Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Середа, 01.05.2024, 19:28ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » Книжкова новинка
« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 92 93 »

Самчук, Улас.

Юність Василя Шеремети : Роман / Улас Самчук . — К. : Знання, 2014. — 278  с. — (Класна література).

“Юність Василя Шеремети” Уласа Самчука (1905—1987) — це роман про життя молодого покоління українських інтелектуалів у повоєнний і пореволюційний час. У складних національних і політичних умовах головний герой твору та його товариші — учні Кременецької української гімназії — швидко дорослішають, набувають соціального досвіду і переходять від юнацьких пристрастей та захоплень до усвідомлення відповідальності за свою долю, долю своїх друзів, батьків, своєї землі. Непідробна щирість, переконливі й живі характери школярів, спокійний і розважливий стиль оповіді дають читачеві можливість не тільки збагнути розумом, а й відчути, що цей роман справді про юність — найсвітлішу, незабутню і неповторну пору в житті людини. Незважаючи на труднощі, які доводиться долати героям роману, книга викликає у читача світле почуття оптимізму.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

КОРИСНОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 243 | Додав: Ксюша | Дата: 17.06.2021 | Коментарі (0)

Шкляр Василь

Самотній вовк : роман  / В. Шкляр . — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019 . — 224 с.

«Самотній вовк» (під попередньою назвою «Елементал») — найдинамічніший роман Василя Шкляра, написаний на основі реальних подій. Українець, вояк Французького іноземного легіону, отримує надважливе завдання — вивезти з окупованої Чечні дочку генерала, на яку полюють російські спецслужби. Легіонер охоче вирушає в «гарячку точку» не лише завдяки фантастичній винагороді — до Чечні втекла його дівчина разом з тамтешнім командиром кримінального угруповання. Воїн-одинак розпочинає вкрай небезпечний двобій з московськими людоловами… Але чим насправді було це завдання і яка роль належала дочці генерала? Відповідь на це запитання приголомшить найпроникливішого читача.

Про автора:

Василь Шкляр — один із найвідоміших сучасних вітчизняних письменників, «батько українського бестселера», автор роману «Ключ», який приніс йому кілька престижних літературних премій, серед яких Гран-прі конкурсу гостросюжетного роману «Золотий бабай», премії столичних журналів «Сучасність» та «Олігарх», премію міжнародного конвенту фантастів «Спіраль століть». Лауреат Шевченківської премії (2011). Книги Василя Шкляра перекладено англійською, болгарською, вірменською, шведською, словацькою, російською мовами

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

... Читати далі »

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 191 | Додав: Ксюша | Дата: 13.06.2021 | Коментарі (0)

Бойченко О.

Країна за Збручем /Олександр Бойченко . – Чернівці : Видавництво 21, 2018. - 208 с.

Чому «Країна за Збручем»? Тому що новелістичні есеї та есеїстичні новели, з яких ця збірка складається, впродовж двох останніх років планомірно – тобто відразу з думкою про майбутню книжкову композицію – писалися для сайту zbruc.eu і журналу «Країна». За решту потенційних читацьких асоціацій, конотацій та аберацій автор відповідальності не несе.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАПРОШУЄМО ДО СУЧАСНОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 225 | Додав: Ксюша | Дата: 11.06.2021 | Коментарі (0)

Шкляр В.

Ключ : роман / Василь Шкляр . — 2-ге вид. - Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейно­го Дозвілля», 2013. — 256 с.

Журналіст Андрій Крайній — справжній ерудит, вільно володіє живими й мертвими мовами, але з матеріальними цінностями якось не склалося: доживши до віку Христа, не має даху над головою. Не йому, безхатченку, гребувати теплим помешканням — хай навіть заповітний ключ простягнув йому дивакуватий незнайомець, а номер квартири навіює забобонний страх. Що ж це було: манна небесна чи прикра помилка? Незабаром Крайньому знадобляться ще два ключі: до таємниці зникнення господаря квартири номер 13 і до серця фатальної жінки, до якого не так легко достукатися…

Про автора: Василь Шкляр — один із найтитулованіших та найулюбленіших письменників країни, «батько українського бестселера», автор знаменитого роману «Чорний Ворон», який приніс йому широку славу та найпрестижніші літературні нагороди. Саме за цю книжку 2011 року авторові було присуджено Шевченківську премію, однак Василь Шкляр, уперше в історії цієї державної нагороди, не прийняв її на знак протесту проти антиукраїнської гуманітарної політики тодішньої влади. Твори Золотого письменника України перекладено багатьма мовами світу, зокрема англійською, португальською, болгарською, вірменською, шведською, словацькою та ін.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЗАХОПЛЮЮЧОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 232 | Додав: Ксюша | Дата: 10.06.2021 | Коментарі (0)

Драйзер Т.

Титан : роман / Теодор Драйзер ; пер. з англ. Є. М. Тарнавського; худож.-оформлювач О.А. Гугалова . —  Х. : Орбіта, 2018. — 664 с.

Теодор Драйзер (1871—1945) — відомий американський письменник і громадський діяч, чиїми творами вже понад сто років захоплюються читачі в усьому світі. «Титан» (1914) — друга частина циклу «Трилогія бажання», в основу якого покладено історію життя американського мільйонера Чарлза Йєркса.

Френк Ковпервуд, вийшовши із філадельфійської в’язниці, разом з Ейлін переїжджає до Чикаго, де знову намагається створити власну імперію. Низка вдалих спекуляцій під час біржевої паніки робить його мільйонером. В особистому житті Френк віддаляється від Ейлін, змінює безліч коханок, поки не закохується у Береніс Флемінґ — юну красуню з гарними манерами. Людина, яка добилася успіху в житті, накопичивши мільйони, людина, яка не зупиниться ні перед чим, добиваючись вищих щаблів влади, людина, яка має магнетичну харизму, що підкорює всіх, хто зустрічається на її шляху... — саме таким постає в романі «Титан» Френк Ковпервуд.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАХОПЛЮЮЧОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 269 | Додав: Ксюша | Дата: 09.06.2021 | Коментарі (0)

Джесс П. Шаткін

Народжені бути вільними. Чому підлітки ризикують та як захистити їх від небезпек / пер. з англ. Олени Замойської . – К.: КНИГОЛАВ, 2019. – 304 с. – (Серія «Полиця нон-фікшн»).

Підлітковий вік – страшне словосполучення для батьків, які пережили цей непростий період зі своїми дітьми чи тільки чекають на нього. Неконтрольована поведінка, конфліктність, загравання з небезпекою, вдавана байдужість – неповний перелік викликів, з якими татусям і мамусям доведеться жити, але в жодному разі не боротися. Чому? Бо у всього є свої причини. Розібратися у них, а також у специфіці психологічного та фізіологічного розвитку підлітків, тонкощах спілкування з ними у період статевого дозрівання, допоможе книжка Джесса П. Шаткіна – визнаного американського спеціаліста, кандидата наук, фахівця у галузі громадського здоров'я, заступника директора з питань освіти в Центрі дослідження дитинства Гассенфелдської дитячої лікарні медичного центру Нью-Йоркського університету «Ланґон», викладача дитячої та підліткової психіатрії та педіатрії на медичному факультеті Нью-Йоркського університету.

«Народжені бути вільними» - це можливість згадати й проаналізувати власний досвід та заглибитися у психологію людей, яких ви любите й намагаєтесь вберегти.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

КОРИСНОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 242 | Додав: Ксюша | Дата: 06.06.2021 | Коментарі (0)

Кононенко Є.

Празька химера. Новели . — Львів : Видавництво Анетти Антоненко, 2019. — 224 с.

Євгенія Кононенко — письменниця, яка не перше десятиліття скидає на читачів з високої літературної вежі інтелектуально-розважальні бомби: новели, оповідання, есеї, повісті, романи, культурологічні розвідки й критичні статті. Елегантна іронія оповіді, несподіваний поворот сюжету, мов детонатор з годинниковим механізмом оприявнює таємні думки, страхи й почуття персонажів. І читачів, оголюючи людське єство, неписані табу, ритуали й забобони. Збірка короткої прози «Празька химера» — це історії психологічної химерної реальності, якої не існує, хоч вона так само жива, мов віра в любов і диво, або пошуки того найважливішого, без чого життя втрачає сенс. Жага пізнання таємного і нерозгаданого, як стосунки між чоловіком і жінкою, крізь двері замкненої кімнати, яку створив експериментатор із почуттям справді чорного гумору.

Книги в користування можна взяти у фонді абонементу книгозбірні.

Цікавого та корисного читання.

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 233 | Додав: Ксюша | Дата: 03.06.2021 | Коментарі (0)

Маріо Пьюзо

Сицилієць : роман / Маріо Пьюзо ; перекл. з англ. О. Оксенич . — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2018. — 400 с.

Легендарний Майкл Корлеоне під час свого вигнання на Сицилію отримує від батька завдання - вивезти до США Сальваторе «Турі» Ґільяно. Він відомий як італійський Робін Гуд, а його банда - це справжні месники. Безстрашні шибайголови, кримінальні генії, вони ховаються в горах, роблять вилазки та грабують багатіїв. Але не заради втіхи чи бажання наживи: Турі прагне звільнити простих людей Сицилії від панування мафії та продажної влади. Мафіозі не влаштовує такий розвиток подій, так само як і місцевих політиків. Ґільяно становить загрозу їхньому авторитетові, тому його необхідно зупинити. На італійського Робіна Гуда розпочинають полювання: впіймати живим, а ще ліпше - мертвим. Чи встигне Майкл Корлеоне врятувати Ґільяно? Його вороги - наймогутніші люди Сицилії…

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАХОПЛЮЮЧОГО ЧИТАННЯ.

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 237 | Додав: Ксюша | Дата: 02.06.2021 | Коментарі (0)

Чех А.

Район «Д» / Артем  Чех. - Чернівці: Видавництво 21, 2019. - 320 с.

«Район «Д» – збірка об’єднаних спільним часом і простором історій, з яких поступово вимальовується портрет автора на тлі «інших берегів», де минули його дитинство, отроцтво і юність. Самокритичний портрет, у якому можна розгледіти риси хуторянства і космополітизму, дріб’язковості й великодушності та ще багато чого. Водночас це груповий портрет кількох десятків більш або менш прописаних мешканців згаданого черкаського району з їхніми більш або менш успішними спробами пережити несподіваний перехід від пізньорадянської до ранньонезалежної України.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 208 | Додав: Ксюша | Дата: 28.05.2021 | Коментарі (0)

Семиляк О.

Людина без людей . — К.: «Академія», 2018. — 144 с. (Ім'я).

Роман Ольги Семиляк пахне як цвіт аґрусу. Заворожує простим і бентежним для уяви життям героїв. Змішує часи й ліквідовує відстані. Відкриває те, чого людина боїться в собі або стидається на людях. І змушує думати над загадками життя.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 254 | Додав: Ксюша | Дата: 27.05.2021 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов