Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Понеділок, 29.04.2024, 14:37ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Липень » 13

     Тушич В.

    Зразковий чоловік. Гумор, поезія і проза, лісові замальовки .-  смт. Томашгород, 2012 . — 82 с.: іл.

     Гумор на злобу дня, цікаві поетичні замальовки.

    Для широкого кола читачів.

   Книгу в користування можна взяти у фонді читального залу.

ПРИЄМНОГО ЧИТАННЯ.

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 546 | Додав: WWWWW_W | Дата: 13.07.2015 | Коментарі (0)

      Коцюбинський М. М.

     Тіні забутих предків / Худож.-оформлю зач І. В. Оси­пов. — Харків: Фоліо, 2006. — 350 с.— (Укр. класика).

     В книзі зібрані найкращі твори класика української літератури Михайла Михайловича Коцюбинського (1864-1913), одного з найцікавіших майстрів українського слова.

    Блискучий новеліст, він є одним з новаторів, що створює невеличкі за обсягом, але психологічно напружені твори. Сюжет в них не головне. Це може бути один день з життя татарської дівчини, яка не знає куди подітися у свято («В путах шайтана»), чи почуття батька, що втрачає дитину квітучого літнього дня («Цвіт яблуні»).

    Повість «Тіні забутих предків», здавалося б нехитра любовна історія двох дітей Карпатських гір, стає духовним заповітом Коцюбинського — людські душі єднаються не тільки в любові, але й у смерті.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

 ЦІКАВОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 496 | Додав: WWWWW_W | Дата: 13.07.2015 | Коментарі (0)

     Народилася 11 липня 1960 року у смт. Рокитне Рівненської області в сім’ї робітників. В 1977 році закінчила середню школу №1.

     Закінчила Новобузьке педагогічне училище та Рівненський економіко-гуманітарний технікум за спеціальність – юрист.

     Працювала на скляному заводі, заводі «Кристал».

     Працює у відділі РАЦС Рокитнівського районного управління юстиції. 

    Заміжня, мати двох дітей. Має трьох внуків. 

    Член спілки журналістів України.

    Член літературно-мистецького об'єднання "РОКИТА".

    Автор збірок поезій: "Осінь", "Я ні про що не жалкую", "Розмова з фото", "Музика вітру", "Моя душа і в сутінках відверта", "Хай береже Вас Бог", "Павутиння буденності".

Джерела:

http://rokitnekraj.at.ua/index/voloshina_anna_mikhajlivna/0-85

Категорія: Подія дня | Переглядів: 471 | Додав: WWWWW_W | Дата: 13.07.2015 | Коментарі (0)

     Мико́ла Йо́сипович Сиротю́к (9 липня 1915, село Теклівка, нині Крижопільського району Вінницької області10 жовтня 1984)—український літературознавець і письменник родом з Вінниччини.)

     Народився 9 липня 1915 р. в с. Теклівка Крижопільського району Вінницької області в селянській роди­ні. У 1941 р. закінчив історичний факультет Одеського університету. Учасник Великої Вітчизняної війни.

    Після демобілізації з армії в 1948 р. працював інспектором шкіл Одеського облвно, вчителював. По закінченні аспіранту­ри в Одеському педагогічному інституті був старшим науко­вим співробітником Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка АН УРСР. Очолював кафедру в Київському театральному інститу­ті. З 1972 р. — професор Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка.

     Перша літературознавча праця «Микола Трублаїні» вийшла друком 1956 р. Згодом з'являються літературні портрети «Іван Микитенко» (1959), «Зінаїда Тулуб» (1968). Об'єктом постійної наукової уваги вченого був український історичний роман. Перше дослідження з цієї теми «Українська історична проза за 40 років» побачило світ у 1958 р. Найґрунтовніше цю проб­лему розроблено в монографії «Український радянський істо­ричний роман» (1962), де бачимо не тільки утвердження історії цього жанру, а й нове прочитання історії України.

    1961 р. М. Сиротюк опублікував збірку оповідань «На доро­гах тернистих». Дослідження гайдамацького руху надихнуло його на створення історичного роману «Побратався сокіл» (1964). Тривалі дослідження життєвого шляху П. Грабовського дали цікавий матеріал для історико-біографічного роману «За­біліли сніги» (1970).

    Помер 20 жовтня 1984 р. у Києві.

Джерела:

... Читати далі »

Категорія: Подія дня | Переглядів: 514 | Додав: WWWWW_W | Дата: 13.07.2015 | Коментарі (0)

Родина, родина – від батька й до сина
Від матері доні добро передам.
Родина, родина – це вся Україна
З глибоким корінням, з високим гіллям.

Назарій Яремчук 

     Український День родини відносно молоде свято і відзначаєтся з 2012 року. Відповідний Указ Президента України № 1209/2011 "Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят" був підписаний 30 грудня 2011 року. Святкування цього дня має щорічний характер і встановлено на 8 липня.

     Родина являє собою організовану соціальну групу, а її представники пов’язані між собою не тільки спільністю побуту, але і взаємною моральною відповідальністю, а також соціальною необхідністю, яка зумовлює потребу суспільства в духовному і фізичному самовідтворенні, звідси, мабуть і пійшов вираз: сім’я - осередок суспільства . Звичайно ж, сім’я належить до найважливіших суспільних і державним цінностям. Деякі наукові теорії стверджують, що саме форма сім’ї могла протягом багатьох століть визначати загальний напрям еволюції основоположних макросоціальних систем.

    Для дітей родина - це своєрідне середовище, в якому у дитини складаються умови його психічного, фізичного, інтелектуального та емоційного розвитку. Для дорослої людини вона є джерелом реалізації цілого ряду його потреб.

     Необхідно відзначити, що в міжнародному співтоваристві День сім’ї засновано Генеральною Асамблеєю ООН ще в 1993 році і відзначається 15 травня, в Росії існує «День сім’ї, любові та вірності», який також відзначається 8 липня.

Джерела:

http://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=458

http://nashe.com.ua/song/960

Категорія: Подія дня | Переглядів: 957 | Додав: WWWWW_W | Дата: 13.07.2015 | Коментарі (0)

     Русь-Україна. Факти і сенсації / Герасимчук А.. Таргонський Г. - Київ: Видавництво ТОВ «Інтерконтиненталь-Україна», 2015.-224 с.: іл.

     Книга, яку ви тримаєте у руках, дає відповідь на надзвичайно ак­туальне питання «Откуда есть пошла земля Русская?!». На основі досліджень літописів та архівів, сучасної топоніміки та стародавніх переказів, книга відкриває цілий ряд історичних сенсацій. Зокрема, перед читачем постають заховані епізоди історії слов'янських народів — історії, яку тисячоліттями «майстрували» професійні обслуговувачі політичних інтересів своїх держав. 3 літописів викидалися і стирали­ся цілі пласти життя народів, які не мали своєї державності або втра­тили її. Однак знищити і заховати всієї правди не можна, бо багато чого навіки закарбувалося не тільки в історичних документах, але й у людській пам'яті, назвах міст, сіл, річок, урочищ…

     Видання розраховане на широке коло читачів, які цікавляться періодом початку виникнення слов'янських держав загалом та Русі зокрема. Тієї Русі, яку радянські історики називали Київською, а су­часні російські — «Древньою». Хто вони — русичі, звідки вийшли, хто такі варяги, в чому полягає їх відмінність від вікінгів, чому і де загинув князь Ігор Рюрикович, навіщо охрестив Русь внук Ігоря Володимир? Про це і ще багато про що розкаже ця книга — своєрідна енциклопедія історії слов'янства.

Таргонський Григорій Миколайович

     Народився в селі Глинне Рокитнівського району Рівненської області. Закінчив Таврійський національний університет імені В.І. Вернадського (історія, історик, викладач історії) та Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (магістр державного управління). Після служби в лавах Радянської армії працював вчителем, заступником директора, директором школи, начальником відділу освіти Рокитнівської районної державної адміністрації Рівненської області, заступником, першим заступником голови Рокитнівської РДА. Начальник управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації.

Герасимчук Анатолій Андрійович

     Народився в селі Біловіж Рокитнівського району Рівненської області. Закінчив Донецький державний університет (філологія) та Донецький університет державного управління (менеджмент організацій, менеджер-економіст). Відслужив 10 років у військовій авіації, працював 6 років у Верховній Раді помічником-консультантом народних депутатів В.М. Асадчева та В.Б. Альошина. Співзасновник і президент благодійного фонду «Каяла», директор ТОВ «Редакція газети «Аргумент плюс», шеф-редактор газет «UAАргумент», «Аргумент Плюс», «Донецький Аргумент». Автор багатьох публікацій на політичну та історичну тематики в засобах масової інформації, зокрема, на порталі http://uargument.com.ua/.

     Книгу в користування можна взяти у фонді читального залу.

 КОРИСНОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 711 | Додав: WWWWW_W | Дата: 13.07.2015 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов