Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


П`ятниця, 26.04.2024, 19:48ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » Книжкова новинка
« 1 2 ... 83 84 85 86 87 ... 92 93 »

Демчук P.C.

Весела оселя. Вірші для дітей. - Рівне : О. Зень, 2012. - 40 с.

У славній оселі - ні вікон, ні стелі, та хата багата на віршенята. І жарти, й іронія - все, як годиться. У кожному вірші - тваринка чи птиця: шпаки, бусленята, зайці куцохвості... І ви завітайте швиденько у гості!

«Весела оселя» - шоста книжка для дітей члена Національної спілки письменників України Романа Степановича Демчука. На Рівненщині дві з них («Дружна рідня» - 2009-го і «Мур-ням-ням» - 2011-го) визнані найкращими дитячими виданнями року. 

ЧУДОВА КНИГА ДЛЯ СІМЕЙНОГО ЧИТАННЯ

ЗНАХОДИТЬСЯ У ФОНДІ АБОНЕМЕНТУ НАШОЇ БІБЛІОТЕКИ.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 667 | Додав: Ксюша | Дата: 23.04.2013 | Коментарі (0)


Шановні батьки, запрошуємо Вас ознайомитись з новими надходженнями цікавих, доступних, корисних книг, які надійшли до фонду абонементу та представлені в окремо виділеному дитячому куточку, це книжечки:

 



Князі України / авт.-упоряд. Фелікс Левітас. К. : Казка, 2012. — 64 с. : іл. — (Легенди та перекази).

 

Книжка містить адаптовані для юних читачів легенди та перекази про видат­них князів Русі-України. Завдяки цікавому викладу, оригінальним ілюстраціям княжа доба вітчизняної історії постає в усій своїй красі та величі.

Прочитавши її для своєї дитини, ви відкриєте для неї першу подорож історичними стежками нашої країни. Гортаючи сторінку за сторінкою, дізнаєтесь багато ціка­вого: як жили й боролися за свободу наші предки — слов'яни, про мудрих і непереможних князів Русі-України та про їхні великі державні й військові справи. Герої цієї книжки — державотворці, полководці, прості воїни — реальні історичні постаті.

Про князів — видатних діячів української історії, справи яких тісно переплелися з долею нашого народу, — ця книжка.

 

Ну, а хто з малечі та іноді навіть із дорослих не полюбляє поринути у чудовий світ казки, тож слідуюча новинка, це:

Українські народні казки : ... Читати далі »

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 991 | Додав: Ксюша | Дата: 22.03.2013 | Коментарі (0)

Друзі, звертаємо Вашу увагу на те, що до фонду читального залу бібліотеки надійшла нова довідкова література, це:

Англійсько-український словник. Українсько-англійський словник : 250 000 + 250 000 : два в одному томі: 500 000 од. пер. / під заг. ред. В. Бусела. — К ; Ірпінь: ВТФ «Перун», 2012— 1568 с.

У словнику вказано основні значення англійських та українських слів за сучасним діючим правописом. Окрім літературної та побутової, лексика словника охоплює основну термінологію майже усіх галузей науки і техніки. Відповідники до різних значень розмежовано, що дозволяє вибрати потрібний відповідник; наведено фразеологічні звороти, ілюстративні вислови і словосполучення.

Вперше подано англійський та український мануальні алфавіти для сурдоперекладу.

Англійсько-український та українсько-англійський словники містять близько 250 000 одиниць перекладу кожний. Разом понад 500 000 слів та словосполучень в одному томі. Словник розраховано на перекладачів-професіоналів, науковців, інженерів, військових, аспірантів, студентів і старшокласників, українців та іноземців.

Німецько-український словник. Українсько-німецький словник: 250 000 + 220 000: два в одному томі: 470 000 од. пер. / під заг. ред. В’ячеслава Бусела. — К.; Ірпінь : ВТФ «Перун», 2012.—1584 с.

У словнику вказано основні значення німецьких та українських слів за сучасним діючим правописом. Окрім літературної та побутової, лексика словника охоплює основну термінологію майже усіх галузей науки і техніки. Відповідники до різних значень розмежовано, що ... Читати далі »

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 653 | Додав: Ксюша | Дата: 21.03.2013 | Коментарі (0)


          Безклубенко, Сергій.

Мистецтво: терміни та поняття: Енциклопедичне видання у 2 т.: Т. 1 (А—Л) / Сергій Безклубенко. — К.: TOB «Казка», 2010. — 240 с. : іл.

Зазвичай книги такого змісту та характеру готують багато фахівців з різних галузей вибраної теми. Унікальна особливість цього видання полягає в тому, що воно підготовлене однією особою — доктором філософських наук С. Д Безклубенком. Матеріалом для енциклопедії послужили численні попередні наукові публікації автора, у яких висвітлюються кардинальні питання теорії та найважливіші факти і явища історії мистецтв.

      Для науковців, студентів вищих навчальних закладів культури й мистецтва, викладачів, аспірантів гуманітарних навчальних закладів та всіх тих, хто цікавиться культурою.

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 731 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.03.2013 | Коментарі (0)

ДРУЗІ, до фонду читального залу нашої бібліотеки надійшов 1-2 номери науково - популярного журналу  «КРАЇНА ЗНАНЬ».

Журнал «Країна знань» виходить з 2001р. Автори журналу – відомі вчені, спеціалісти наукових інститутів та викладачі провідних вузів України. Журнал розрахований на учнів 8–11 класів, їх батьків, вчителів та всіх, хто цікавиться науково-популярною літературою. У журналі ви знайдете цікаві статті з фізики, математики, кібернетики, біології, хімії, ботаніки, медицини, психології, екології, астрономії...

Якщо Ви – сучасна молода людина і прагнете завжди бути в курсі останніх досягнень світової та української науки? Тоді науково-популярний журнал "Країна знань" – саме для вас!

КОРИСНОГО ВАМ ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 768 | Додав: Ксюша | Дата: 15.03.2013 | Коментарі (0)

Український віночок: Антологія творів українських  письменників для дітей / Худож.: Н. Журавльова. – К.:  АВІАЗ, 2012. - 256 с.; іл.

Український віночок це добірка чудових дитячих творів українських письменників для дітей. В книзі на Вас чекають відомі твори корифеїв української літератури Тараса Шевченка, Івана Франка, Марійки Підгірянки, Наталії Забіли та інших, а кого саме ви дізнаєтесь взявши до рук книгу. А також в книзі для вас зібрані: прислів’я та приказки, календарно-обрядові пісні, легенди, казки …

Книгу в користування можна взяти на абонементі бібліотеки.

Приємного Вам сімейного читання.

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 1050 | Додав: Ксюша | Дата: 14.03.2013 | Коментарі (0)

Мовчун А., Мовчун Л.

Лауреати премії ім. Лесі Українки дітям / А. Мовчун, Л. Мовчун. — Луцьк: ПрАТ «Волинська обласна друкарня», 2012. — 200 с.

В українській літературі для дітей почесну вершину займають твори, відзначені літературною премією імені Лесі Українки. Починаючи з дня заснування цієї найпочеснішої премії у галузі дитячої літератури, її лауреатами (до 2012 року) стали 54 письменники.

Видавництво ПрАТ «Волинська обласна друкарня» створило серію книг «Письменники — лауреати літературної премії імені Лесі Українки». В них розповідають дітям про митців, чиї книги були відзначе­ні цією престижною нагородою, і ознайомлюють маленьких читачів з їхніми творами та цікавими фактами біографії.

Ця книга — перша в серії. її відкривають твори незабутньої Наталі Забіли — першого лауреата премії.

Видання призначене для дітей молодшого шкільного віку.

Книгу в користування можна взяти на абонементі бібліотеки.

Корисного Вам читання.

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 646 | Додав: Ксюша | Дата: 14.03.2013 | Коментарі (0)

Друзі, запрошуємо Вас до читання нової збірки віршів місцевого майстра слова Миколи Леонтійовича Трубілко.

Географія на дотик. Збірка віршів. Літера­турно-художнє видання. - Рівне: ПП ДМ, 2012.- 68 с.

Досить незвично серед нашого прагматичного люду зустріти Чоловіка, який народився в поліській глибинці, все життя мав справу з технікою, за власним зізнанням, «у школі віршів терпіти не міг», але йому так болять проблеми і негаразди рідної природи, мови, Батьківщини, що від цього народжується Поезія.

Це не «вірші на задану тему», хай навіть актуальну чи модну, а розповідь про те, що насправді хвилює.

Талант Миколи Трубілка багатогранний, як і саме життя, де лірика невіддільна від гумору.

Книгу в користування можна взяти на абонементі бібліотеки.

ТОЖ, ЦІКАВОГО ВАМ ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 860 | Додав: Ксюша | Дата: 12.03.2013 | Коментарі (0)

Шляхами Тараса Шевченка. Чернігівщина : путівник/ авт. тексту: С. Л. Лаевський [та ін.] - К. : Богдана, 2012. - 276 с.: іл.

 «Шляхами Тараса. Шевченка. Чернігівщина». Путівник запрошує шанувальників Кобзаря по­дорожувати шляхами Чернігівщини - у міста, містечка і села, що відвідував за своє життя ве­ликий син України. Подані у виданні розповіді стануть мандрівнику за гіда, а понад 1000 фото­графій та ілюстрацій - зручним візуальним до­повненням. Книга містить поради, які допоможуть здійснити подорож з легкістю і ком­фортом.

Книгу в користування можна взяти на абонементі нашої бібліотеки.

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 775 | Додав: Ксюша | Дата: 06.03.2013 | Коментарі (0)

     Варжель Р.
   Краплі сивої печалі. Лірика / Р. Варжель. - Рівне: Волинські обереги, 2010 р. - 58 с.
     "Краплі сивої печалі" - перша збірка Ростислава Варжеля. Його віршам притаманний невгамовний потяг до краси, небайдуже ставлення до життя, щирість, ліризм, любов до всього сущого на землі. А також біль, бо без нього, вважає автор, немає справжньої поезії, як і життя.
КНИГУ В КОРИСТУВАННЯ МОЖНА ВЗЯТИ НА АБОНЕМЕНТІ.
     
      Ростислав Федотович Варжель народився 3 травня 1951 року в селі Малий Стидень Степанського (нині Костопільськото) району.
     Закінчив факультет журналістики Одеської вищої партійної школи. Працював редактором газет «Хімік», «Слово Правди» (тепер «Слово і час»), «Демократична Рівненщина», очолював редакцію радіомовлення заводу «Газотрон» та редакційно-видавничий відділ Рівненського Будинку науки і техніки. Один з ініціаторів створення у Рівному літературної студії «Сузір'я». Працював кореспондентом газет «Червоний прапор», «Украї­на молода», «Вісник і К», «Волинські губернські відомості», «Експрес», «Гомін», «Провінційка - плюс», «Рівненський репортер».
      Ростислав Вражель передчасно пішов, із життя 1 листопада 2009 року. 
     Розумний дотепний, інколи дивакуватий і на­віть епатажн ... Читати далі »
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 742 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.02.2013 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов