (0)

Голояд Галина Омелянівна з дому Савицька, літературний псевдонім Марта Гай Народилася 30 червня 1922 р. в м. Львові.

Освіта: гімназія і математично-Фізичний ліцей в м. Тарнові (Польша) в Інтернаті при монастирі св. Уршулянок.

Ще за Польщі вона як і її мати була репресована. Матері, яка була ранена під час боїв Січових Стрільців у Львові, заборонили вчителювати у воєводствах з українським населенням а дочці заборонили вчитися в тих же воєводствах.

У 1939 році Марта Гай вступає в Організацію Українських Націоналістів, скоро переходить в Закерзоння, де проходить вишкіл. З того дня, аж до арешту 6.05.1950 р. перебуває в підпіллі ОУН-УПА. Стає організатором жіночої сітки при Краєвому проводі Львівщини і Закерзоння. Шість раз переходить в дуже важких умовах нелегально кордон. Організує і вишколює санітарні відділки для Української Повстанчої Армії. Рівночасно займається в підпіллі літературною, журналістською, виховною роботою. Редагує журнал для молоді "На чатах", пише оповідання, поезії. В УПА було три поети: Боеслав, Полтавець і Марта Гай. Залишилася живою тільки вона. Перед арештом працює в Головному штабі УПА при головному виховно-політичному відділі.

5 травня 1950 року арештована на вулиці Львова, коли йшла на зв' язок до генерала Р.Шухевича. (Ген Шухевич загинув того року в березні, але у виховному відділі штабу, який містився в Карпатах це ще не було відоме). Після півторарічного слідства в жахливій Лонцькій тюрмі, засуджена на 25 літ: " особенных закритих лагерей".

Строк відбувала в Тайшетських, Мордовських, Кемеровських таборах там була ще два рази суджена: вперше за втечу, вдруге за бунт, точніше за захист польки Стефи Ваврикович. Засуджена тоді на закриту тюрму і була перевезена у м. Владимир в центральну закритку, де зустрілась з подругами Катрусею Зарицькою, Галиною Дидик та іншими. В тюрмі, на поодиночці, студіювала філософію, писала.

Після звільнення повернулась на Україну до матері. Жити в більших культурних центрах не дозволили і вона прописалася в м. Бурштин, Галицького району.

Член Спілки письменників України. Нагороджена журналістською премією ім. Полтави. Нагороджена Українською Головною Визвольною Радою (УІВР) Срібним хрестом за заслуги.

1999 р. відзначена Проводом Медаллю С.Бандери за довголітню боротьбу в ім'я Української Державності.

Категорія: Подія дня | Переглядів: 851 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.06.2012 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов