Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Неділя, 28.04.2024, 08:17ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » Книжкова новинка
« 1 2 ... 70 71 72 73 74 ... 92 93 »

     Грейнер А.

     Я – ваша… : Поезії .- Рівне: «Ліста», 2001 .- 108 с.

     Поетична збірка “Я - ваша...” Анни Грейнер сповнена щирої любові до життя, пройнята ніжними почуттями високого кохання.

    Книгу в користування можна взяти у фонді читального залу.

ПРИЄМНОГО ЧИТАННЯ.

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 472 | Додав: WWWWW_W | Дата: 14.09.2015 | Коментарі (0)

     Самчук, Улас.

     Марія: Повість. — К.: Школа, 2007. — 320 с.: іл. — (Б-ка шкіл, класики).

     До видання ввійшли твори українського письменника Уласа Самчука (1905-1987) — роман «Гори говорять» та повість «Марія» — про во­істину страшні метаморфози людського буття в умовах більшовицького геноциду, серед сили-силенної гріхів якого був і чи не найбільший — го­лодомор. Жах цієї трагедії подається крізь призму образу Марії, яка на сімдесятому році життя зазнає разом із рештою українців страшного го­лоду. З огляду на похилий вік головної героїні, ця трагедія, може, і, не виглядала б такою вражаючою, якби читач із кожною сторінкою твору все чіткіше не усвідомлював, що у цій старій жінці уособлена сама Укра­їна. Несхитна в моральних своїх навичках та переконаннях, але безза­хисна перед злом.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

КОРИСНОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 481 | Додав: WWWWW_W | Дата: 10.09.2015 | Коментарі (0)

    Цимбалюк Є.П. і інш.

     Рівненщина: подорож у глибинку. Нариси, бувальщини, легенди. Випуск 1. — Рівне: ВАТ «Рівненська друкарня», 2008.— 124 с.

     Книга «Рівненщина: подорож у глибинку» - це збірник журна­лістських оповідей про унікальні людські таланти та історико-культурні, духовні, природні дивовижності з провінційних місць Рівнен­щини, про яких мало знає людський загал і які водночас заслугову­ють найвищої пошани на теренах України.

Книгу в користування можна взяти у фонді читального залу.

ПРИЄМНОГО ЧИТАННЯ.

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 495 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.09.2015 | Коментарі (0)

    Миколин С.

    Розмова двох / С. Миколин. - Рівне : Волинські обереги, 2014.- 394 с.

     Розмова двох - це розмова душі і тіла, духовного і суспільно-матеріального, або повсякденний їх діалог на дорозі, яка називається життям.

     Посвячую тим, хто шукає спокою; тим, хто шукає задоволення від життя; тим, хто шукає розуміння себе, своїх дітей і всіх, і всього, що знаходиться навкруги нас!

Автор.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

 ЦІКАВОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 455 | Додав: WWWWW_W | Дата: 17.08.2015 | Коментарі (0)

     Тушич В.

    Почуте в народі з поліської коробки дядька Володі. Гуморески .-  смт. Томашгород, 2011 . — 80 с.

     Різнотематичні гуморески від пана Володимира.

    Для широкого кола читачів.

    Книгу в користування можна взяти у фонді читального залу.

ПРИЄМНОГО ЧИТАННЯ.

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 512 | Додав: WWWWW_W | Дата: 14.08.2015 | Коментарі (0)

    Волошина А. М.

    Миттєвості життя / А. М. Волошина. - Рівне : Волин. обереги, 2015. - 88 с.

     У своїй восьмій поетичній збірці “Миттєвості життя”, звертаючи увагу на рух часу, на миттєвості одного дня, авторка намагається вповільнити час, щоб іще раз озирнутися на минуле і прочитати його як книгу пізнання самої себе. В своїх віршах вона закликає до непростих роздумів про прості істини, в яких якраз і розкриваються ті моменти буття, на які ми звертаємо увагу через призму своїх особистих страждань і тому не в змозі правильно збагнути, - що коїться і що робити?..

     Рано чи пізно людина через стрімкі промені роздрібненого на часточки внутрішніх страждань часу потрапляє в зону колосальної пере­оцінки своєї істотності та якихось особистих поміркувань своєї внут­рішньої світобудови. Через терно­вий вінець пошуків, знаходжень та болючих втрат вона зненацька помічає таємну тишу навколо себе. Вона починає підбирати слово для цього нового стану. І врешті решт знаходить лише одне відповідне формулювання, - самотність. Та сама самотність, яка замість довгоочікуваного спокою приводить людину до глибинного хвилювання. Та сама однина, яка боїться подальших жит­тєвих втрат і разом із тим чекає нових неприємних змін.

    Як правило, більшість із тих, хто проходить подібний іспит життя, дуже швидко втрачає життєві орієнтири і починає з образою дивитись на всіх і вся. Цей процес дуже болючий і майже безповоротній. І тільки креативне ставлення до дійсності та вогонь творчої натури здатні пробитися із цієї темряви забуття до світу вічності і невимовної радості. Тільки їм, - таким людям, людям творчим та змістовним, - на всіх стежинках свого особистого життя під силу приймати до всього бідоносного філософську позицію і легко рухатися в паралельному руслі до звершення своєї великої мети.

    В контексті вищесказаного хотілось би звернути вашу увагу на збірку віршів-роздумів Анни Михайлівни Волошиної під неоднозначною назвою «Миттєвості життя». В них якраз і розкриваються ті моменти буття, на які ми звертаємо увагу через призму своїх особистих страждань і тому не в змозі правильно збагнути, - що коїться і що робити? Дивно те, що власне таким людям як вона немовби відкри­вається спосіб бачити не саму проблему, а її сутність, і суть ця прихована в швидкому часовому русі. А помітити це може не кожен.

    В своїх вільно римованих творах вона підштовхує нас до свободи мислення. Лише там вона вбачає шлях до істинної свободи від залежностей сьогодення. В них вона намагається розповісти про те, що надія має право на існування: розмовляючи з осінню, вона просить її стати подругою, а не формою її особистого життя. Піднімаючи болючі соціально-політичні питання, вона призиває на допо­могу здоровий людський глузд та надію на спасіння. Розпо­відаючи про біль людської душі, їй вдається вийти на світло правди і звідти скерувати наше сприйняття реаль­ності на прикмети добра і правди Божої. Звертаючи увагу на рух часу, на миттєвості одного дня, вона намагається вповільнити час, щоб іще раз озирнутися на минуле і про­читати його як книгу пізнання самої себе. В своїх віршах вона закликає читача до непростих роздумів про прості істини. Вона нагадує про те, що час спливає, а далі - серйозна відповідь за все і потрібно думати: як відпові­дати?.. Адже ми мікронно торкаємося реальності і змушені проживати кожен день як останній...

    Хочеться побажати Анні Михайлівні якомога довше перебувати на цій творчій ниві і власне ... Читати далі »

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 699 | Додав: WWWWW_W | Дата: 10.08.2015 | Коментарі (0)

     Запрошуємо до читання нового номеру журналу «Viva» число 13. «Viva» - це кращий журнал про зірок. Журнал вміщує історії про зіркові жяття, поради щодо відпочинку, краси та здоров’я… Також у номері зіркові інтерв’ю (Катя Осадча, Макс Барских), нова рубрика «Знамениті українці» (Катерина Білокур)…

    Журнал знаходиться у фонді читального залу бібліотеки.

ЦІКАВОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 470 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.08.2015 | Коментарі (0)

    Гранецька В. Л.

    Мантра-омана / Вікторія Гранецька. — Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2011. — 240 с.

    Єва пішла проти власної природи та зробила все, щоб стати закінченим стервом. Вдень вона живе для власного задоволення, а вночі поринає у світ химерних марень. Місце зустрічі з незнайомцем, якого вона зве Ловцем Снів, незмінне — це дах хмарочосу. І одного разу його запрошення стрибнути вниз подіяло. Єва повертається додому, але це вже не вона, а її привид, і з’ясовує, що в помешканні вона не сама...

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЦІКОВОГО ЧИТАННЯ.

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 474 | Додав: WWWWW_W | Дата: 31.07.2015 | Коментарі (0)

    Дяченки М. та С.

    Печера: роман / М. та С. Дяченки; пер. з рос. О. Негребецького. — Харків: Фоліо, 2012. — 316 с.

    Дія роману Марини та Сергія Дяченок «Печера» відбувається в місті, в якому нема злочинів і замків на дверях. Ідеальний варіант суспільства? Так, але тільки на перший погляд. Тому що свідомість мешканців цього міста розділена. Удень вони живуть у реальності, яка регулюється звичайними нормами і правилами. А вночі до їх «послуг» Печера — світ поза свідомості, який наповнений дивними і жорстокими створіннями. Прокидаючись зранку, мешканці міста розуміють, що у світі Печери вони реалізують усі свої потаємні бажання, які заборонені у світі реальному. Але де проходить межа між світами? І чи є вона взагалі?..

    Як завжди, Дяченки, майстерно підкоряючи захоплюючим сюжетом, ставлять перед читачами філософські питання, відповідь на які кожен повинен знайти сам...

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАХОПЛЮЮЧОГО ЧИТАННЯ.

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 423 | Додав: WWWWW_W | Дата: 31.07.2015 | Коментарі (0)

    Марія Матіос.

    Солодка Даруся. - Львів: ЛА «ПІРАМІДА», 2005. – 176 с.

    Нова книжка Марії Матіос «Солодка Даруся» - це, насамперед, мовний виклик дистильованій макулатурі, що заполонила книжковий ринок. Це - українська історія 30-х - 70-х років минулого століття в її буковинському і галицькому ареалах.

    «Драма на три життя», як визначила жанр «Солодкої Дарусі» сама письменниця, - моральне застереження-забобон про те, що історія і кожна окрема людина за всіх часів і режимів пов’язані одною пуповиною, а гріх і його спокута - явища майже осяжні, матеріальні.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЦІКАВОГО ЧИТАННЯ.

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 538 | Додав: WWWWW_W | Дата: 31.07.2015 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов