Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Субота, 27.04.2024, 10:16ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 163 164 165 166 167 ... 184 185 »

Друзі, а чи знаєте Ви, що сьогодні день подарунків?

День подарунків ( англ. Boxing Day  ) - Свято, що відзначається в Великобританії і в ряді країн Британської співдружності націй : Австралії, Нової Зеландії, Канаді, а також у Кірібаті, Самоа та ін.  "День подарунків" відзначається в цих країнах щорічно 26 грудня.

В оригіналі його називають "Boxing Day", що дослівно перекладається як "день коробок", в сенсі - з подарунками. В цей день всі дарують один одному подарунки . Існує кілька версій походження цього свята. Згідно з однією з них, після Різдва, яке в Англії справляють 25 грудня, в ніч на 26 число в будинок приходить Санта-Клаус і залишає подарунки.  А на ранок люди їх виявляють. І будинок стає сповнений відкритих коробок.

То, чому б і нам не перейняти це чудове свято, адже напередодні Нового року свято дуже актуальне, всі ми заклопотані вибором подарунків під новорічну ялинку, щоб зробити приємність своїм близьким людям. Тож, врахуйте загальний настрій святкової атмосфери та  поставтесь до вибору подарунка з особливою увагою. Адже зовсім не обов’язково дарувати дорогі подарунки, бо ж  головне увага і турбота.

З Днем подарунків Вас, дорогі наші читачі! Бажаємо, щоб подарунок, який ви виберете для своїх рідних, або отримаєте взамін був несподіваним сюрпризом, в чомусь корисним або просто приємним, адже головне зробити це від чистого серця.

Оксана Лісовець.

Категорія: Подія дня | Переглядів: 966 | Додав: Ксюша | Дата: 26.12.2012 | Коментарі (0)

Друзі, запрошуємо Вас переглянути книжкові новинки, що надійшли до фонду нашої бібліотеки. Пропонуємо Вам ознайомитись з книгами    шведського письменника Стіга Ларссона

    Стіг Ларссон – унікальний і неповторний, єдиний в своєму жанрі. Читаючи твори автора вражає, як йому вдається тримати всі лінії сюжету, інтрига якого була досить складно заплутана. Стіг Ларссон став унікальним явищем в літературі. Перший його роман став бестселером і вивів його на Олімп світового детективу.

Його літературний дебют - роман «Аутисти» - твір, яке порушувало майже всі принципи оповідання, в ньому відсутні початок, середина і кінець, головний персонаж був незвично знеособлений, зв'язок з в пізнаваною дійсністю здавалася обірваної. Крім романів, автор також писав п'єси і приділяв велику увагу роботі сценариста - для кіно, радіо і телебачення. 

Трилогію «Міленіум» називають однією з світових видавничих сенсацій останніх років. Книга Män som hatar kvinnor («Чоловіки, які ненавидять жінок») вийшла в 2005 році, Flickan som lekte med elden («Дівчина, яка грала з вогнем») - в 2006-му, Luftslottet som sprängdes («Повітряний замок, що вибухнув ») - в 2007-му.

Запрошуємо всіх до читання - ну дуже класні книжки!

Книги можна взяти на абонементі нашої бібліотеки.
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 842 | Додав: WWWWW_W | Дата: 25.12.2012 | Коментарі (0)

     Скрябін Кузьма.

     Я, «Побєда» і Берлін / Кузьма Скрябін. — Київ: Всесвіт, 2012. - 223 с.

 

     Ця книжка — літературний дебют відомого українського спі­вака Андрія Кузьменка (Кузьми), лідера групи «Скрябін». До збірки увійшли дві повісті, а також тексти відомих пісень групи. Перша повість — «Я, "Побєда" і Берлін» — проникнута яскра­вим почуттям гумору, веселим настроєм і напевне, розсмішить навіть дуже серйозних читачів. Події відбуваються навколо ста­рого і пошарпаного автомобіля марки «Побєда», на якому Анд­рій зі своїм другом Бардом подорожують до столиці Німеччини. Друга повість — «Місто, в якому не ходять гроші» — зовсім інша за жанром. Це невесела історія про дівчину Анісу, яка через збіг обставин опинилася в жахливому місті, де панують людинонена­висництво, нечувана жорстокість і нелюдські порядки, — місті, з якого немає дороги назад...
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 682 | Додав: WWWWW_W | Дата: 21.12.2012 | Коментарі (0)

Журавльов Д. В.

Усі гетьмани України / Д. В.Журавльов — Київ: Гетьман, 2012. — 508 с.

Гетьман. Слово, яке здатне викликати чимало асоціацій практично у кожного українця. Асоціацій героїчних — «гетьманська слава», іронічних — «до булави треба голови», зрештою, самоіронічних — де «два українці, там три гетьмани ... Слово, буквально просякнуте історією і водночас — якоюсь бадьорою, невмирущою енергетикою. Слово, яке звучить майже як «своє», хоча його походження є неукраїнським і взагалі не слов’янським, не маючи нічого спільного з лунким українським «геть». Так, «гетьмани в золотих жупанах» були не тільки в Україні. Але українською специфікою є те, що саме в Українській козацькій державі гетьман став у силу історичних обставин таким собі квазімонархом, майже незалежним володарем...

     У цій книжці здійснена спроба зібрати під однією обкладинкою біографічний матеріал про більш ніж 70 ватажків українського козацтва, котрі згідно з джерелами чи історичною традицією, носили гетьманський титул чи претендували на нього.
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 704 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.12.2012 | Коментарі (0)

Є в грудні чудове свято -
Святого Миколая день,
Священним трепетом прекрасний,
Він дуже важливий для людей,
 
Нехай він тобі подарує диво,
Наповнить щастям і добром,
Душа твоя красивою буде,
А в серці хай живе любов!


        Друзі, наближається одне з найоч ... Читати далі »

Категорія: Подія дня | Переглядів: 1169 | Додав: WWWWW_W | Дата: 17.12.2012 | Коментарі (4)

Ох, і файно ми вчора 12 грудня повечіркували. На запрошення колег з Районного Будинку культури відвідали  Андріївські вечорниці. Підготували це чудове дійство працівники Районного Будинку культури та клубні працівники сільських будинків культури.

Не зраджуючи традиціям на вечорницях співали, танцювали, ліпили вареники, змагалися у конкурсах, кусали калиту  … ну і звичайно ворожили.

Пригощали смаколиками, смачненькими варениками та калитою і гостей заходу. Тож, думаю по закінченню присутні залишали залу у гарному святковому настрої.

Шановне панство, всіх вітаємо зі святом святого апостола Андрія Первозванного, а особливо Андрійків, Андріїв, Андрюшок, Божого всім благословення!

Оксана Лісовець


Категорія: Подія дня | Переглядів: 830 | Додав: WWWWW_W | Дата: 13.12.2012 | Коментарі (0)

Сьогодні 12 грудня під час проведення методичного дня для бібліотечних працівників системи відбулось офіційне нагородження завідувачки Остківської ПШБ Кухновець Ганни Юріївни почесною грамотою та цінним подарунком, як призера фіналу Всеукраїнського конкурсу світлин "В об’єктиві я і книга" (2012) за роботу «Піду я на ставочок .....» .

Щиро вітаємо пані Анну та бажаємо подальших перемог.

Фоторобота «Піду я на ставочок .....» .

Оксана Лісовець.

Категорія: Подія дня | Переглядів: 714 | Додав: WWWWW_W | Дата: 12.12.2012 | Коментарі (1)

Шановні користувачі!

Запрошуємо Вас взяти участь у анкетуванні на визначення Кращої книги Рівненщини - 2012.

Анкетування проходить в рамках обласного щорічного конкурсу «Краща книга Рівненщини», що реалізується в рамках обласної Програми підтримки національного книговидання, популяризації української книги та сприяння книгоросповсюдженню в Рівненській області на 2009-2013 роки.

Участь в конкурсі беруть книги, які вийшли друком впродовж 5-ти останніх років. 

Номінації конкурсу:

 «Краще довідкове видання»

«Краще історико - краєзнавче видання ... Читати далі »

Категорія: Подія дня | Переглядів: 689 | Додав: WWWWW_W | Дата: 11.12.2012 | Коментарі (1)

Олексій Сергійович Вусик народився 12 грудня 1937 р. на Полтавщині у с. Говтва. Закінчив Сухорабівську середню школу, далі вчився на філологічному факультеті Київського університету ім. Т.Г. Шевченка. Після його закінчення у 1960 році приїхав до Дніпропетровська.

Олекса Сергійович працював на журналістській роботі, до 1967-го був кореспондентом, пізніше – головним редактором Дніпропетровського обласного комітету телебачення та радіомовлення. У 1966 році вийшла колективна гумористична збірка «Молоді вишнівці», де було вміщено добірку оповідань та епіграм Вусика. Наступного року побачила світ власна книжка «На вус намотане». Після того з'явились ще книжки, численні публікації в журналах «Вітчизна», «Прапор», «Україна», де Олекса Сергійович друкував байки, оповідання, повісті. Відтоді вийшли окремими книгами байки, оповідання, роман «Не зів'януть безсмертники», повість «Зустрінемось у саду». Олекса Сергійович також видав «Словник веселих українських синонімів», куди увійшли не лише окремі слова, а й вирази, народні примовки, жартівливі порівняння. Дещо з цих матеріалів надруковано на сторінках журналу «Борисфен», виступав Олекса Вусик з ними і по радіо.

У Спілці письменників О. Вусик з 1974 року, не один рік у дніпропетровській письменницькій організації виконував обов'язки відповідального секретаря, нагороджений Грамотою Президії Верховної Ради УРСР, знаком «Відмінник телебачення й радіомовлення». Лауреат літературної премії імені Д. Яворницького.


Категорія: Подія дня | Переглядів: 872 | Додав: WWWWW_W | Дата: 11.12.2012 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов