Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


П`ятниця, 26.04.2024, 02:52ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 162 163 164 165 166 ... 184 185 »

Харукі Муракамі – це ім’я відоме тисячам інтелектуалів по всьому світу. Його книги стають бестселерами, вони не залежуються на книжкових полицях, їх купують, дарують, ними обмінюються. У середовищі інтелектуальної молоді є майже необхідністю прочитати бодай пару романів цього загадкового автора. Проте навіть найзапекліші шанувальники зазвичай не можуть чітко відповісти, чим саме притягує їх творчість Муракамі. Його магія – це щось абстрактне, щось таке, що не піддається конкретному визначенню. Його прозу порівнюють то з музикою (найбільше із джазом та роком), то з фотоколажем.

Тож, друзі запрошуємо і Вас прочитати книги автора, які нещодавно надійшли до фонду абонементу  нашої бібліотеки.

ГАРНОГО ВАМ ЧИТАННЯ.

Муракамі X.

1Q84: Роман: Кн. 1 / Пер. з япон. І. П. Дзюба; Худож.-оформлювач Є. В. Вдовиченко. — Харків: Фоліо, 2012. — 505 с.

 Харукі Муракамі народився 1949 року в родині викладача класичної філології. У літературі він дебютував наприкінці 1970-х років. З тих пір його ім'я відоме мільйонам читачів у всьому світі. У видавництві «Фоліо» вийшли друком його романи «Погоня за вівцею», «Танцюй, танцюй, танцюй», «Хрон ... Читати далі »

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 865 | Додав: WWWWW_W | Дата: 14.01.2013 | Коментарі (0)

     Друзі, відтепер ми маємо власний аккаунт на "YouTube". Запрошуємо Вас на наш канал Рокитнівська ЦРБ (http://www.youtube.com/channel/UCbFIszDEdrdqWKsklYUGorg) підписуйтесь, коментуйте, ставте лайки. 
ЧЕКАЄМО НА ВАС.
Категорія: Подія дня | Переглядів: 643 | Додав: WWWWW_W | Дата: 10.01.2013 | Коментарі (0)

     Григо́рій Іва́нович Воробке́вич (*10 січня 1838, Чернівці — †24 листопада 1884) —- український поет. 
 
Біографічні відомості
     Він народився 10 січня 1838 в Чернівцях, у родині священика, вчителя філософії і богослов'я міського ліцею та духовної семінарії. Його генеалогічне древо мало коріння і в румунській, і в литовській землях. Прадід, Сеульський Млака де Оробко, не витримавши насильства німецьких рицарів над православною вірою, перебрався в середині XVIII ст. на Буковину. Дід Михайло змінив прізвище Оробко на Воробкевич.
     Григорій, його брат Сидір та сестра Апполонія рано осиротіли. Дітей ставив на ноги та виводив у люди дід Михайло, священик з містечка Кіцмань, та баба Параска. Дід навчав онуків рідної мови і письму, а баба повела їх у світ пісень та переказів про героїчну боротьбу й легендарні подвиги козаків-сміливців. Після закінчення чотирирічної початкової школи у Кіцмані (викладання велося тільки німецькою мовою), обидва хлопці продовжили навчання у Чернівцях — у гімназії та духовній семінарії. Обидва прийняли сан священика.

Творчість
     Григорій став соратником і однодумцем старшого брата — одного із засновників і редакторів журналу «Буковинська зоря», альманаху «Руська хата», фундатора «Руського літературного товариства». Друкувався Григорій під псевдонімом Наум Шрам (за іменем одного з героїв «Чорної ради» П. Куліша). Особливо гостро виступав проти «язичія» західноукраїнських москвофілів («…все задушила московська недоля»), національного гніту, провокаторів, що намагалися зіштовхнути румунів і русинів.
     На слова молодшого брата Сидір Воробкевич видав збірку пісень для школярів, яка була на той час, по суті, єдиним українським посібником для буковинського учнівства.
 
Категорія: Подія дня | Переглядів: 657 | Додав: WWWWW_W | Дата: 10.01.2013 | Коментарі (0)

ДРУЗІ, запрошуємо Вас до читання першого номера 2013 року журналу «Мой уютный дом».

Хочете мати стильну домівку, але бракує ідей? У журналі тільки для Вас безліч порад, ідей для  втілення своєї мрії. Новинки місяця, прем’єра сезону, креатив і багато, багато іншого для здійснення мрій …

Взяти журнал у користування можна у читальному залі нашої бібліотеки.

ЧИТАЙТЕ З КОРИСТЮ!
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 681 | Додав: WWWWW_W | Дата: 09.01.2013 | Коментарі (0)

Як добре те, що смерті не боюсь я
 і не питаю, чи тяжкий мій хрест,
 що перед вами, судді, не клонюся
 в передчутті недовідомих верст,
 що жив, любив і не набрався скверни,
 ненависті, прокльону, каяття.
 Народе мій, до тебе я ще верну,
 як в смерті обернуся до життя
Категорія: Подія дня | Переглядів: 1070 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.01.2013 | Коментарі (0)

     З 04 січня до 05 березня 2013 року регіональні центри оцінювання якості освіти здійснюватимуть реєстрацію учасників зовнішнього тестування 2013 року.
     Згідно з Порядком проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2013 року, взяти участь у тестуванні зможуть тільки зареєстровані особи.
     Шановні абітурієнти запрошуємо Вас зареєструватись на ЗНО 2013 у нашій бібліотеці.

У нас Ви завжди отримаєте допомогу бібліотекаря та консультацію.
ЧЕКАЄМО НА ВАС!!!
Категорія: Подія дня | Переглядів: 595 | Додав: WWWWW_W | Дата: 04.01.2013 | Коментарі (0)

Ольга Семенівна Ткачук народилася 6 січня 1913 р. в селі Жубровичі Овруцького району на Житомирщині. Із учительської сім'ї. Закінчила чотири курси філологічного факультету Варшавського університету.

Із п'ятдесятих років жила і працювала на Рівненщині. Померла 8 червня 1983р. На будинку № 8 по вул. Словацького в Рівному, де мешкала письменниця відкрито їй меморіальну дошку.

Дебютувала вона у 1955 р. романом "Назустріч волі". Окремими книжками вийшли збірки оповідань "Мати" (1960), "Стежки життя" (1967), повість "Переорані межі" (1973).

     Член Спілки письменників України з 1957 р. 


 Б.: Ольга Ткачук // Літератори Рівненщини: Довідник / Упоряд. Є. Шморгун. - Рівне, 1995. - С. 18. 
Ольга Ткачук // Літературна Рівненщина: Довідник / Упоряд.: Є. Шморгун. - Рівне, 2003. - С. 51.
Ольга Ткачук // Письменники радянської України: Довідник. - К., 1976. - С. 348.
Пінчук О. На передньому краї: Земляки-літератори [ Про Ольгу Ткачук ] // Жовтневі зорі [ Корець ]. - 1983. - 6 січ.
Плужняк Г. Літературний вечір [ З нагоди 70-річчя О.С. Ткачук ] // Червоний прапор. - 1983. - 25 січ.
 
Джерело:
Категорія: Подія дня | Переглядів: 922 | Додав: WWWWW_W | Дата: 04.01.2013 | Коментарі (0)

Він - творив на благо народу в ім'я нових звершень, майже кожен його твір був закликом на битву за мир, світлим сподіванням на щасливе мирне майбутнє.

Визнаний і відомий не тільки в Україні, а й далеко за її межами, гордість нашої рідної землі, наш земляк Натан Самійлович Рибак. Попри прикрі перипетії долі він завжди залишався відданим своїй Україні. Любив, славив і захищав її протягом усього свого життя.

Створивши велику кількість новел, нарисів, оповідань, повістей, романів, віршів і драм висвітлює теми історичні і буденні, закликає до миру і об'єднання, любові і вірності, піднімає дух до боротьби народу за світле квітуче майбутнє.

Письменник, мабуть, сам не дуже хотів знайомити громадськість зі своїм життєписом, бо дуже рідко у передмовах і післямовах до його творів зустрічаються скупі відомості про самого автора.

Народився Натан Самійлович Рибак у c. Іванівці Кіровоградської області, 3 січня 1913 року у сім’ї поміщицького управителя Самійла Рибака. Дитячі та юнацькі роки провів у Шепетівці (20-і роки). Тут закінчив неповну середню школу та фабрично-заводський технікум при цукроварні. Нині Шепетівська загальноосвітня школа № 7 носить його ім’я, при школі діє літературний музей, матеріали якого оповідують про письменника.

Навчався у Київському хіміко-технологічному інституті. На цей період припадають його перші спроби пера. У 1931 році в київській газеті "Пролетарська правда” опублікував своє перше оповідання "Дорогою змагань”. Окрилений успіхом, продовжував писати. Незабаром з друку вийшли збірки оповідань і новел: "Наснага”, "Секрет майстра”, "Мужність”, "В дорозі” та інші, які засвідчили про неабиякий талант молодого автора. Високу оцінку його першим творам (книга оповідань "Секрет майстра”) дав Павло Тичина, відзначивши перспективність молодого письменника.

Найвідоміші його історичні романи («Дніпро», 1939 ... Читати далі »

Категорія: Подія дня | Переглядів: 778 | Додав: WWWWW_W | Дата: 02.01.2013 | Коментарі (0)

Друзі, запрошуємо Вас переглянути чергові  книжкові новинки, що надійшли до фонду нашої бібліотеки. Пропонуємо Вам ознайомитись з книгами   французького письменника Марселя Пруста.

 Марсель Пруст (фр. Valentin Louis Georges Eugène Marcel Proust) - французький письменник, новеліст і засновник нового напряму в літературі. Один з найзначніших письменників і філософів XX століття.

Після закінчення університету Марсель Пруст почав писати «світську хроніку» в газеті «Фігаро», внаслідок об'єднану в томику «Хроніки» (1927г.).

Пруст більшу частину свого життя присвятив літературі і продовжив ірраціоналістські традиції французьких символістів. Він перекладав невеликі роботи Д. Рескіна, читав Джорджа Еліота по-французьки, а в останні роки став шанувальником Ф.М. Достоєвського.

Творчо оформляючи своє минуле життя, переживаючи її знову, письменник створив 15-томний роман «У пошуках втраченого часу». ... Читати далі »

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 779 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.12.2012 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов