Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Четвер, 18.04.2024, 15:37ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » Книжкова новинка
« 1 2 3 4 5 6 7 ... 92 93 »

Корній Д., Владмирова Т.

Крила кольору хмар / Дара Корній, Тала Владмирова . — Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2015. — 320 с.

Неповторний стиль! Українська міфологія від популярних авторів.

Ада росла без матері, а батька взагалі не знала. Вона навіть не здогадувалася, що народилася в сім`ї янголів і стала вигнанницею, сірим янголом. Ні добро, ні зло не беруть її на свій бік.

Господар клубу «Темний янгол», в якого дівчина працює, теж виявився не простою людиною. Він наказав Аді забрати душу Ірен, її подруги. Дівчина не може відмовитися. Чи може? Адже чимало людських душ у полоні Господаря і благають про допомогу. Вона може загинути, допомагаючи їм. Але настав час робити вибір. Що обере Ада — темну чи світлу сторону?

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЦІКАВОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 244 | Додав: Ксюша | Дата: 22.09.2021 | Коментарі (0)

Вдовиченко Г.

Пів'яблука. Інші пів'яблука : роман / Галина Вдовиченко . -  Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. — 472 с. (Серія: Художня проза).

     «Пів'яблука. Інші пів'яблука» — історія жіночої дружби, що дозволить читачеві поглянути на звичні речі по-новому, оповідь про долі чотирьох подруг — таких різних, але однаково близьких. Одного разу вони знаходять незвичайний сувенір. Те, що спершу здавалося просто цікавою іграшкою, починає у дивовижний спосіб змінювати життя жінок, виконуючи найпотаємніші бажання кожної з них... Знахідка стане початком нових пригод, вона покаже, чого насправді бажають подруги. Хто зміг створити цей шедевр? І чому майстер Пінзель, найзагадковіший галицький скульптор XVIII століття, що далі помітніше впливає на тих, хто живе у XXI столітті? Дізнайтесь усі таємниці, прочитавши цю чудову книжку. Романи «Пів'яблука» та «Інші пів'яблука», з якими свого часу дебютувала Галина Вдовиченко, — вперше під однією обкладинкою, у новій авторській редакції.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

 

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 213 | Додав: Ксюша | Дата: 20.09.2021 | Коментарі (0)

Кінг С.

Зелена миля : роман / Стівен Кінг; пер. з англ. О. М. Любенко . — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2018. — 432 с.

Пол Еджкомб — колишній наглядач федеральної в’язниці штату Луїзіана «Холодна гора», а нині — мешканець будинку для літніх людей. Більш ніж півстоліття тому він скоїв те, чого досі не може собі вибачити. І тягар минулого знову й знову повертає його до 1932 року. Тоді до блоку Е, в якому утримували засуджених до смертної кари злочинців, прибули «новенькі». Серед тих, на кого чекала сумнозвісна Зелена миля — останній шлях, що проходить засуджений до місця страти, — був Джон Коффі. Його визнали винним у зґвалтуванні та вбивстві двох сестер-близнючок Кори й Кеті Деттерик. Поволі Пол усвідомлює, що цей незграбний велетень, який скидався на сумирну дитину, не може бути монстром-убивцею. Але як врятувати того, хто вже ступив на Зелену милю?

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАХОПЛЮЮЧОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 200 | Додав: Ксюша | Дата: 15.09.2021 | Коментарі (0)

Бадью Ален.

Століття / Ален Бадью ; пер. з фр. Андрій Рєпа . — Львів : Видавництво Анетти Антоненко, 2019. — 304 с.

Ця книжка – водночас знайомство з думкою видатного французького філософа Алена Бадью (нар. 1937), а також філософське переосмислення ХХ століття. Автор прагне дати висловитися самому століттю, його різноманітним практикам, голосам його активістів – політичних, художніх, поетичних, театральних, наукових, психоаналітичних тощо. На переконання Бадью, головна пристрасть, що рухала століття, була «пристрасть реального»: ХХ століття надихалося не мріями, ілюзіями та утопіями, а саме мужністю поглянути реальному в вічі, стати частиною події, перейти до прямої реалізації, винайти щось нове – насамперед «нову людину» замість «старої». Саме тому все ХХ століття перебуває в парадигмі Війни, епічного зіткнення віч-на-віч, співіснування непоєднуваних речей. Усі активісти століття живуть і творять у фігурі антагонізму, зсередини якого потрібно відшукати нову організаційну дисципліну думки, нове «братерство», нове «ми». Сьогодні, залишаючись вірними пристрасті ХХ століття, нам треба запитати вслід за Бадью: «Що значить «ми» в часи миру, а не війни?».

Книги в користування можна взяти у фонді абонементу книгозбірні.

Цікавого та корисного читання.

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 219 | Додав: Ксюша | Дата: 13.09.2021 | Коментарі (0)

Саттер Девід.

Книга Доба безумства. Занепад і кінець Радянського Союзу / Девід Саттер; пер. з англ. Н. Комарової  . — К. : Дух і літера,  2017. — 528 с. 

Радянський Союз став першою в історії державою, в якій офіційна ідеологія пронизувала всі сфери й рівні життя, перетворюючи громадян на безликі та взаємозамінні гвинтики колосальної системи. Американський журналіст Девід Саттер, який у 1970-1990-ті роки працював кореспондентом в СРСР, в своїй книзі показує життя радянських людей і трагічні наслідки цього соціального експерименту. Для широкого загалу читачів.

Книгу в користування можна взяти у фонді читального залу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 211 | Додав: Ксюша | Дата: 09.09.2021 | Коментарі (0)

Гаврош Олександр.

Донос : роман / Олександр Гаврош . — К. : ВЦ «Академія», 2019. — 176 с. - (Автографи часу).

Навіть на схилі своїх спитих років він так нічого й не збагнув. Не здатний був на це, бо таким, як він, недоступна честь. Він — із прислуги. Донощик. Ціна таким — пожмакані купюри й вічний страх.

Про психологію підступності та зради, донос як привід руйнування Кирило-Мефодіївського братства і про те, що відбувалося з його учасниками, цей роман.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 231 | Додав: Ксюша | Дата: 07.09.2021 | Коментарі (0)

Шеклі Р.

Запах думки: вибрані оповідання / Роберт Шеклі; пер. з англ. О. Бершадської. — Київ: Форс Україна, 2019. — 80 с., іл. (Читака).

Твори Роберта Шеклі вже давно зажили сла­ви класики світової фантастики. Неповторний авторський стиль, сповнений блискучого гумо­ру, яким американський фантаст описує важливі проблеми для всього людства, прагнення до змін і спрямованість у майбутнє, не залишає байду­жим жодного читача, примушуючи з часом знову і знову повертатися до його творів, перечитувати і відшуковувати нові грані та прихований зміст. Оповідання, що увійшли у цю збірку, є одними з найвизначніших у творчому доробку Роберта Шеклі, і допоможуть юному читачеві прочинити завісу до фантастичного світу космічних пригод, лишивши назавжди закоханість у таємні глибини космосу.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

 ЦІКАВОГО ЧИТАННЯ.

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 191 | Додав: Ксюша | Дата: 31.08.2021 | Коментарі (0)

Зіненко Р. А.

Війна, якої не було. Хроніка Іловайської трагедії . – Ч. 1. 7-24 серпня 2014 року / Роман Зіненко; за ред. Ю. Є. Бутусова; вступ. ст. Ю. Є. Бутусова; худож.- оформлювач Е. О. Балула . — Харків: Фоліо, 2019. — 446 с.: іл.

Роман Зіненко (нар. 1974 р.), колишній морський піхотинець, доброволець батальйону «Дніпро-1», був серед тих, хто в серпні 2014-го опинився в пеклі Іловайська. Він не тільки вижив, але й написав одну з перших книжок про війну на Сході України — «Іловайський щоденник», що вийшла у видавництві «Фоліо» українською та російською мовами. Ця чесна і відверта розповідь очевидця, який нічого не вигадує, а намагається бути максимально точним у своїх спогадах, отримала широкий відгук у читачів, насамперед у тих, хто виходив з-під Іловайська кривавим «зеленим коридором».

Нова книга Романа Зіненка є результатом ретельного дослідження, яке ґрунтується на спогадах близько сотні бійців і офіцерів, від добровольця до вищого керівництва сектора «Б», учасників Іловайської трагедії. Окрім того, автору довелося переглянути, перевірити й хронологічно розібрати сотні публікацій, відео- і фотоматеріалів, що стосуються боїв під Іловайськом. Результати окремих журналістських досліджень, а також звіт тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України вміщені на сторінках цієї книжки. Переважна більшість зібраних фактів до сьогодні не була відома українському суспільству. І хоча автор подає найбільш повну і реальну картину бойових дій під Іловайськом, залишається ще дуже багато питань, на які свого часу обов’язково будуть отримані відповіді.

Перша частина книжки висвітлює хронологію подій, що відбувалися 7—24 серпня 2014 року.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

КОРИСНОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 218 | Додав: Ксюша | Дата: 29.08.2021 | Коментарі (0)

Боряк О. О.

Україна: етнокультурна мозаїка. — К.: Либідь, 2006. - 328 с.; іл.

В етнокультурологічних нарисах, присвячених традиційному буттю пе­ресічного українця XIX — першої половини XX ст., йдеться про свята й будні, звичаї та обряди, повір’я і символіку та багато що інше. Разом зі свідченнями очевидців, узагальненнями дослідників та маловідомим ілюстративним ма­теріалом із архівів та малярських майстерень усе це складає своєрідну мозаїчну панораму народного світосприйняття.

Для всіх, хто цікавиться українською минувшиною.

Книгу в користування можна взяти у фонді читальної зали.

КОРИСНОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 222 | Додав: Ксюша | Дата: 17.08.2021 | Коментарі (0)

Калитко, Катерина

Ніхто нас тут не знає, і ми - нікого [Текст]: поезії / Катерина Калитко. - Чернівці: Меридіан Черновіц, 2019. - 96 с.

Нова книжка Катерини Калитко - дуже суцільна: всуціль верліброва історія, розказана на одному довгому подиху. Про кордони свого, які неодмінно впізнаєш і будеш готовий захищати - а вони захистять тебе самим цим упізнаванням. Про уміння жити з власними шрамами, про сирітство серед рідних, про металевий запах зброї вночі. Про повітря, в якому розчинений час. Про смак мови, яка опікає язика й піднебіння, коли різко ковтаєш її, справжню.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАПРОШУЄМО ДО СУЧАСНОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 198 | Додав: Ксюша | Дата: 11.08.2021 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов