Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Неділя, 28.04.2024, 04:48ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 184 185 »

Решат Нурі Гюнтекін

Пташка співуча :  роман  / Решат Нурі Гюнтекін ; пер. з тур. Володимир Верховень . — Х.: Фоліо, 2011. — 506 с. (Карта світу).

«Пташка співуча» (1922) — перший і найвідоміший роман Гюнтекіна, який відразу приніс йому популярність і майже протягом століття залишається улюбленим у читачів багатьох країн. І справді, не може не захопити доля юної примхливої дівчинки Фаріде, в якій прокидається перше почуття до Кямрана і яка під впливом ревнощів різко змінює свою долю: стає вчителькою початкової школи в гірському селі. Відтепер її життя — це низка неочікуваних поворотів, пригод та переживань. Кохання та зрада, біль та радість, сльози та надія на щастя — такі вічні теми, яким присвячений цей роман, визнаний класикою світової літератури.

Про автора: Решад Нурі Гюнтекін (1889—1956) — відомий турецький письменник. Викладач історії та літератури, державний діяч, депутат меджлісу, він написав 16 романів, 6 збірок оповідань, близько 30 п’єс, перекладав твори Руссо, Сервантеса, Золя, Камю.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ПОПУЛЯРНОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 213 | Додав: Ксюша | Дата: 02.11.2021 | Коментарі (0)

Книга, яка користувалась найбільшою популярністю серед наших користувачів у жовтні  «Не озирайся і мовчи», автор: Макс Кідрук.

Уявіть, що на Землі існує місце, яке ніби застигло в часі. Місце, здатне сховати будь-кого, хто прагне втекти від реальності. Уявіть, що для того, аби туди потрапити, достатньо не озиратися й мовчати. Є лише одна проблема: в такому місці часом з’являються речі, страшніші за те, від чого ховаєшся.

Життя сім’ї Грозанів раптово змінюється. Вони переїжджають до нового будинку, і чотирнадцятирічний Марк змушений піти до нової школи. Хлопець начитаний, розумний, але дуже сором’язливий — ідеальний об’єкт для цькування. Щодень більше замикаючись в собі, він мріє про світ, де немає знущань і безпричинної жорстокості. Одного дня Марк знайомиться із Сонею, дівчиною з паралельного класу, яка розповідає йому про існування такого світу і про можливість туди потрапити… просто скориставшись ліфтом у їхньому будинку. Хлопець не розуміє, навіщо Соня вигадує нісенітниці, які легко спростувати, але зрештою вирушає за нею. Він не підозрює, що звичайна мандрівка на десятий поверх загрожує чимось набагато гіршим за руйнування уявлень про реальний світ. 

ЧИТАЄМО НАЙКРАЩЕ…

Книги в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

Категорія: Book-симпатія | Переглядів: 239 | Додав: Ксюша | Дата: 01.11.2021 | Коментарі (0)

Одрейн Е.

Що не так з моєю матір’ю : роман / Ешлі Одрейн ; пер. з англ. О. Гординчук . — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2021. — 304 с.

Блайт завжди знала, що материнство не для неї. Але коханий чоловік Фокс мріяв про дитину. І народилася Вайолет. Чужа та потайна, вона любила тільки тата і відверто неприязно ставилася до мами. Блайт переконувала себе, що це не так. Проте згодом жінка із жахом стала помічати, як жорстоко Вайолет поводиться з іншими дітьми, причому її дії були продумані й розраховані. Фокс запевняв, що Блайт усе вигадує. Може, жінка божеволіє і їй усе це ввижається? Може, вона погана мати? Ці страхи начебто притлумило народження сина — її найбільшої радості. Поки не стається непоправне. Блайт усвідомлює, що не в змозі більше виправдовувати доньку. Як і себе саму...

Дюнан С.

Сповідь куртизанки : роман / Сара Дюнан ; пер. з англ. А. Михайлова  . — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2021. — 512 с.

1527 рік. Рятуючись від розграбування Риму, куртизанка Ф’яметта і її супутник, карлик Бучино, тікають до Венеції. Усе, що в них є, — кілька дорогоцінних каменів і бажання вижити. Хитрий Бучино і його яскрава напарниця незабаром проникають в осердя венеціанського суспільства. Їхні статки починають зростати. Часи злиднів і відчаю, здається, назавжди лишилися позаду. Але на втікачів обрушуються нові випробування. І небезпечнішою за всіх для Ф’яметти і Бучино стане сліпа цілителька Ла Драга. Лише їй під силу зруйнувати життя карлика і куртизанки. В ім’я помсти? Або в ім’я любові?..

     Книги для відділу абонементу подарувала постійна користувачка та дарувальниця Пілат Оксана Мирославівна.

... Читати далі »

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 205 | Додав: Ксюша | Дата: 29.10.2021 | Коментарі (0)

День визволення України від фашистських загарбників — свято, яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.

 
 
Історія свята.
 
     Свято встановлене відповідно до Указу Президента України Віктора Ющенка № 836/2009 від 20 жовтня 2009 року «…з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності Українського народу у Другій світовій війні…».
 
     У нашому календарі є не мало дат, які нагадують нам про ті далекі роки. Кожне наше місто чи містечко, регіон мають пам’ять про цю страшну війну. День визволення України від фашистських загарбників відзначається 28-го жовтня. Це був кульмінаційний результат ряду наступальних операцій, найбільш значимі з яких: Донбаська - з 13-го серпня по 22-е вересня 1943-го року, Корсунь-Шевченківська операція - з 24-го грудня 1943-го по 17-е лютого 1944 - го року, Львівсько-Сандомирська - з 13-го липня по 29-е серпня 1944-го року і заключна Східно-Карпатська операція, яка була розпочата військами і з’єднаннями радянської армії з 8-го вересня 1944-го року і призвела до остаточного звільнення та вигнання останніх гітлерівських загарбників з території України 28-го жовтня 1944-го року. 
 
 
 
Шановні ветерани!
 
     Прийміть найщиріші вітання з нагоди відзначення славної дати в історії нашої держави - визволення України від фашистських загарбників!
 
Категорія: Подія дня | Переглядів: 1195 | Додав: WWWWW_W | Дата: 28.10.2021 | Коментарі (0)

Смик Н.

Я загубив її… : Повість, оповідання, жарти  .-  Рівне : «Овід», 2007 .- 325 с.

Пошуки людиною самої себе у вирі повсякденності, спокута гріхів і віра у віднайдення бездумно втраченого – основні мотиви у творчості автора.

Книга адресована широкому колу читачів.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу, читального залу.

ЦІКАВОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 210 | Додав: Ксюша | Дата: 24.10.2021 | Коментарі (0)

Загребельний П.

Диво : роман, оповідання  / Павло Загребельний . — Х.: Фоліо, 2013. — 315 с. (Історія України в романах).

«Диво» - роман про Київську Русь доби Ярослава Мудрого, за часів якого сталося об'єднання земель руських та було зведено славнозвісний Софійський собор у Києві. Життєві шляхи героїв – зодчого Сивоока та князя Ярослава – перехрестилися на майдані, де підіймався величний та дивовижний храм. Софія Київська з'єднала долі талановитого майстра і мудрого правителя. Дві людські драми розгортаються перед нами на сторінках роману. Сивоок, для якого будівництво храму стає головною справою життя, трагічно гине і його ховають під плитами собору. Ярослав Мудрий вінчається в Софії на кесаря землі Руської. Але і він дійшов цього ціною великих душевних втрат, зрікшись заради влади єдиного в своєму житті справжнього кохання. Також до книги увійшло історичне оповідання В. Малика «Дві перемоги», в якому розповідається про боротьбу українських козаків проти польської шляхти.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ІСТОРИЧНОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 203 | Додав: Ксюша | Дата: 23.10.2021 | Коментарі (0)

Ісігуро К.

Залишок дня : роман  / Пер.  Г. Лелів . -  Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. — 240 с. (Серія: Художня проза).

Улітку 1956 року дворецький Стівенс, який усе життя прослужив у багатому маєтку під назвою Дарлінґтон-Голл, вирушає в автомобільну мандрівку південно-західною Англією. Коротка шестиденна виправа перетворюється на подорож у минуле, що виринає на тлі розкішних англійських пейзажів, у минуле, в якому особисті драми розгортаються разом із драмами світовими. Цей роман, за який Кадзуо Ішіґуро здобув Букерівську премію, — витончена історія про невисловлені почуття і прихований відчай, про жаль, що затьмарює залишок дня, коли з гіркотою розумієш, що все могло скластися інакше...

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 218 | Додав: Ксюша | Дата: 21.10.2021 | Коментарі (0)

УКРАЇНСЬКИЙ НАЦІОНАЛІЗМ У СУЧАСНОМУ ІДЕОЛОГІЧНО­МУ ПРОТИСТОЯННІ. Збірник матеріалів Восьмих Бандерівських чи­тань. / упор. Ю. Сиротюк, Т. Бойко, Ю. Олійник. Київ: Недержавний ана­літичний центр «УССД» - ТОВ «Основа», 2021. 352 с.

До збірника увійшли матеріали виступів учасників VIII Бандерів­ських читань. Тематикою обговорення стали проблеми співвідношення національної ідентичності та транснаціональних процесів; українського націоналізму та нових викликів сучасності: лівого популізму, тендеру, постправди, «руского міра»; впливу геополітичних проектів і популізму як контрреакції; методи дії м’якої сили імперіалізму/космополітизму: від транснаціональних фондів до Російської православної церкви.

Матеріали включають доробки науковців, політиків, громадських діячів, ветеранів російсько-української війни та діючих військовослуж­бовців.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 221 | Додав: Ксюша | Дата: 18.10.2021 | Коментарі (0)

Назва цього популярного в народі свята говорить сама за себе. Захист своєї Вітчизни від зазіхань з боку тих, хто час від часу намагається загрожувати державним засадам будь-якої країни - свята справа. Вона вимагає від людей сміливості, честі та відваги, дуже часто величезної самопожертви і колосальної самовіддачі.

     День захисників і захисниць України – свято на честь національних героїв, які віддали життя за свою Батьківщину. Це день, коли вітають військових в погонах, сильних, хоробрих і відважних чоловіків.

     З радянських часів День захисника вітчизни відзначали щорічно 23 лютого. Після розвалу СРСР на території багатьох країн колишнього Союзу, у тому числі і в Україні, дата святкування не змінилася. Довгий час українських чоловіків і військових вітали взимку.

     Однак останні події початку 2014-го року і неоголошена війна Росії проти України змусили переглянути багато поглядів українського суспільства. Відповідно до Указу Президента України Петра Порошенка № 806/2014 від 14-го жовтня 2014-го року в Україні, з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій та перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві і на підтримку ініціативи громадськості, встановлено нове свято - «День захисника України», у 2021 році Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України» № 1643-ІХ, який парламент ухвалив 14 липня 2021 року. Згідно із законом, назва свята «День захисника України», яке щороку відзначається 14 жовтня, змінюється на «День захисників і захисниць України». Документ сприятиме гендерно збалансованому висвітленню ролі військовослужбовців у захисті нашої країни та належному вшануванню воїнів обох статей. Адже багато жінок нарівні з чоловіками беруть участь у захисті суверенітету й територіальної цілісності України. День захисників і захисниць України​​​ відзначається в  День українського козацтва та в день одного з великих православних свят запорізьких козаків - «Козацька Покрова» («Покров Пресвятої Богородиці»). 

     З 5-го березня 2015-го року День захисника України став неробочим днем. За відповідні зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України №2187 в цілому проголосували 244 народних депутата Верховної Ради України.

... Читати далі »

Категорія: Подія дня | Переглядів: 1428 | Додав: Ксюша | Дата: 13.10.2021 | Коментарі (0)

14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається День українського козацтва.

З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Запорожці, зокрема, мали на Січі церкву на честь Покрова Пресвятої Богородиці з іконою її Покрова. Окрім того, на свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, що обирала гетьмана, визначала, як козацтву жити далі. Тому символічно, що це свято встановлене Указом Президента № 966/99 від 07.08.1999 р. припадає саме на цю дату.

У документі, підписаному Леонідом Кучмою говориться: «Враховуючи історичне значення і заслуги українського козацтва в затвердженні української державності і істотний внесок в сучасний процес державного будівництва, ухвалюю встановити День українського козацтва». І справді неможливо знайти у минулому України якесь інше явище, що б так глибоко і різнопланово вплинуло на історичну долю всього українського народу, як українське козацтво.

Цього дня у православних церквах відправляють служби, молебні, у тисячах міст України відбуваються святкові гуляння, фестивалі, кінні перегони, козацькі паради та змагання. Вперше українські козаки згадуються наприкінці XV століття, коли вони почали оселятися на землях Подніпров'я, нижче за дніпровські пороги. Козацтво постійно поповнювалося утікачами з різних земель України (хоч були серед них і представники інших народів), які з тих чи інших причин залишали місця свого проживання. Певний час козаки жили за рахунок воєнної здобичі у боротьбі з турками і кримськими татарами. У першій половині XVI століття кількість їх ставала все більшою, і з напіввійськового промислу козацтво перетворювалося на окремий стан тогочасного українського суспільства. Вироблялися і усталювалися військова організація, адміністративний устрій, закони і звичаї. У XVI столітті українське козацтво утворило свій центр - Запорозьку Січ, що була столицею значною мірою незалежної військової республіки. У XVII столітті козацтво запорозьке, реєстрове вже утворило провідну верству українського народу і склало основу української держави, що постала 1648 року з початком Визвольної війни під проводом гетьмана України Богдана Хмельницького. Козацький адміністративно-військовий устрій був поширений на значну частину України. 3 козацької старшини утворилася нова українська аристократія. Новий устрій проіснував на українських землях до кінця XVIII століття, а військові козацькі формування - до I-ї половини XIX століття. Цікаво, що святкування Дня українського козацтва збігається зі святом Покрови Пресвятої Богородиці. З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Запорожці мали на Січі церкву на честь Покрова Пресвятої Богородиці з іконою її Покрова. Окрім того, споконвіку на свято Покрови Пресвятої Богородиці в Україні відбувалася Велика рада, яка обирала гетьмана, визначала, як козацтву жити далі.

http://www.tneu.edu.ua/university/museum-of-university-history/191-14-zhovtnya-den-ukrayinskogo-kozactva.html

http://photo.ukrinform.ua/ukr/current/photo.php?id=152659

http://kinderlibrary.wordpress.com/2011/10/14/14-жовтня-день-українського-козацтва/

http://www.sviato.in.ua/den_kozatstva.php

Вітаю усіх українців, які відчувають себе козаками!< ... Читати далі »

Категорія: Подія дня | Переглядів: 2292 | Додав: Ксюша | Дата: 13.10.2021 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов