Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Четвер, 28.03.2024, 15:18ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 149 150 151 152 153 ... 184 185 »

Друзі, до читального залу бібліотеки надійшов новий номер журналу «Добрые советы» вересень – 2013.

На сторінках журналу: цікаві події, корисні поради, новини культури, мода, здоров’я, майстер класи, подорожі, інтерв’ю, смачні рецепти  та багато інших актуальних тем.

ЧЕКАЄМО НА ВАС.

ЦІКАВОГО ЧИТАННЯ!
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 675 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.09.2013 | Коментарі (0)

Бойко Григорій Пилипович (Грицько Бойко) (*5 вересня 1923, Оленівка, Донеччина — 25 вересня 1978, Київ) — радянський, український письменник, поет і перекладач, член Спілки письменників СРСР.

Грицько Бойко ввійшов у літературу для дітей на початку 50-х років XX ст. і дуже швидко полюбився маленьким читачам. Лише в Україні за життя поета вийшло понад п'ятдесят книжок. Смішинки про малят і звірят, шкільні й спортивні веселинки, скоромовки-спотиканки, загадки адресовані тим, хто цінує гостре, влучне слово, любить і розуміє гумор, уміє покепкувати не тільки з когось, а й із себе самого.

Григорій Пилипович Бойко народився на Донеччині. Декілька поколінь Бойків, як згадує його син Вадим, уміли говорити віршами. Дід по материнській лінії, Олексій Корнієцький, залишив по собі кілька десятків пісень, які ще й досі співають у селах Донеччини. А батько поета, Пилип Бойко, теж писав вірші. Щоби видати їх, односельці зібрали гроші і відрядили секретаря місцевої комсомольської організації аж до Москви. І вийшла збірка «Чайка» українською мовою, але тодішня влада виплатила авторові гонорар... бібліотекою, 2000 невеликого формату книжок, які читало все рідне село Оленівка. Пилипа Бойка відправили на науку до Харкова, де він провчився лише рік, але встиг здружитися з однокурсником Володимиром Сосюрою...

Після закінчення семирічки Григорій Бойко навчався в Оленівській рудниковій школі. Відстань до школи була чимала, тому доводилося хлопцеві щодня вставати о четвертій годині, кілька кілометрів іти пішки до станції, а вже звідти їхати робочим поїздом до школи.

     Почалася війна. Ще юнаком зі шкільної парти пішов Григорій на фронт, а повернувся звідти тяжко пораненим. Після війни майбутній письменник навчався на літературному факультеті Донецького педінституту.

     Початком своєї літературної діяльності Григорій Пилипович вважав 1950 рік: саме тоді вийшла його перша збірка віршів «Моя Донеччина». Але друкуватися він почав ще школярем. З мізерних гонорарів купував для сім'ї бодай якісь крупи і цим дуже пишався. Ще студентом видав першу книжку, і його одразу ж прийняли до Спілки письменників. Потім було ще кілька ліричних збірок. А згодом поет став писати виключно для дітей. У дитячій літературі не знайдеться, напевне, жанру, в якому б не працював Грицько Бойко: поеми, вірші, скоромовки, лічилки, загадки, п'єси-казки, тобто все, що подобається таким чарівним жителям країни Дитинства.

... Читати далі »
Категорія: Подія дня | Переглядів: 1064 | Додав: WWWWW_W | Дата: 04.09.2013 | Коментарі (0)

"Любіть всім серцем Україну".
      Урочисті святкування  22-ї річниці Дня Незалежності України розпочались 23 серпня 2013 року 0 15.00 годині у приміщенні районного будинку культури. Саме тут зібрались жителі та гості селища на святковий концерт. Концертна програма свята була насичена та різножанрова, тут і співали, і танцювали, і декламували, і нагороджували почесними грамотами Рокитнівської районної державної адміністрації ...
     Привітати жителів та гостей Рокитного завітав голова Рокитнівської РДА Віктор Рудницький.
     Родзинкою святкування стала виставка декоративно  прикладного мистецтва «Рокитнівщина талантами багата» оформлена у фойє РБК працівниками центральної районної бібліотеки, районної бібліотеки для дітей та міської бібліотеки.
Категорія: Подія дня | Переглядів: 669 | Додав: WWWWW_W | Дата: 28.08.2013 | Коментарі (0)

Біографія.

Вчився до приходу царських військ у Львів (1915) в Академічній ґімназії, згодом приватно. В травні 1921 р. записався на студії в Українському Тайному Університеті, а в 1922 р. став засновником і членом Товариства українських католицьких письменників «Логос» та членом видавництва цієї ж назви і самостійним видавцем бібліотеки зі світової літератури під назвою «Меріяма». В Тайному Університеті Лужницький слухав виклади таких корифеїв української науки, як: Василь Щурат, Іван Белей, Кирило Студинський та Мирон Кобдуба.

У березні 1922 р. Лужницький виїхав до Ґрацу на дальші студії в університеті ім. Карла Франца, а згодом перенісся по Праги, де завершив студії докторантом із «landabilem legitimus» 21 червня 1926 р. Тема його дисертації «Розвій української лірики 19-го століття».

З 1927—1931 р. працював редактором журналу «Поступ», який був у той час місячником літератури і життя.

Згодом Лужницький став молодшим співробітником Академії Наук, в мережу якої включено НТШ, а всі його члени стали її співробітниками. Членом НТШ Лужницький став ще в 1927 році. Ректор Львівського університету Кирило Студинський призначив Лужницького своїм асистентом, а Михайло Возняк — членом літературознавчої секції як спеціаліста у справах театру.

У серпні 1944 року Лужницький із родиною виїхав до Турки над Стриєм, а звідти — до Ґрацу. Як колишній студент університету, він мав змогу там працювати і 1945 року його призначено асистентом професора Фелікса Шмідта, керівника слов'янського відділу університету. У Ґрасі Лужницький отримує ступінь доктора габілітованого за працю Die Entstehung des ukrainischen Theatres і розпочинає викладацьку діяльність.

В кінці 1949 р. Лужницький переїхав із дружиною та дітьми до Філадельфії, де з 1959 по 1965 року був професором-гостем в Пенсильванському університеті, служив теж керівником Народного університету, продеканом факультету літератури УТГІ з Мюнхену (філія в Нью-Йорку). З Володимиром Дорошенком (1879—1985)та Данилом Богачевським (1890—1985) заснував Осередок Праці НТШ у Філадельфії.

Творчий доробок.

Автор п’єс „Голгофа” (1934), „Камо грядеші” (1934), „Ой, Морозе, Морозенку!”, „Посол до Бога” (1935), „Дума про Нечая” (1936); прозових творів „Кімната з одним входом” (1930), „Гало, гало, напад на банк” (1935), „Товариші усміху” (1938), „0-313” (1950), „Генерал В” (1951); збірки нарисів „Чорний сніг” (1928); збірки віршів „Вечірні смутки” (1924); наукових праць „Нарис сучасної галицької поезії” (1925), „Українська література в рамках світової літератури” (1961 англ. мовою) та інших.

Драматичні твори.

... Читати далі »

Категорія: Подія дня | Переглядів: 845 | Додав: Ксюша | Дата: 27.08.2013 | Коментарі (0)

Друзі, ось і минають останні дні останнього місяця літа. В кожного із нас протягом цього літа було безліч різноманітних вражень, цікавих зустрічей та знайомств, цікавих подій та заходів. От, і  ми, вирішили поділитися з вами найцікавішими бібліотечними подіями літа – 2013, та підготували інсталяцію «ЛІТО. КНИГА. БІБЛІОТЕКА!».

А, допомагала мені у підготовці та оформлені інсталяції маленька помічниця Світланка з якою ми гарно та старанно помайстрували. А, ще у творчому процесі ми з Світланкою розговорились про те, за що ж ми все таки любимо літо, і нам стало дуже цікаво, за що любите літо Ви. Тому наша інсталяція і містить розділ «Я люблю літо за:», де кожен із Вас на розгорнутій книжці може написати за, що саме, він любить літо.

Ми  з Світланкою свої зізнання у любові до літа уже написали, дуже хотілося б дізнатись і про Ваші.

Ось, один із дописів «Хто не любить літо, літо люблять всі. Особливо люблю його Я».

Тож, гайда до бібліотеки, щоб залишити і свої зізнання у любові до літа, нам дуже цікаво  їх почитати.

 P.S. А хто не може завітати до нашої бібліотеки (сумно), але дуже хоче написати за, що любить літо, пишіть у коментарях, нууууууууууу дууууууууууууже ЧЕКАЄМО.

Оксана Лісовець
Категорія: Подія дня | Переглядів: 898 | Додав: WWWWW_W | Дата: 22.08.2013 | Коментарі (1)

Володимир Антонович Гадзінський (1888-1932). Його творчість, як і епоха, в якій він жив, неординарна і суперечлива.

Краків ― місто його народження.

Станіслав, Львів, Відень ― тут він учився.

Київ, Москва, Одеса ― працював письменником…

Керував Київською губнаросвітою, об’єднанням українських письменників у Росії, одеським відділенням Спілки пролетарських письменників. Редагував журнали. А в душі завжди був поетом.

В.А. Гадзінський ― один з найяскравіших в Україні представників наукової поезії. Де фундаментальна наукова термінологія органічно вливалася в мереживо високої словесності.

Ще за життя автора побачили світ збірки віршів "З дороги”, "Не абстракти”, поеми "Айнштайн” (Ейнштейн), "Земля”, "УСРР”, "Заклик Червоного Ренесансу” і фантастична повість "Кінець”, збірка статей "Фрагменти стихії”. 

Джерела:

http://spil.ucoz.ua/blog/gadzinskij/2011-09-18-514

http://uk.wikipedia.org/wiki/Ґадзінський_Володимир_Антонович

Категорія: Подія дня | Переглядів: 653 | Додав: Ксюша | Дата: 20.08.2013 | Коментарі (0)

Друзі, запрошуємо до читання популярного літературно-художнього журналу «ДНІПРО».

 На сторінках журналу на Вас чекають різноманітні літературні жанри. 

Журнал орієнтується на смаки сучасного читача. У ньому представлено такі рубрики:

- проза (фантастика, містика, неймовірні любовні історії, еротика, пригодницькі матеріали, детективи, гумор);

- сучасна поезія (проводяться поетичні конкурси, спонукаючи поетів шукати нові несподівані теми);

- драма (сучасні українські п'єси, а також статті, що висвітлюють найновіші тенденції театрального процесу України; інтерв'ю з відомими драматургами, режисерами і акторами; статті, присвячені теорії драми, жанровій класифікації, та огляди поточних театральних фестивалів);

- молодняк ... Читати далі »

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 689 | Додав: WWWWW_W | Дата: 14.08.2013 | Коментарі (0)

ЛІТО, гаряча пора відпусток, дехто відпочиває, ну а для когось це пора щось змінити у своїй домівці. Пропонуємо Вашій увазі серпневий номер журналу «Мой уютный дом». Тут Ви знайдете безліч стильних, креативних ідей, корисні поради, нові тенденції в інтер’єрі та іншу цікаву та корисну інформацію.

Журнал в користування можна взяти в читальному залі бібліотеки. 

ЧЕКАЄМО НА ВАС.
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 760 | Додав: WWWWW_W | Дата: 13.08.2013 | Коментарі (0)

Друзі, а чи чули Ви про соціальну мережу Рівненщини? Так, хотілося б почитати про враження від сайту. Ні, знайомтеся - Рівненська соціальна мережа (IZ.org.ua) – незалежна соціальна мережа створена спеціально для жителів Рівненської області та гостей краю. Реєстрація в мережі доступна для всіх бажаючих, публікація та обговорення всіх новин та подій життя Рівненської області у вільній формі.

Рівненська соціальна мережа знаходиться за адресою - http://iz.org.ua/

Тож, заходьте, знайомтесь з сайтом, правилами, реєструйтесь, знаходьте друзів, спілкуйтесь..

Оксана Лісовець.

Категорія: Подія дня | Переглядів: 1253 | Додав: Ксюша | Дата: 08.08.2013 | Коментарі (0)

ШАНОВНІ ДРУЗІ, до Ваших послуг у  відділі  обслуговування  Рокитнівської  ЦРБ  з  01.08. по 31.08. 2013 року  діє пересувна  книжкова  виставка «Ветеринарія: діагностика та профілактика захворювань у сільськогосподарських тварин», яку  підготувала і передала в тимчасове користування    районній  бібліотеці  Рівненська  державна  обласна ... Читати далі »

Категорія: Подія дня | Переглядів: 660 | Додав: WWWWW_W | Дата: 06.08.2013 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов