Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вівторок, 30.04.2024, 00:14ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Вересень » 05
     Приємно мати багато друзів, а коли твої друзі колеги бібліотекарі, тоді це ще і корисно  можна поділитися досвідом, запозичити безліч нових ідей.
     Саме з такою метою я, бібліотекар ПШБ с. Блажове та бібліотекар с. Радомишль (Луцької ЦБС) Барда Євгенія відвідали Старовижівську ЦРБ, що на Волині.
     Бібліотекар-бібліограф Яскульська Анна, що за сумісництвом являється нашою подружкою по Молодіжній Секції УБА J провела цікаву екскурсію по всій бібліотеці, ми зазирнули у кожен потаємний куточок Старовижівської ЦРБ. Бібліотека комп’ютеризована та сучасна, має великий фонд, приймає активну участь у житті свого краю, ставши справжнім центром культури.
    
     Анна розповіла нам про новий міні-проект бібліотеки «Літературна кава по Старовижівськи», який заснований для тих, хто любить зустрічатись з цікавими людьми за філіжанкою кави. Ще одним цікавим проектом, який особисто мені припав до душі, є клуб «Золотий вік», діяльність якого спрямована на задоволення потреб людей старшого покоління у спілкуванні, бажанні вирватися із обіймів самотності. Клуб має свій девіз та емблему.
     Екскурсія не оминула і дитячу бібліотеку, в якій нас з Євгенією вразила велика кількість дитячих робіт. також я зацікавилася діяльністю лялькового театру Старовижівської бібліотеки для дітей «Теремок». Сподіваюсь, що в найближчому майбутньому зможу і в своїй бібліотеці створити подібний.
Категорія: Подія дня | Переглядів: 711 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.09.2014 | Коментарі (0)

     Павло Юхимович Ключина народився 8 вересня 1914 року в селі Великий Самбір Чернігівської губернії Конотопського повіту. Він був дев’ятою дитиною в сім’ї.
     Село початку ХХ століття, як і вся держава, переживало трагічні події: світова війна, революція, громадянська війна. Про цей період сам П. Ключина писав: «Через три роки після мого народження сталося те, що говорила над моєю колискою мати: цар випав із свого трону. Не стало царя — мені байдуже. І за вухом не засвербіло. Як там люди живуть без нього — то діло не мого розуму. Того ж року серед зими помер батько… Підростав, спинався на ноги, здивованими очима дивився на незрозумілий мені світ.
     З навчанням я запізнився трохи. Дві зайві зими просидів на печі. Бо не було ні чобіт, ні теплого піджака. У третій клас прийшов переростком … Таких, як я, було півкласу».
     У школі зародився потяг до книги, який став основою всього життя. Читав усе, що потрапляло під руку.
     Пізніше захоплювався творами Т.Шевченка, І. Франка, Лесі Українки, своїх сучасників — П. Тичини, В. Сосюри, М. Семенка, О. Олеся. Зачитувався «Чорною радою» П. Куліша, творами Д. Антоненка-Давидовича, М. Куліша, «Історією України» М. Аркаса.
     Пізніше, за свідченням рідних, коли бували «тайні вечори спогадів», як їх називали в сім’ї, міг годинами читати улюблені твори. У 20-х роках особливо захоплювався тим, що стосувалося України, її минулого й сучасного. Хотілося іти в ногу з часом.
     П. Ключина разом з кількома друзями спробував провести в селі «українізацію»: хотіли виконати пофарбований дубовий стовп, що зберігся, мабуть, ще з часів Катерини II, на якому було написано: «Великий Самбург. Крестьянских дворов… Пахотной земли …десятин». Спроба зазнала невдачі, але мала продовження.
Категорія: Подія дня | Переглядів: 649 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.09.2014 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов