Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Середа, 08.05.2024, 13:52ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 168 169 170 171 172 ... 184 185 »

Друзі, запрошуємо Вас переглянути новий номер журналу «Шкільна бібліотека», №19-20.

На сторінках журналу Ви знайдете: календар знаменних і пам’ятних дат (листопад – 2012), архівні розвідки, досвід організації та проведення масових заходів, цікавинки звідусіль, цікаве для вчителя-предметника та багато інших корисних публікацій.

КОРИСНОГО ЧИТАННЯ.

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 778 | Додав: Ксюша | Дата: 15.10.2012 | Коментарі (0)

Де́нь худо́жника — професійне свято України. Відзначається щорічно у другу неділю жовтня.

Історія свята

Свято встановлено в Україні «…ураховуючи роль художників України в розвитку українського образотворчого мистецтва, відродженні національних традицій у художній творчості та на підтримку ініціативи Спілки художників України…» згідно з Указом Президента України «Про День художника» від 9 жовтня 1998 року № 1132/98.

Образотворче мистецтво є однією з найдосконаліших форм діяльності, оскільки в художній палітрі кристалізується внутрішній світ людини, звучать кольори глибоких почуттів. Роботи художників будять прагнення до прекрасного, спонукають замислитися над суттю буття.

  Вишуканий живопис, віртуозна графіка, майстерна пластика - невід'ємна частина національної культури, джерело духовного розвитку і задоволення естетичних потреб українського суспільства. Творчі досягнення художників свідчать про потужний потенціал народу, сприяють створенню позитивного іміджу України в світі.

  Українським майстрам пензля і різця належать твори, які стали частиною золотого фонду світового образотворчого мистецтва. Дбайливо зберігаючи і розвиваючи традиції самобутньої національної художньої школи, вони стверджують вічні загальнолюдські цінності, приносять людям радість спілкування з прекрасним.

http://uk.wikipedia.org/wiki/День_художника

http://www.calend.ru/holidays/0/0/1719/

Бажаємо всім художникам України натхнення, любові, щастя і гармонії в житті і творчості! Особливі вітання для творців образотворчого мистецтва Рокитнівщини, високих Вам в злетів.

Категорія: Подія дня | Переглядів: 1324 | Додав: Ксюша | Дата: 12.10.2012 | Коментарі (0)

Всесвітній день зору відзначається у другий четвер жовтня з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Ця дата відзначена в календарі для залучення глобальної уваги до проблем сліпоти, порушення зору і реабілітації людей з порушенням зору.

У проведенні Всесвітнього дня зору беруть участь різні організації, пов'язані з цією проблемою. Цей день є також основною подією глобальної ініціативи з профілактики сліпоти.

Провідні причини хронічної сліпоти включають катаракту, глаукому, вікову дегенерацію жовтої плями, помутніння рогівки, трахому і захворювання очей у дітей (наприклад, що викликаються дефіцитом вітаміну А). У світі все ширше зустрічається сліпота, що розвивається з віком, а також сліпота, що викликається неконтрольованим діабетом.

За даними Міжнародного агентства з профілактики сліпоти, приблизно 284 млн чоловік мають серйозні проблеми із зором, з них 39 млн не бачать зовсім. Хвороби очей вражають більше 19 млн дітей.

При цьому близько 80% випадків сліпоти можна було б уникнути в разі своєчасного лікування.

У рамках Всесвітнього дня зору проводяться просвітницькі та профілактичні заходи, спрямовані на попередження хвороб очей. У деяких країнах у цей час жителі мають можливість пройти обстеження в офтальмолога.

http://svit24.net/zdorovie/40259-sogodni-vsesvitnij-den-zoru

http://www.unn.com.ua/ua/news/962485-sogodni-vidznachayut-vsesvitniy-den-zoru

http://ridna.ua/2011/10/sohodni-vidznachayut-vsesvitnij-den-zoru/

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ ТА БУДЬТЕ ЗДОРОВІ.

Підготувала Оксана Лісовець.

Категорія: Подія дня | Переглядів: 667 | Додав: Ксюша | Дата: 11.10.2012 | Коментарі (0)

Пилип Орлик (11 жовтня 1672 – 24 травня 1742) – гетьман України, великий державний діяч, дипломат, правознавець, автор першої української конституції, поет, письменник.

11 жовтня 2012 року  - 340 років від дня народження Пилипа Орлика (за ст. стилем 1672-1742), українського державного, військового і політичного діяча, гетьмана України, співавтора Угод та Конституційних прав і вольностей Війська Запорозького. Навчався Пилип Орлик у Вільнюсі в Єзуїтському колегіумі, згодом – у Могилянській академії в Києві, де вивчав латинську мову, стилістику, риторику, філософію та поезію. Одруження в Полтаві з донькою козацького полковника Анною Герцик відкрило йому двері до правлячої державної еліти. З 1707 р. був генеральним писарем війська Запорозького, а після поразки в Полтавській битві 1709 р. і смерті Мазепи – обраний гетьманом. Французький посол у Константинополі Дезайєр, котрий мав зустріч з Орликом невдовзі після обрання його (Орлика) гетьманом, доповідав міністрові закордонних справ Торсі: «Новий запорозький гетьман – людина з розумом і освітою. Він гарно тримається, зовсім молодий (38 років). Гетьман казав мені, що впевнений у визволенні України з-під москалів. Він прохав протекції для своєї нації та його християнської величності, кажучи, що в інтересах Франції, аби Порта розпочала війну з москалями». У боротьбі проти Росії Орлик уклав союз з Османською імперією і Кримським ханством. Помер гетьман в Парижі, в маєтку старшого сина – генерала Григорюса Орлі (Григорія Орлика) у віці 70 років. Як зазначив відомий історик Дмитро Дорошенко, «Орлик старався використати кожну нагоду, кожен міжнародний конфлікт на сході Європи, щоб тільки поставити українську справу на порядок дня. Але всі старання великого українського патріота були даремні. Московське царство після полтавської перемоги зробилося могутньою державою, Російською імперією, яка посіла провідне місце в північній і східній Європі».

 

http://presscenter.ukrinform.ua/history.php?hist_id=2649

http://www.osvitportal.lviv.ua/index.php/metodychni-materialy/43543

http://uk.wikipedia.org/wiki/Пилип_Орлик

http://uk.wikipedia.org/wiki/Конституція_Пилипа_Орлика

http://greatukrainians.com.ua/country/ukraine/54.html

 

Підготувала Оксана Лісовець.

Категорія: Подія дня | Переглядів: 814 | Додав: Ксюша | Дата: 11.10.2012 | Коментарі (0)

Друзі, до фонду бібліотеки надійшов новий номер журналу «НАТАЛИ» жовтень, 2012.

10-й  номер «НАТАЛИ»  – це цікаві історії, експрес – поради, корисні речі, інтерв’ю з відомими людьми, подорожі, акції і так далі.

А дізнатись більше, Ви зможете тільки взявши до рук останній номер журналу.

Журнал знаходиться у фонді читального залу нашої бібліотеки.

ЦІКАВИХ ВАМ ВРАЖЕНЬ.

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 673 | Додав: Ксюша | Дата: 08.10.2012 | Коментарі (0)

Друзі, сьогодні я хочу познайомити Вас з талановитою людиною, яка творить і проживає у смт Рокитне – це ЮРІЙ ФЕДОРОВИЧ КЛЯПКО.

Ось, як сам пан Юрій розповідає про себе, - «народився 14 грудня 1958 року в м. Рокитне, Рівненської області на Україні. Після навчання працював у жанрі декоративно-прикладного мистецтва. Паралельно удосконалив академічний малюнок і живопис. Брав участь у різних виставках. Основним моїм заняттям зараз є портретна і пейзажний живопис, іконопис. Приймаю замовлення на виконання розписів, виготовлення іконостасів і кіотів для церков.».

Запрошуємо Вас познайомитись з роботами пана Юрія на його професійному сайті за адресою http://yuri-kliapko.jimdo.com/, поспілкуватись з  Юрієм Федоровичем Ви можете в соціальній мережі Facebook (Юрий Кляпко).

А ще пан Юрій захоплюється фотографуванням, його чудові роботи можна також переглянута на сайті  http://yuri-kliapko.jimdo.com/.

Гарних вам вражень.

 

http://yuri-kliapko.jimdo.com/

http://josegalvan.artscad.com/A55A04/A3.nsf/plinks/SRVV-8YS55P


Категорія: Подія дня | Переглядів: 812 | Додав: Ксюша | Дата: 05.10.2012 | Коментарі (0)

Стругацькі А. і Б.

Пікнік на узбіччі: Повість/Пер. з рос. А. Сагана; за заг. ред. Б. Щавурського. — Тернопіль: Навчальна книга-Богдан,2011. — 240 с.— (Серія "Горизонти фантастики")

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 1053 | Додав: Ксюша | Дата: 04.10.2012 | Коментарі (0)

Дашвар Люко

Мати все [Текст] / передм. О. Герасим'юк ; худож. О. Маслов. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2010. — 336 с.: іл.

Здавалося б, професорській доньці Лідочці Вербицькій пощастило: турбот­лива мама, коханий чоловік, гарна квартира, грошей вдосталь, — якби не таємниця... Вона дізнається, що забите сільське дівча, куплене для сексу­альних утіх її брата Платона, — не єдина маріонетка в руках їхньої матері! Підступ і брехня — ось на чому мати побудувала свою родинну ідилію! Але власного щастя Ліда зречеться сама...

Мати все — і все втратити!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 720 | Додав: Ксюша | Дата: 04.10.2012 | Коментарі (0)

28 вересня в  Рокитнівській ЦРБ відбулися святкові заходи з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек.

Всяке свято – це завжди багато щирих, вірних друзів, це теплі слова вітань. Не винятком стало і наше свято. Привітали зі святом та побажали творчих успіхів, благополуччя, щастя і добра  начальник відділу культури Ковальчук О. С.  та директор Рокитнівської ЦСПШБ Скаковець Т.Є.

Сьогодні наша бібліотека – це центр відпочинку і духовності, частими гостями якої є талановиті поети, письменники, музиканти, і просто цікаві особистості. Поважними  гостями на святі завжди є члени літературно – мистецького об’єднання «Рокита». З словами найкращих побажань  привітала всіх присутніх Вікторія Іванівна Іваненко.

... Читати далі »

Категорія: Подія дня | Переглядів: 794 | Додав: Ксюша | Дата: 01.10.2012 | Коментарі (1)

 ДРУЗІ, запрошуємо Вас відвідати домашню сторінку Борівської публічно-шкільної бібліотеки (http://borovelibr.at.ua/)!

Тут, у просторі сайту, ви можете дізнатися, багато цікавого про життя бібліотеки, історію та головні події, якими живе бібліотека, які заходи проводяться в бібліотеці, переглянути списки періодичних видань, що передплачуються бібліотекою, а також нових надходжень фонду, ознайомитись з краєзнавчими матеріалами села, ну і звичайно, висловити свою думку щодо роботи бібліотеки і сайту! Адже бібліотека відкрита для кожного читача. Бібліотека надає  вільний доступ до книги та інформації для набуття знань,  духовного збагачення, відпочинку та розваги.

ТОЖ ЛАСКАВО ПРОСИМО!

Категорія: Подія дня | Переглядів: 1026 | Додав: Ксюша | Дата: 01.10.2012 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов