Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Неділя, 28.04.2024, 09:45ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Січень » 28 » НОВИНКИ У ФОНДІ
17:44
НОВИНКИ У ФОНДІ
     Друзі, запрошуємо Вас до читання історичних романів автора Валентина Чемериса (нар. 1936) — відомий український письменник, автор багатьох історичних та фантастич­них романів (у видавництві «Фоліо» вийшли друком його романи «Смерть Атея», «Фортеця на Борисфені», «Ольвія», «Генерали Імперії») і оповідань, лауреат літературних премій.

     Чемерис В. Л.
     Ордер на любов. Місто коханців на Кара-Денізі. Засвіт встали козаченьки...: Роман і повісті / В. Л. Че­мерис. — Харків: ТОВ «Бібколектор», 2013. — 444 с.
     Що може бути цікавішим за її величність Історію? Тільки Історія, про яку розповідають цікаво, небайдуже та неупереджено. Саме так, як це робить Валентин Чемерис (нар. 1936) — відомий український письменник, автор багатьох історичних та фантастич­них романів (у видавництві «Фоліо» вийшли друком його романи «Смерть Атея», «Фортеця на Борисфені», «Ольвія», «Генерали Імперії») і оповідань, лауреат літературних премій.
     Роман «Ордер на любов» розповідає про часи загибелі ук­раїнського січового козацтва і матері їхньої Запорозької Січі. На тлі сповнених пригодами подій, що визначили долю України, розгортається історія кохання запорожця Тараса й Оксани. До збірки також, увійшли дві історичні повісті — «Місто коханців на Кара-Денізі» та «Засвіт встали козаченьки...»

     Чемерис В. Л.
     Ярославна: роман / В. Л.Чемерис. — Харків: Фоліо, 2013. - 508 с.
      «Ярославна» — це історичний твір про Стародавню Русь — і, вод­ночас, це роман про сучасність, про нас, хто живе зараз на Україні.
     Ярославна — одна з найвидатніших постатей Київської Русі, донька галицького князя Ярослава Осмомисла й жінка князя Ігоря Святославовича. Відомі й невідомі перипетії її життя та любові вже дев'ять століть хвилюють всіх, хто не байдужий до історії рідної країни. А взагалі-то «Ярославна» — це роман про княжі міжусобиці, що колись підірвали Русь і загрожують Україні зараз, це розповідь про віковічну боротьбу з кочівниками.

      Смерть Атея: Роман / В. Л. Чемерис. — Харків: ТОВ «Бібколектор», 2013. — 380 с.
      «Атей, який воював з Філіппом, сином Амінти, мабуть, був господарем усіх тутешніх варварів» — так писав грецький історик Страбон. А інший історик, римлянин Помпей Трог, зазначав, що Атей «на рівних вів переговори з Філіппом Македонським». Зі слів поважних істориків ми знаємо, що скіфський цар Атей, який жив у IV столітті до н.е. був людиною, якнайменше, неординарною. І дійсно, саме при ньому Скіфія досягла піку своєї могутності. Військо Атея було непереможним, ніхто не міг встояти на його шляху. Про цю людину, про те, як жили наші далекі предки — скіфи розповідає у своєму романі відомий український письменник Валентин Чемерис.

     Генерали імперії: Іст. романи / В. Л. Чемерис. — Харків: ТОВ «Бібколектор», 2013. — 380 с.
     Петро Дорофійович Дорошенко і Карл Густав Еміль Маннергейм... Що спільного між ними, чому відомий український письменник Валентин Чемерис з'єднав розповідь про долю цих двох історичних постатей у одну книжку? Один жив у XVII столітті, а другий — більш ніж на два століття пізніше, один був українцем, а другий —фіном.. Але якщо придивитися уважніше, то спільно­го у українського гетьмана та національного героя фінів багато. Вони певний час служили імперії, вони обидва домоглися високих чинів у неї. Але і у Дорошенко, і у Маннергейма було в серці щось, перед чим не спроможні встояти ані чини, ані імперії. Це «щось» — любов до батьківщини. Саме заради цього і Дорошенко, і Маннергейм кинули виклик імперії, саме цьому вони присвятили своє життя...
ПРИЄМНОГО ТА КОРИСНОГО ЧИТАННЯ!
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 693 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
   
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов