Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


П`ятниця, 26.04.2024, 21:08ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 147 148 149 150 151 ... 184 185 »

Сидорчик І. С.

Крадені весла. Літературно-художнє видання. - Рівне : ПП ДМ, 2012.- 240 с.

До нової книги поета, прозаїка та краєзнавця Івана Сидорчика «Крадені весла» включено низку оповідань та повість, з яких читач дізнається про непросте життя поліського краю, починаючи з повоєнних років і закінчуючи аж сьогоднішньою добою. Їх герої - це пересічні й не зовсім пересічні за суспільним статусом громадяни, які на собі перенесли всі страхіття війни, перетерпіли повоєнні колективізацію й голод, кожен у свій спосіб налагоджуючи мирну працю та сподіваючись на краще.

ЦІКАВОГО ЧИТАННЯ!
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 645 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.11.2013 | Коментарі (0)

Яків Іванович Щоголев народився 5 листопада (24 жовтня ст. ст.) 1823 р. в м. Охтирці на Харківщині в родині дрібного службовця. Закінчив гімназію та історико-філологічний факультет Харківського університету, займав різні незначні посади у Харкові.

Поетичну діяльність розпочав ще в гімназії під впливом творів Пушкіна, Лєрмонтова, Жуковського. В університеті захоплювався поезією харківських романтиків. Як поет плідно працював у 70—80-х рр. 1883 р. вийшла перша збірка його поезій «Ворскло». Був людиною поміркованих поглядів, далекий від складних суспільних процесів свого часу. Проте співчував народному горю, з любов’ю змальовував реалістичні типи з середовища простого народу.

Поезія Щоголева багата різноманітними мотивами. Є в нього багато віршів, у яких поет опирається на народні вірування у відьом, вовкулаків, лоскотарочку, у квіт папороті («Климентові млини», «На полюванні», «Ніч під Івана Купала», «Рибалки», «Вовкулака», «Лоскотарочка»). Вони стилізовані на взірець народних пісень. У деяких творах («Ткач», «Кравець», «Мірошник») Щоголів оспівував ремісницький побут та ремісницьку працю.

У житті Яків Іванович зазнав чимало горя. Він поховав дочку і сина, на старості років сам багато хворів. Останні роки життя провів у Харкові.

Щоголів був одним з представників Харківської школи романтиків, і велика кількість його поезій присвячена романтичному зображенню історичного минулого України, насамперед Запорізької Січі й козаччини («Січа», «В степу», «Запорозький марш», «Орел», «Орлячий сон» тощо), образам запорожців. Козакофільська романтика Щоголева перейнята песимістичною тугою за минулим, за зниклою «останньою Січчю». Низка поезій присвячена образам української природи («Травень», «Осінь», «Степ», «Після бурі» тощо). Окремі вірші Щоголева позначені соціальними мотивами («Струни», «Завірюха», «Пожежа», «Маруся», «Бурлаки» та ін.). Багато віршів поета покладено на музику, і вони увійшли в пісенний народний репертуар («Пряха», «Черевички», «Зимовий вечір»). Посмертні видання творів Щоголева: «Твори. Повний збірник» (X. 1919), «Поезії» (К. 1926), «Твори», І — II (1930), «Поезії» (К. 1958), «Твори» (К. 1961).

Майстерно володів поетичною технікою. Його поезії відзначаються яскравою образністю, мелодійністю, багатством мови. Помер письменник 8 червня (27 травня ст. ст.) 1898 р. в Харкові. 

Категорія: Подія дня | Переглядів: 763 | Додав: WWWWW_W | Дата: 04.11.2013 | Коментарі (0)

     Друзі, запрошуємо Вас перегорнути сторінки 20-21 номеру літературно-краєзнавчого журналу Рівненщини Погорина. На сторінках журналу для Вас: проза, поезія, поетична мозаїка, рецензії, події, ретроспектива, гумор …, від літераторів Рівненщини.  
     Журнал в користування можна взяти в читальному залі нашої бібліотеки.
КОРИСНОГО ЧИТАННЯ.
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 657 | Додав: WWWWW_W | Дата: 29.10.2013 | Коментарі (0)

Друзі, сьогодні, 28 жовтня нашому  Інтернет-центру  2 РОЧКИ. Ми ще маленькі, але підсумовуючи та аналізуючи роботу нашого центру з моменту відкриття, не дивлячись на наш малесенький вік ми: УСПІШНІ. ЗАТРЕБУВАНІ. ПОЗИТИВНІ. ІНФОРМАЦІЙНІ. ДОСТУПНІ …

За ці 2 роки разом з Інтернет-центром ми: стали першопрохідцями Інтернет простору, ми навчались, навчали, консультували, освоювали комп’ютерну грамотність, підвищували професійний рівень, навчались web-безпеки, долали відстані (скориставшись програмою Skype), відпочивали, знаходили друзів, віртуально подорожували, підкорювали WI-FI зону, інтелектуально розважались, проводили он-лайн конференції, вебінарили, проводили тренінги, реєструвались на ЗНО, …, і все це завдяки перемозі у конкурсі програми «Бібліоміст» "Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету".

Категорія: Подія дня | Переглядів: 701 | Додав: WWWWW_W | Дата: 28.10.2013 | Коментарі (0)

День визволення України від фашистських загарбників — свято, яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.

Свято встановлене відповідно до Указу Президента України Віктора Ющенка від 20 жовтня 2009 року

«…з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності Українського народу у Другій світовій війні…».

З нагоди свята в селищі Рокитне, відбувся мітинг до 69 річниці визволення України від фашистських загарбників.

Мітинг відкрив Віктор Рудницький, голова Рокитнівської державної адміністрації, який привітав ветеранів війни та присутніх з цією датою. Важко оцінити з погляду ХХІ століття події того часу. Старше покоління пам’ятає своїх батьків, дідів учасників Великої Вітчизняної війни та свято бережуть пам'ять тих днів. Молодь сприймає це, як мить історії нашої держави. Тож бережімо пам'ять про подвиг нашого народу, які відвоювали нам незалежність.

Вічна слава героям, які відстояли наше майбутнє, майбутнє наших нащадків.

Оксана Лісовець,

Категорія: Подія дня | Переглядів: 646 | Додав: WWWWW_W | Дата: 28.10.2013 | Коментарі (0)

25 жовтня 2013 року - 100 рокiв вiд дня народження Олекси (Олексій) Івановича Гуреїва (1913–1999), українського письменника.

Олексій Іванович Гуреїв (також Олекса Гуреїв) народився 25 жовтня 1913, в селищі Рудника Інгулецький, згодом місто Інгулець, тепер частина Кривого Рогу, Дніпропетровська область) — український радянський письменник.

Закінчив Київський педагогічний інститут (1940). Перша збірка віршів — «Ентузіасти шахт» (1932). Життя і працю робітничого класу відображено в романах «Наша молодість» (1949), «Життя іде» (1952), «Друзі не зраджують» (1959). Автор повістей «Осінні квіти» (1966), «Творчість» (1968), «За снігами білими» (1973), «Комендантська година», багатьох збірок оповідань і нарисів.


Збірки творів:
День і все життя. К.: 1975
Люди, з якими живу. К.: 1975
Російські переклади — Осенние цветы. M.: 1973.

Джерело:
Категорія: Подія дня | Переглядів: 880 | Додав: WWWWW_W | Дата: 25.10.2013 | Коментарі (0)

     Данильчук В. Р.
     Українські остарбайтери: 1941-1947 рр. (на прикладі Рівненської області). - Рівне : ПП ДМ, 2012. - 282 с.; іл.
 
     У книзі на основі використання широкого кола джерел вперше комплексно проаналізовано вивезення населення Рівненської області на примусові роботи до Третього рейху та його подальшу репатріацію. Визначено форми і методи вербування, простежено основні етапи вивезення рівнян, динаміку, масштаби цього процесу та опір з боку місцевого населення. Уточ­нено чисельність вивезених мешканців краю, досліджено їх статевий, віковий та національний склад, освітній рівень, умови життя та праці, проблеми соціальної адаптації в Австрії та Німеччині. Висвітлено діяльність репатріаційних органів, оцінено ефективність їхнього функціонування на рівні області. Охарактеризовано становище репатріантів Рівненщини в умовах сталінського тоталітарного режиму.
     Книга розрахована на науковців, викладачів, студентів, учнів, буде цікавою широкому колу читачів.
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 580 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.10.2013 | Коментарі (0)

До уваги підприємців мешканців смт. Рокитне!
     22 жовтня 2013 року о 11 годині в приміщенні читального залу Рокитнівської центральної районної бібліотеки відбудеться тренінг з оформлення електронної податкової звітності, за   участю спеціаліста Рокитнівського відділення Сарненської міжрайонної державної податкової інспекції.
 
Чекаємо зацікавлену аудиторію
за адресою: вул. Піонерська, 2 «а».
Довідки за тел. 2-19-54
Категорія: Колонка оголошень | Переглядів: 619 | Додав: WWWWW_W | Дата: 17.10.2013 | Коментарі (0)

     Пиколт Дж.
     Похищение [Текст] : пер. с англ. А. Свинаренко. — Харьков Книжный Клуб «Клуб Семейного Досуга»; Белгород: ООО «Книж­ный клуб "Клуб семейного досуга"», 2010. — 464 с.
     Делія, донька вдівця Ендрю Гопкінса, зросла в невеличкому містечку в штаті Нью - Гемпшир та абсолютно щаслива зі своєю донькою, нареченим та вірнім другом дитинства Несподівано її батька заарештовують за звинуваченням у викраденні власної доньки, скоєному двадцять вісім років тому. ... Читати далі »
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 607 | Додав: WWWWW_W | Дата: 15.10.2013 | Коментарі (0)

     Лис В. С.
     Століття Якова [Текст] / передм. О. Забужко ; внутр. оформл. Т. Коровіної. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2013. - 240 с.
 
     Найкращий роман десятиріччя — короноване слово, яке вразило літературну Україну!
     У житті старого Якова Меха на короткий час, мов той метелик, з'являється дівча-приблуда. Вона питає, чи любив він колись, — і виринає десь із глибини пам'яті його кохання, і біль втрати, і круговерть війн та режимів, і радощі та горе в родині, і гріхи й каяття...
ЧИТАЄМО НАЙКРАЩЕ…
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 611 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.10.2013 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов