Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


П`ятниця, 29.03.2024, 09:41ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2012 » Лютий » 29
     В демократичному суспільстві однією з найважливіших засад є відкритість та прозорість органів державної влади. Публічна  бібліотека виступає посередником у спілкуванні влади і громадян.

В  Центральній районній бібліотеці читачам надається новий вид послуги - Пункт   Доступу Громадян (ПДГ)  це інформаційний Центр, відкритий у бібліотеці, де громадяни мають можливість отримати інформацію органів державної влади та дізнатись, яким чином можна долучитись та впливати на законодавчий процес.

Ця мережа створена за проектом Української бібліотечної асоціації у межах  грантової діяльності з Програмою сприяння Парламенту України II . 

ПДГ у бібліотеці – це спеціально облаштоване безкоштовне комп’ютерне  місце з підключенням до Інтернету, де користувачі  можуть  самостійно  або з допомогою бібліотекаря отримати доступ до інформації влади будь-якого рівня. Користувачі бібліотеки мають змогу  знайти відповідь на різні болючі питання.

... Читати далі »

Категорія: Колонка оголошень | Переглядів: 742 | Додав: WWWWW_W | Дата: 29.02.2012 | Коментарі (1)


ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ!
В ЦЕНТРАЛЬНІЙ РАЙОННІЙ БІБЛІОТЕЦІ ПРОВОДЯТЬ НАБІР
НА ІНДИВІДУАЛЬНІ ТА ГРУПОВІ НАВЧАННЯ


Наші послуги:
- ОСВОЕННЯ РОБОТИ НА ПЕРСОНАЛЬНОМУ КОМП’ЮТЕРІ;
- РОБОТА З ПРОГРАМАМИ ПАКЕТУ MICROSOFT OFFICE (MSWORD, MSEXCEL, MSPOWER POINТ);
- ДОСТУП ДО МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ;
- НАВЧАННЯ РІЗНИХ МЕТОДІВ ПОШУКУ ІНФОРМАЦІЇ В ІНТЕРНЕТІ;
- СТВОРЕННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ ЕЛЕКТРОННОЇ ПОШТИ;
- СПІЛКУВАННЯ ЧЕРЕЗ ІНТЕРНЕТ (РЕЄСТРАЦІЯ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ, ПРОГРАМІ SKYPE).


І ВСЕ ЦЕ БЕЗКОШТОВНО!!!

Чекаємо Вас за адресою: смт. Рокитне, вул. Піонерська, 2"А"
Категорія: Колонка оголошень | Переглядів: 807 | Додав: WWWWW_W | Дата: 29.02.2012 | Коментарі (0)

   Якби не було літературних премій та конкурсів, навряд чи існувало б поняття «відомий письменник». Чим більше титулів та нагород отримує літератор, тим охочіше його книжки друкують, читають та розкуповують. Тож премії – один зі шляхів «вийти в люди» для письменників, невідомих широкому загалу, та утвердитися і «примножити славу» для вже знаних.

В Україні щорічно вручається близько двох десятків премій, так чи інакше пов’язаних з літературною та письменницькою діяльністю. Не випадково більшість із них носять імена найвідоміших українських письменників – Тараса Шевченка, Лесі Українки, Миколи Гоголя, Володимира Сосюри, Василя Стефаника. Крім них, існують також щорічні літературні конкурси, на яких відбувається нагородження найкращих творів та творців. Отож – «куди податися» письменнику?

 «Дебют року» від «Друга читача»

Премія вручається у Всесвітній день книжки та авторського права – 23 квітня. Експерти газети «Друг читача» присуджують нагороду письменникам-початківцям, дебютні книжки яких стали помітним явищем у літературному процесі та здобули популярність серед читачів. Це єдина в Україні премія, яка вручається письменникам-дебютантам. Нагорода зовсім молода – вперше її вручили 2008 року письменниці Люко Дашвар за роман «Село не люди». 2009 року премію «Дебют року» отримав Антон Санченко за збірку «Баркароли». Лауреатом премії «Дебют року-2010» став Юрій Камаєв зі збіркою «Мед з дікалоном». Традиційну нагороду – пляшку молодого вина, розлитого у рік виходу дебютної книги та скарбничку для майбутніх гонорарів – письменнику вручили під час урочистого письменницького автопробігу до Всесвітнього дня книжки у Києві.

«Книжка року»

Як можна здогадатися з назви, це рейтинг книжок. Започатковано його було у 2000 році Центром рейтингових досліджень «Еліт-Профі» як благодійну акцію для просування українського книговидання. Тоді «Еліт-Профі» зробив перше експертне опитування щодо найпопулярніших секторів книжкового ринку. Експерти розподілили 235 кращих книжок, виданих в Україні, за 14-ма номінаціями, а результати рейтингу потрапили у пресу.

Наразі нагороду «Книжка року» вручають за 7-ма номінаціями: «Обрії» (Науково-популярна література та публіцистика), «Красне письменство» (Проза, поезія, драматургія), «Софія» (Гуманітаристика), «Минувшина» (Мемуари, біографії), «Дитяче свято» (Твори для дітей), «Візитівка» (Етнографія, фольклор) та «Хрестоматія» (Класика, літературознавство). Декілька років тому з’явилися номінації «Видавничий імідж року» та «Книжкова серія», а цього року організатори вирішили відзначати ще й авторів, чиї книжки увійшли до короткого списку два або більше разів. Найкраща книга серед усіх, які взяли участь у рейтингу, здобуває Гран-прі конкурсу. Переможці номінацій отримують дипломи.

Конкурс «Найкраща українська книга» від журналу «Кореспондент»
... Читати далі »
Категорія: Подія дня | Переглядів: 1975 | Додав: WWWWW_W | Дата: 29.02.2012 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов