Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Березень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


П`ятниця, 26.04.2024, 03:06ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2022 » Березень » 29

Друзі, у нашій книгозбірні проводяться індивідуальні та групові тренінги комп’ютерної та цифрової грамотності

Ми безкоштовно навчимо усіх бажаючих роботі з комп'ютером, пошуку інформації в інтернеті та зареєструємо електронну скриньку чи акаунт у соціальній мережі, щоб ви могли спілкуватися з усіма на світі!

➡️Чекаємо: вул. Піонерська, 2а

Категорія: Колонка оголошень | Переглядів: 232 | Додав: Ксюша | Дата: 29.03.2022 | Коментарі (0)

Бармак, М. В., Чорна М.

Жінка незламного духу: Іванна Блажкевич (1886-1977) / Микола Бармак, Мар'яна Чорна. - Тернопіль : Видавництво Астон, 2021. - 400 с. -

У виданні висвітлено громадсько-просвітницьку діяльність однієї з активних організаторок жіночого руху Галичини, провідної діячки українського кооперативного руху, педагога, дитячої письменниці, уродженки Тернопільщини Іванни Блажкевич. В основі дослідження епістолярна спадщина, а також інформація про родину, про відомих громадських та культурно-просвітницьких діячів краю. 

 

Тарасенко О.

Благословенне жіноче ім'я - Україна : жіночі портрети країни / О. Тарасенко. - Київ : ТОВ "Поліпрінт", 2021. - 240 с.

Українська жінка — це особливий та унікальний феномен, який не має аналогів у світі. Своїм талантом українські жінки внесли вагомий вклад в культуру, мистецтво, науку, політику, літературу та інші сфери життя рідної країни та світу. Без перебільшення і з гордістю можна констатувати, що про жінку-українку в світі ходять легенди. Українки ставали королевами, впливали на політику великих держав, з'являлися на картинах відомих художників і створювали відомі картини власноруч. Вони робили наукові відкриття, виступали на світових сценах, засновували школи і писали книжки. Тепер українська жінка з'являється на світових наукових конгресах, під українським прапором гордо стоять наші спортивні красуні, представляють свої мистецькі шедеври на світових майданчиках, входять у світові благодійні організації та перемагають на конкурсах краси. Про видатних українок повинен дізнатися весь світ!

«Благословенне жіноче ім'я — Україна (жіночі портрети країни)» — це книга, що створена як образ країни в портретах 30 видатних жінок, таких як Леся Українка, Катерина Білокур, Софія Окуневська, Ліна Костенко, Лілія Подкопаєва та інші.

Ябченко М.

Історія українського фемінізму. Графічна адаптація : мальопис / ілюстрації Івана Кипібіди . – К. : Видавництво, 2021 . - 84 с. : іл. (Серія «мальописів»)

Фемінізм — це завезена з Заходу ідеологія, геть не актуальна на теренах неньки-України! У нас завжди був матріархат, і навіть якщо чоловік голова, то жінка, як відомо — це шия, яка ним керує!

І це правда! Хоч і не вся. Це видання покаже вам, хто заніс фемінізм на територію України, хто підтримував і поділяв феміністичні погляди. Власне, тут про все на тему за останні півтори сотні років. Ви можете і не знати, хто такі Наталія Кобринська та Мілена Рудницька, але ми вам розповімо! Якщо знаєте то у нас ще чимало важливих імен, організацій та дат, які варто згадати та описати на значно більшій кількості сторінок і подані набагато серйо ... Читати далі »

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 275 | Додав: Ксюша | Дата: 29.03.2022 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов