Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Субота, 27.04.2024, 06:02ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » Книжкова новинка
« 1 2 ... 65 66 67 68 69 ... 92 93 »

     Келяер Ґ.

     Зелений Генріх: роман / Ґотфрід Келлер; пер. В. С. Бой­ка; худож. оформлювач Г. В. Кісель. — Харків: Бібколектор, 2015. — 799 с.

     Ґотфрід Келлер (1819—1890) — швейцарський письменник, класик німецькомовної швейцарської літератури. Він отримав визнання ще за життя, відразу ж знайшовши захоплених читачів у Швейцарії і в усіх німецькомовних країнах.

     Роман «Зелений Генріх» (1885) належить до тих небагатьох творів світової літератури, які супроводжують письменника про­тягом усього творчого життя. Досить сказати, що від виникнення задуму до його остаточного втілення минуло понад сорок років.

     Це так званий класичний «роман виховання». Так називають твори про життєвий шлях людини, найчастіше молодої, від колис­ки до здобуття зрілості. Дослідники життя та творчості письмен­ника вважають, що роман цей багато в чому автобіографічний! Герой Келлера, якого називають Зеленим Генріхом тому, що у дитинстві він носив перешитий з батьківської військової форми одяг, прохо­дить шлях пізнання світу і пошуків свого місця в житті. Поступово звільняючись від романтичних ілюзій, багато поїздивши світом, Генріх стає-сумлінним чиновником зі стійким переконанням, що краще за Швейцарію країни немає.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 534 | Додав: WWWWW_W | Дата: 09.03.2016 | Коментарі (0)

    Руїна / Упоряд. і передм. О.І. Гуржія. - К.: Видавництво гуманітарної  літератури, 2015. - 432 с.

     Ця книга охоплює події в Україні другої половини XVII століття, що увійшли в її історію під назвою «Руїна». До видання включені прозові твори, історичні дослідження, документальні матеріали, котрі яскраво характеризують одну із найтрагічніших сторінок історії нашої держави.

     Книга доповнена хронологією, картою того часу, примітками.

     Розрахована на широке коло читачів.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 502 | Додав: WWWWW_W | Дата: 04.03.2016 | Коментарі (0)

     Малицька Костянтина

     Чом, чом, земле моя / К. Малицька; упорядкув., прим, та наук. ред. О. М. Івасюк, В. Є. Бузинської. - Чернівці: Букрек, 2015. - 520 с.: іл.

     Творчість Костянтини Малицької (1872-1947) мало відома сучасному читаче­ві. Пропоноване видання містить поезію, прозу, літературно-критичні статті, спогади й листи письменниці, що є своєрідним віддзеркаленням внутрішнього світу авторки. Відгуки про К. Малицьку допоможуть читачеві усвідомити особливості її художнього бачення світу.

     Для широкого кола читачів-шанувальників української літературної думки.

     Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 548 | Додав: WWWWW_W | Дата: 01.03.2016 | Коментарі (0)

     Шановні батьки та діти, запрошуємо Вас ознайомитись з новими надходженнями цікавих, доступних, корисних книг для сімейного читання, які надійшли до фонду абонементу.

 

 

 

 

 

 

 

     Літературна скарбничка / Укладач С. Г. Криган.  - Чернівці: Букрек, 2015. - 280 с. : іл.

     У „Літературну скарбничку” ввійшли казки, твори класиків і сучасних українських письменників. Вони дають змогу пізнати все багатство жанрів красного письменства, вчать любові до краю, шани до батьків, поваги до ровесників.

     Для дітей молодшого і середнього шкільного віку.

 

 

 

 

     Мензатюк Зірка

     Дива українських храмів / 3. Мензатюк. - Чернівці: Букрек, 2015. — 120 с.: іл.

     Ця книжка, адресована юним читачам, розповідає про найвідоміші українські церкви та монастирі. У легкій доступній формі вона показує особливості сакрального мистецтва, різні стилі церковної архітектури, пояснює будову іконостаса, ознайомлює з чудотвор­ними іконами України, зі славними діяннями церковних братств, з українськими святими. Тут багато легенд та переказів про дива, які траплялися в церквах. Оповіді подаються в хронологічній послідов­ності за часом спорудження храмів.

     Для середнього і старшого шкільного віку.

 

     Павлов О.

     Скрипкова абетка / О. Павлов ; худож. К. Лавро. — Київ : Муз. Україна, 2015. — 192 с.

     Пропоноване видання охоплює основні етапи розвитку скрипалів-початківців: від гри на відкритих струнах до знайомства із позиціями, технікою подвійних нот.

     У книзі рівноцінно представлені композиції, які стали класикою педагогіч­ного репертуару, п’єси з раритетних збірок, що були видані в Україні у другій половині минулого століття, а також твори сучасних композиторів, у тому числі, написані спеціально для даного видання.

     Специфічною особливістю збірки є наявність двох типів акомпанементу. Перший - звичний фортепіанний супровід, а дру ... Читати далі »

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 706 | Додав: Ксюша | Дата: 25.02.2016 | Коментарі (0)

   Гуменюк Н.

  Вересові меди: роман / Надія Гуменюк. — Харків : Книж­ковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2015. — 320 с.

     Україна. Перша світова. Посеред дороги, що веде від волинського села до лісу, подружжя знаходить немовля...

     Минули роки. Сільська красуня Богдана Ясницька мріє про театральну сцену. Кинувши все, утікши навіть із власного весілля, талановита дівчина вирушає до першого українського театру на Волині — та назустріч своїй до­лі... Попереду — довге й бурхливе XX століття, сповнене карколомних подій та історичних зламів. І складне, напружене й яскраве життя сміливої і при­страсної жінки, у якому будуть справжня дружба й людська заздрість, боліс­ні втрати та дивовижні знайдення, перемоги, поразки, таємниці, кохання... І медовий смак щастя.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу залу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 473 | Додав: Ксюша | Дата: 22.02.2016 | Коментарі (0)

     «Дивослово» – щомісячний науково-методичний журнал. Призначений для вчителів української мови й літератури загальноосвітніх шкіл, викладачів середніх спеціальних і вищих навчальних закладів. Матеріал подається в трьох розділах – «Методика викладання мови й літератури», «Мовознавство», «Літературознавство і компаративістика».

      До фонду бібліотеки надійшов 2-й номер журналу.

  У номері: «формування морфологічної компетентності учнів 5-7 класів»; «Леся Українка: науково-пізнання і методичне опрацювання»; «Як композиція допомагає розуміти текст»; «Доба у слові: Майдан: сторінка живої історії»…

Журнали в користування можна взяти в читальному залі нашої бібліотеки.

Корисного читання!

 

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 535 | Додав: Ксюша | Дата: 22.02.2016 | Коментарі (0)

Кокотюха А. А.

Київські бомби: роман / Андрій Кокотюха; передм. Д. Б. Яневського; худож.-оформлювач Д. О. Самойленко. — Харків: Фоліо, 2015. — 379 с.

     1907 рік. У Російській імперії — конституційний переворот. Влада ши­роким фронтом наступає на громадянські права та свободи людей. У від­повідь звучать постріли та летять саморобні бомби. Київ тих часів стає ареною бойових дій. Тут, немов гриби, виростають бойові організації, чиї дії вже не підпорядковані єдиному центру.

     Андрій Волох, молодий українець, вигнаний з університету за участь у протестах, теж бере до рук зброю. Тепер він — Полтава. І його подальша доля тісно переплітається з радикальним ватажком бойовиків Залізняком, професійним терористом Штерном, жандармським ротмістром Підвисоцьким та Фаїною — вдовою страченого революціонера, котра прагне пом­сти. Але чи в повній мірі прийнятні ідеї тотального терору для таких, як Пол­тава? Тим більше якщо терор — зброя не лише бойовиків, а й влади, яка з ними бореться...

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу залу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 531 | Додав: Ксюша | Дата: 19.02.2016 | Коментарі (0)

     Революція Гідності. Війна : книга-пам’ять / упоряд. А. Лимич. - Рівне : Волин. обереги, 2015. - 320 с.

     Завжди письменники Рівненщини були учасниками важливих і доленосних подій. Та найвагомішим внеском у перемогу в інформаційній війні з РФ сьогодні є ця унікальна книга, яка вмістила в себе твори всіх членів НСПУ і наших рівненських літераторів - сум, співчуття і душевність проникне у щире серце кожної небайдужої людини, стане духовною підтримкою нашим героїчним воїнам, залишить в історії но­вітньої України правдивий, щемливий і болючий слід від переживання кривавих подій 2013-2015 років - Революції Гідності і АТО - за справжню незалежність українців.

Книгу в користування можна взяти у фонді читального залу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 543 | Додав: Ксюша | Дата: 18.02.2016 | Коментарі (0)

     Небесна сотня / К. Богданович, X. Бондарева, Ю. Бухтоярова та ін.; упоряд.: О. Трибушна, І. Соломко; передмови Патріарха Філарета, о. Г. Ко­валенка, о. Святослава; худож.-оформлювач Л. П. Вировець. — Харків: Фоліо, 2015. — 206 с.: іл. — Укр. та рос. мовами.

   Це книга-реквієм. Книга-посвята тим учасникам Революції гідності, які віддали найцінніше — своє життя — заради того, аби Україна та всі ми встали з колін. Щоб почали змінювати свою державу, а наші діти та онуки дістали змогу жити в іншій країні.

     Герої цієї книги — звичайні люди з різних куточків нашої держави. Вони дуже різні — заробітчани, науковці, підприємці, вчителі... Якби не Майдан, вони б ніколи не зустрілися. Це він об’єднав їх, зробив побратимами та «воїнами світла».

     Ця книга була написана заради того, аби пам’ять про величезну самопо­жертву героїв Небесної сотні назавжди залишилася в серцях українців. Вона — німе нагадування всім нам про те, якою ціною ми здобули свободу та новий шанс для своєї країни стати справжньою європейською державою.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу та читального залу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 665 | Додав: Ксюша | Дата: 17.02.2016 | Коментарі (0)

     Васильченко В.

     Tattoo. Читання по очах : роман / В’ячеслав Васильчен­ко. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016. — 512 с.

     Звіряче вбивство привертає увагу редакції кримінальної хроніки! Про­фесор та журналіст Богдан Лисиця за дорученням головреда вирушає в До­нецьк, щоб провести розслідування. Ще один злочин за подібним сценарієм трапляється в Торезі. До того ж обидва вбивства мають ознаки ритуальних! Замахи на життя самого Богдана свідчать про те, що журналіст на правиль­ному шляху... Тепер конче потрібно випередити вбивцю, перш ніж він дасть свій суд над наступною жертвою!

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 476 | Додав: Ксюша | Дата: 16.02.2016 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов