Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


П`ятниця, 29.03.2024, 11:55ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Лютий » 21 » Інтерв’ю з бібліотекарем ПШБ с. Блажове Юлією Коханевич про «Зимову школу молодих бібліотекарів»
12:10
Інтерв’ю з бібліотекарем ПШБ с. Блажове Юлією Коханевич про «Зимову школу молодих бібліотекарів»
- ПРИВІТ ЮЛЯ, на свіжих враженнях від поїздки до Львова на «Зимову школу молодих бібліотекарів» хочеться поговорити з тобою про неофіційні, неформальні враження від поїздки, почути поради для колег, набутий досвіду… Тож, якщо ти не проти розпочинаємо.
 
- Доброго дня, з радістю, розпочинаємо.
 
- Юля, така поїздка випадає не щодня, тож розкажи про свої перші емоції, коли ти дізналась, що стала учасницею школи.
 
- Коли до мене подзвонила Вікторія – представник УБА і повідомила про те, що я пройшла відбір до «Зимової школи молодих бібліотекарів», я, чесно-кажучи, не повірила, подумала,  що це друзі розігрують мене. Та  згодом зрозуміла, що це зовсім не розіграш. Радості не було меж! В голові відразу зароїлися сотні думок: як доїхати? Що мене там чекає? І головне – що з одягу брати з собою?! J
 
- Поділись своїми першими враженнями  від школи.
 
- Приїхавши потягом до Львова в 4.15 ранку, поблукавши по місту в пошуках дитячої обласної бібліотеки, я дуже стомилася, пропав настрій. Але коли ледь переступивши поріг бібліотеки, я потрапила до щирих і доброзичливих людей, які відразу напоїли мене чаєм з канапками, то мені стало зрозуміло, що все буде гаразд. Для учасників провели екскурсію по бібліотеці, розповіли про роботу та показали презентацію. А потім нас закрутило у вихорі подій : швидкий трансфер до майбутнього дому, по дорозі ми завітали до м. Стрий, далі – швиденько розселення, обід і Перший дзвоник. Потім – знайомство у форматі speed dating, перший урок.
Все відбувалося в такому шаленому темпі, що не зрозуміло як ми все встигали. За це варто подякувати організаторам проекту, вони створили чудові умови і продумали все до дрібниць.
 
- Що тобі найбільше сподобалось.
 
- Особисто для мене найбільше запам’яталися тренінги Анни Римаренко. Завдяки їй ми згуртувалися, ще більше дізналися один про одного. Кожен з нас відкрився з такої сторони, про яку ніхто і не здогадувався. Найвеселішою була вправа, в якій кожен з учасників порівнював себе з казковим героєм і, розбившись на команди, ми експромтом складали нові фантастичні казки. Словами важко передати ті всі емоції, які вирували на «сцені» нашого «театру».
 
- Яку ідею, ідеї з почутого, побаченого ти будеш втілювати у своїй книгозбірні.
 
- Взявши участь у Зимовій школі, я отримала величезний досвід. Тепер я знаю як краще організувати буккросинг, як швидко опанувати себе перед виходом на сцену, як зацікавити слухачів. В мене значно підвищився рівень обізнаності в мистецтві створення презентацій. В найближчому часі я планую втілити в життя свій проект «Вік живи, вік учись: курси комп’ютерної грамотності для людей старшої вікової категорії».
 
- Юля, учасниками школи були 30 колег із різних областей, розкажи нам про ваші стосунки, чи набула ти нових друзів по школі.
 
- Всі учасники школи між собою дуже здружилися. Тепер я маю друга або подругу в кожній області України. Але найтісніші дружні стосунки в мене склалися з дівчатами, з якими ми жили разом в кімнаті. Це Наташа з Києва, Аня з Запоріжжя та Аня з Чернівців. Ми підтримували одна одну, допомагали і ділилися всім. Дуже сумно було прощатися з Анютами на вокзалі, бо з Наталею ми ще декілька годин гуляли по вечірньому Львову і їхали додому в одному потязі. Я вдячна школі, що отримала таких щирих друзів.
 
- Ну і на кінець розкажи про найцікавіші, можливо неординарні події.
 
- Крім тренінгів, практичних занять, домашнього завдання ми ще встигали знайти час і на розваги. В основному це було пізно ввечері, а то і посеред ночі. Ми організовували міні-турніри з настільного тенісу, наш тренер і за сумісництвом організатор проекту Коля Вірстюк грав на гітарі, ми декламували вірші, грали в сніжки. Але найцікавішим для мене була моя партія гри в теніс з професорами Київського ВНЗ J і головне те, що я навчилася плавати в басейні комплексу. Друзі, дякую, що повірили в мене і затягнули до басейну!
Ми спали лише по пару годин на добу, але всі емоції, переживання були варті того. Я дякую Бібліомосту та УБА за те, що дали мені можливість стати учасником першої «Зимової школи молодих бібліотекарів»!!!
 
- Юля, щиро дякую тобі за бесіду, сподіваюсь, що твоя розповідь та щирі, позитивні враження надихнуть наших колег до написання заявок у подібних навчаннях. Ну, а тобі, я щиро бажаю не розгубити набуті знання та знайти однодумців для втілення твоїх ідей. ЩАСТИ.
Спілкувалась Оксана Лісовець

  
Категорія: Наші інтерв’ю | Переглядів: 1185 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 4.0/2
   
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов