Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Четвер, 25.04.2024, 19:50ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » Книжкова новинка
« 1 2 3 4 ... 92 93 »

Майкл Грегер, Джен Стоун.

Як не померти передчасно. Їжа, яка відвертає та лікує хвороби / Майкл Грегер, Джин Стоун ;  Пер. з англ. В. Горбатько. — К. : Вид. група КМ-БУКС, 2018 .- 512 с.

Страждаєте від високого тиску? Чай з гібіскусу допоможе вам краще за будь-які ліки від гіпертонії, не чинячи при цьому жодних побічних ефектів. Рак простати — спадкова хвороба у вашій родині? У такому разі відмовтеся від молока, а натомість додайте до свого раціону лляне насіння. А якщо непокоїть серцеве захворювання, переходьте на рослинну дієту.

Автор книги — всесвітньовідомий популяризатор здорового харчування, доктор медицини Майкл Грегер докладно розповідає, як можна не лише запобігти більшості поширених недуг, а й побороти їх, якщо людина вже захворіла. Спираючись на велику кількість експериментальних і статистичних даних, він описує особливості протікання тієї чи іншої хвороби, розповідає, чим вона найчастіше зумовлена і чим загрожує, радить, яким харчам слід надати перевагу, а від чого краще відмовитись.

"Було встановлено, що на смертність величезний вплив чинять три фактори, які стосуються способу життя: вживання здорових продуктів харчування, достатній обсяг фізичних вправ та відмова від паління".

Книгу в користування можна взяти у фонді читального залу.

ЧИТАЄМО СУЧАСНЕ! ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 196 | Додав: Ксюша | Дата: 13.02.2022 | Коментарі (0)

Вікінг М.

Маленька книга хюґе.  Як жити добре по-данськи  / пер. Бабкіна К. . — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2017 . — 288 с. іл.

Вважається, що в Данії живуть найщасливіші люди у світі. Один із секретів їх щастя криється в тому, що данці називають «hygge». Прочитати це слово куди простіше, ніж дослівно перекласти, адже його значення означає атмосферу та душевний спокій, які дарує особливе оточення. Воно стало справжнім культурним феноменом, а його вивчення набуло популярності в останні роки.

«Маленька книга хюґе. Як жити добре по-данськи» - путівник по хюгге, який навчить помічати дрібниці та жити щасливо в оточенні правильних людей і речей.

Бестселер про особливу атмосферу, що дарує щастя, від засновника Дослідницького інституту щастя в Копенгагені. Ця книжка ділиться рецептами данського щастя, які здатні змінити життя на краще.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ПОПУЛЯРНОГО ЧИТАННЯ! ... Читати далі »

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 212 | Додав: Ксюша | Дата: 07.02.2022 | Коментарі (0)

Стіл Д.

Відлуння :  роман / пер. з англ. Та передмова Є. Кононенко . — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2007 . — 352 с.

У романі «Відлуння» Даніели Стіл розповідається історія життя Амадеї. Історія починається зі знайомства її майбутніх батьків у розпал Першої світової війни. Ані різне походження й громадянство, ані ворожість родин — ніщо не заступило палкого кохання Беати й Антуана. У житті Амадеї — дитини цього кохання — ніби луною відбиваються долі двох родин.

Смерть батька, чернече життя, лихоліття Другої світової війни — це шлях, що зрештою дивним чином привів Амадею до великого кохання, що зцілило її серце.

Книгу для відділу абонементу подарувала постійна користувачка та дарувальниця Пілат Оксана Мирославівна.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 206 | Додав: Ксюша | Дата: 03.02.2022 | Коментарі (0)

Берд М.

100 ідей, що змінили мистецтво / Пер. з англ. О. Українець, К. Дудка . — Київ :  ArtHuss, 2019. — 216 с.

За тисячі років мистецтво набуло незліченних форм і втілень. Але час від часу нові відкриття чи віяння змінюють вигляд того, що ми звикли називати мистецтвом, або ж сам спосіб, у який ми його сприймаємо.

Майкл Берд систематизує поворотні моменти історії мистецтва: від малюнків у печерах до стріт-арту. У своїй книзі дослідник демонструє, як нові засоби і технології радикально змінюють способи, якими створюється мистецтво.

Автор інтегрує історію мистецтва до ширшого контексту розвитку ідей, філософії, винаходів, світогляду, а також демонструє, як ідеї попередніх епох переосмислюються сучасними митцями. Майже 300 кольорових ілюстрацій створюють потужний візуальний супровід, перетворюючи книжку на мандрівку крізь епохи, стилі та ідеї.

Про автора: Майкл Берд - письменник, поет, журналіст. Закінчив Мертон коледж Оксфордського університету за спеціальністю «історія мистецтва». Брав участь у створенні словника Macmillan Dictionary of Art. Пише статті та огляди для газет The Times, The Guardian, журналу Modern Painters та інших видань. Є одним з авторів популярних програм про мистецтво каналу BBC. Читає лекції з історії мистецтва в університетах Великобританії. Займається дослідницькою роботою в області сучасного британського мистецтва.

Книгу в користування можна взяти у фонді читальної зали.

... Читати далі »

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 212 | Додав: Ксюша | Дата: 31.01.2022 | Коментарі (0)

Лаврик О.

1000 цікавих фактів про Україну . — X.: Віват, 2015. — 256 с. — (Серія «Корисна книга»).

У цій книжці зібрано кілька сотень цікавих фактів про все, що стосується України. Культура, історія, археологія, географія, побут, природа, персони - усе це та ще багато іншого пропонується увазі допитливого та небайдужого читача. Видання стане в нагоді і учням, і студентам, і тим, хто просто небайдужий до України.

Книгу в користування можна взяти у фонді читальної зали.

ЧИТАЄМО СУЧАСНЕ. ЦІКАВОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 213 | Додав: Ксюша | Дата: 24.01.2022 | Коментарі (0)

 Іллєнко Ю.

Юрка Іллєнка Доповідна Апостолові Петру. Автопортрет альтер его (себе іншого) внатурє. Роман-хараман у трьох книгах. Книгат1. Вид. 2-ге, перероб та доп . — Тернопіль: Навчальна книга-Богдан, 2011.— 704 с.

Це тритомне видання – мемуари видатного українського кінорежисера Юрія Іллєнка, у яких автор досить відверто описує власне життя. Спогади про дитинство, зйомки фільмів, творчі контакти, непрості стосунки з оточуючими (друзями, недругами, товаришами по кіноцеху, жінками тощо). Цікаві автобіографічні факти – дуель та примирення із С. Параджановим на зйомках «Тіней забутих предків», відчайдушне непоборне кохання до Л. Кадочникової, дружба з І. Миколайчуком, Г. Шпаліковим, О. Іоселіані, А. Тарковським, П. Фінном, Б. Ахмадуліною, С. Княжинським, К. К. Єршовим, Г. Рербергом та багатьма іншими, зустрічі із О. Довженком, С. Бондарчуком, П. Чухраєм, В. Калютою, Алісовою, М. Донським, С. Растроповичем, – людьми, які творили епоху, робить цю книгу документом самої епохи. Крім вищезгаданого, книга насичена творчими задумами, фрагментами поставлених й непоставлених сценаріїв, ілюстрована розкадровками до фільмів та малюнками самого автора. Завершує тритомник сценарій фільму «Мазепа». У тритомнику також міститься блок фотографій з архіву Юрія Іллєнка та його малярські роботи. Книга буде цікавою для тих, хто любить й творить кіно. Тритомне видання посіло друге місце на конкурсі «Книжковий дивосвіт України» у номінації «Краще літературно-художнє видання» на ХІ Київському міжнародному книжковому ярмарку «Книжковий світ-2008».

Теплі родинні історії : Збірка оповідань / Упоряд. О. Поліщке . - К.: Брайт Стар Паблішинг, 2017.— 168 с. («Теплі історії»).

Сім’я… Мудре та надійне старше покоління. Кумедна й допитлива малеча. Наші дорогі мами і татусі, бабусі та дідусі, донечки й синочки. Рідний дім, навіть коли ми далеко від нього, дарує свої тепло та затишок. Усе це та чимало спонук для «своїх», особистих роздумів, спогадів, переживань читач знайде в новій збірці «Теплих історій», присвяченій родині, сім’ї – найближчому, найріднішому, сокровенному духовному й життєвому простору.

     Книги для відділу абонементу подарувала

постійна користувачка Мутова Наталія Володимирівна.

Щиро вдячні за книжкові дарунки ... Читати далі »

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 202 | Додав: Ксюша | Дата: 20.01.2022 | Коментарі (0)

А. Аудгільд Сульберг.

Хто проти суперкрутих / Пер.  Н. Іваничук Львів, Видавництво Старого Лева. – 2016. – с. 208. (Серія: Класні історії).

Дванадцятилітня Анне Беа вважає себе потворою, та й у школі на неї поглядають співчутливо. А дехто, особливо трійко крутелиць із їхнього класу, взагалі відверто з неї глумляться. Тому дівчинка мало з ким спілкується, і якби не найкращий друг Нільс, її життя було б зовсім нестерпним. Але Анне Беа доведеться поглянути в очі своїм найбільшим страхам і дати відсіч суперкрутим.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

 ЦІКАВОГО ЧИТАННЯ.

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 166 | Додав: Ксюша | Дата: 17.01.2022 | Коментарі (0)

Хмельовський Ю.Л.

На межиріччі Льви та Ствиги : краєзнавчі нариси. — Рівне: ТзОВ «ПринтХауз», 2021. — 432 с.

Пропоноване видання є чи не першою спробою систематизувати краєзнавчий матеріал про заповідні куточки та історичне минуле території межиріччя Льви та Ствиги — найбільш заболоченої північно-східної околиці Рівненського Полісся. Через багато причин ця земля довго залишалася білою плямою на географічній мапі України і почала активно досліджуватися лише з початком XX сторіччя. Саме тут, завдяки природно-географічним факторам, найповніше законсервувалися давні традиції народної культури поліщуків, зафіксовані місцевою топонімікою ще з часів князя Ігоря.

У виданні розміщені краєзнавчі нариси автора, які були опубліковані у районній пресі протягом 1996—2021 років. Книжка написана на основі опра­цювання історичних та літературних джерел, спогадів земляків, результатів численних туристичних експедицій гуртківців Рокитнівського ліцею №2 — із пошуками, знахідками та маленькими відкриттями під час цих подорожей.

Видання розраховане на земляків, вихідців з цієї землі, нащадків мі­грантів, шанувальників краєзнавства, любителів активного відпочинку — на всіх тих, хто знає, пам’ятає Рокитнівщину чи лише розпочинає знайомство з нею для здійснення мандрівки.

Книгу в користування можна взяти у фонді читальної зали.

Щиро вдячні автору за книжковий дарунок.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 599 | Додав: Ксюша | Дата: 16.01.2022 | Коментарі (0)

Симоненко К.

2.000.000 кілометрів до мрії / Костянтин Симоненко. — Київ, 2021. — 468 с.

КОСТЯНТИН СИМОНЕНКО — перший українець, який побував у всіх країнах світу. За десять років він подолав більше 2 мільйонів кілометрів, відвідавши всі 193 визнані країни.

У цій книзі Ви не знайдете нудних описів із путівника, а тільки захопливі й пов­ні гумору історії мандрівника, який відвідав усі без винятку країни світу!

Спочатку автор розповість, як правильно готуватися до складних подоро­жей, як вибудовувати логістику, які небезпеки чекають на шляху, і головне — як знайти мотивацію до подорожей на край світу!

Основна ж частина книги — це захопливі пригоди в найбільш рідких і незви­чайних країнах світу, таких як: Сомалі, Мавританія, Ліберія, Еритрея, Гамбія, Чад, Гана, Бенін, Того, Науру, Мікронезія, Вануату, Кірибаті, Палау, Тувалу, Північна Корея, Бутан, Афганістан, Перу, Гайана, Суринам, Перу, Ірак, Ємен і багатьох інших. У книзі більше 300 фотографій, зроблених автором під час подорожей.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

Щиро вдячні автору за книжковий дарунок.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 155 | Додав: Ксюша | Дата: 13.01.2022 | Коментарі (0)

Штойернагель У., Янссен У.

Дитячий університет. Дослідники пояснюють загадки світу / Улла Штойернагель, Ульріх Янссен ; пер. з нім. В.Литвиненка; іл. К.Ензіката. — Київ: Новий Самокат, 2019. — 224 с., іл. (Книга перша).

Діти повсякчас запитують «чому», «звідки», «як», «навіщо», часто-густо спантеличуючи дорослих. Німецькі журналісти — популяризатори науки Улля Штоєрнаґель та Ульріх Янссен разом із науковцями прийшли їм на допомогу й зорганізували в місті Тюбінгені перший Дитячий університет, де найдопитливіші можуть отримати відповіді на будь-які складні запитання. Заняття проводять професори Тюбінгенського університету, одного з найстаріших та найшанованіших навчальних закладів Німеччини. І щоб якомога більше дітей дізналися, що вивчає сучасна наука, вони видали свої лекції декількома книжками. У першій книзі автори розповідають чому рицарі будували замки, чому ми бачимо блискавку та чуємо грім, чому хлопчики бешкетують, а дівчата капризують, чому кажани бачать вухами, чому математикові не обов’язково рахувати, чому ми оповідаємо історії, чому лікарі вміють лікувати та чому спортсмени демонструють дедалі кращі результати. Серйозно, одначе зовсім не нудно! Якщо дитину ваблять наука, експерименти та відкриття, продовжити читання можна на сайті Німецького дитячого онлайн-університету. Захопливі лекції на трьох факультетах — «Людина», «Природа», «Техніка» — та інтерактивні завдання до них допоможуть дізнатися багато нового про навколишній світ, а ще зазнайомитися з німецькою мовою. Навчання безкоштовне, і розпочати його можна будь-якого дня. Лекції презентовано двома мовами — німецькою та українською.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАПРОШУЄМО ДО КОРИСНОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 210 | Додав: Ксюша | Дата: 28.12.2021 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов