Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Субота, 20.04.2024, 02:22ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » Книжкова новинка
« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 92 93 »

Кінг С.

Кладовище домашніх тварин : роман / Стівен Кінг ; пер. з англ. А. Пітика і К. Грицайчук . — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019. — 400 с.

Усе почалося з того, що улюбленця родини Луїса Кріда, кота Черча, збила вантажівка. Сусід запропонував йому поховати тварину на старому індіанському кладовищі. За легендами, воно має таємничу силу, яка здатна повертати до життя. І Луїс погодився… Уранці кіт прийшов додому живим. Майже живим…

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАХОПЛЮЮЧОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 243 | Додав: Ксюша | Дата: 02.08.2021 | Коментарі (0)

Бланк Стів, Дорф Боб

Священна книга стартапера. Як збудувати успішну компанію / пер. з англ. Наталія Валевська. — К. : Наш формат, 2019. — 512 с.

Диплом МВА і досвід роботи в успішній компанії не гарантують, що ви створите стартап, який не загнеться за рік. Чому? Тому що стартап-середовище мінливе, й у ньому не спрацьовують правила, за якими функціонують великі компанії. Вам потрібен зовсім інший підхід, і про нього розповідають Стів Бланк і Боб Дорф. Вони дають покрокові рекомендації, як виявляти «своїх споживачів», розробляти мінімально життєздатний продукт, тестувати його на реальній аудиторії та вносити зміни, перш ніж пропонувати цей продукт широкому загалові.

Особливість цієї книжки в тому, що автори розглядають створення як онлайн-стартапів, так і стартапів із фізичними каналами розповсюдження.

Книгу в користування можна взяти на абонементі.

ЧИТАЄМО СУЧАСНЕ. КОРИСНОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 300 | Додав: Ксюша | Дата: 26.07.2021 | Коментарі (0)

Бернетт Д.

Наш дивакуватий мозок / Дін Бернетт ; пер. з англ. Ю. Маричева. — X.: Віват, 2019. — 384 с. — (Серія «Саморозвиток»).

Чому ми вступаємо в полеміку з людьми, які знають менше за нас? Чому можемо, зустрівшись зі знайомою людиною, не згадати її імені? Чи правда, що стрес може суттєво підвищити нашу продуктивність? Дивні реакції та нелогічність поведінки, вибіркова пам’ять, фальшиві спогади — причини цього треба шукати в нашому мозку. Відомий невролог досліджує людський мозок і доходить цікавих висновків про його вплив на нашу поведінку: якими є причини наших страхів та який зв’язок існує між забобонами й теоріями змов, у чому причини комплексів та фобій, чому людям подобається бути нажаханими й коли мозок дає збій. Цікаво написана ґрунтовна книжка — для всіх, хто замислювався, чому мозок іноді, здається, саботує їхнє життя.

Книгу в користування можна взяти на абонементі.

ЧИТАЄМО СУЧАСНЕ. ЦІКАВОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 291 | Додав: Ксюша | Дата: 19.07.2021 | Коментарі (0)

Малик В.

Чумацький шлях : роман, оповідання / Володимир Малик . — Х.: Фоліо, 2013. — 315 с. (Історія України в романах).

Володимир Малик (1921 — 1998) — відомий український письменник, що зажив слави як автор історико-пригодницьких романів.

У романі «Чумацький шлях» В. Малик відтворив цікаве й своєрідне явище в історії українського народу — чумацтво. Головний герой твору Івась Бондар залишає в Лубнах кохану дівчину Катрю і разом зі своїм хазяїном Хуржиком та чумацькою валкою їде в Крим по сіль. Ніколи не гадалося йому, через які незвичайні, смертельно небезпечні пригоди доведеться пройти. Тут і зустріч з Потьомкіним та Катериною Другою, і татарський полон, і втеча з нього, вступ до війська чорноморських козаків й участь у складі цього війська у війні 1786—1791 pp. проти Туреччини...

Також до книги увійшло історичне оповідання В. Малика «Дві перемоги», в якому розповідається про боротьбу українських козаків проти польської шляхти.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ІСТОРИЧНОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 211 | Додав: Ксюша | Дата: 13.07.2021 | Коментарі (0)

Про що вона мовчить : збірка / упоряд. Ірина Ніколайчук, Слава Світова. — Київ :  Creative Women Publishing, 2021. — 248 с.

Про що вона мовчить» — книжка, написана жінками для жінок. У цій збірці — голоси жінок, які наважилися розповісти свою особисту історію, аби інші також перестали мовчати. Книжка об'єднала близько 50 текстів про тілесність і сексуальність, біль і зцілення, досвід материнства та проживання важкої хвороби, втрату, токсичні стосунки, відстоювання особистих кордонів і сходження на Еверест — метафоричний та реальний.  

ЗАПРОШУЄМО ДО КОРИСНОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 255 | Додав: Ксюша | Дата: 07.07.2021 | Коментарі (0)

Ерік Берн

Ігри, у які грають люди  /  Ерік Берн ; пер. з англ. К.  Меньшикової . -  Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейно­го Дозвілля», 2016. — 256 с.

Доктор Ерік Берн розкриває таємні прийоми, які керують нашим життям. Усі ми, не усвідомлюючи цього, постійно граємо в ігри – подружні та сексуальні, серйозні ігри з керівниками та суперницькі ігри з друзями, в ігри, що визначають статус та сімейні сутички. 

Ерік Берн детально описує понад 120 ігор, у які ми граємо самі та у які нас залучають навколишні. А також дає поради для тих, хто хоче навчитись протистояти прийомам ігор, у які вас намагаються втягнути. Він допомагає проаналізувати нюанси поведінки, позбавитись стереотипів у спілкуванні й дає розуміння сутності людських вчинків. Книжка, що вийшла майже 40 років тому, і досі є популярною та актуальною!

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ПОПУЛЯРНОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 236 | Додав: Ксюша | Дата: 05.07.2021 | Коментарі (0)

Кінг С.

Керрі : роман / Стівен Кінг; пер. з англ. В. Ракуленка. — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2018. — 224 с.

Вона була з тих, кого називають аутсайдерами, «непопулярними» підлітками. Кпини та знущання однокласників стали частиною її життя. Коли інші тінейджери зустрічалися, ходили на вечірки та поступово дорослішали, вона жила в справжньому пеклі, яке створила схиблена на релігії мати-фанатичка. Здавалося, світ ненавидів розгублену дівчину й не хотів помічати її страждань. Покинута всіма, вона несвідомо виплекала в собі силу, здатну знищити кривдників. Силу, яка одного дня змусить усіх назавжди запам’ятати її ім’я. «Керрі» — останнє, що вони встигнуть сказати перед смертю...

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАХОПЛЮЮЧОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 175 | Додав: Ксюша | Дата: 02.07.2021 | Коментарі (0)

Камп Пітер.

Прорив у швидкості читання. Книжка за день — це реальність / пер. англ. Валерія Глінка. — 2-ге вид. — К.: Наш формат, 2019. — 336 с.

Американський президент Теодор Рузвельт встигав «ковтнути» книжку перед сніданком. Інвестор Ворен Баффет прочитує по 500 сторінок щодня. Засновник Microsoft Білл Ґейтс щотижня перегортає останню сторінку цікавого йому ви­дання. У чому таємниця їхнього супервстигання? Автор цієї книжки переко­нує, що таких результатів можна досягнути, опанувавши техніку скорочитання. Завдяки простій та ефективній методиці ви зрозумієте, як швидко сприймати й запам’ятовувати текст, які трюки застосовувати та як налаштувати внутрішній спідометр. Ви зможете самостійно засвоїти техніку скорочитання — і вже через тиждень помітите перші результати.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 301 | Додав: Ксюша | Дата: 30.06.2021 | Коментарі (0)

Пекар В.О.

Різнобарвний менеджмент : Еволюція мислення, лідерства та керування / Валерій Пекар; худож.-оформлювач В. І. Харченко. — К.: ДОВЖЕНКО БУКС, 2017. - 191 с.: іл.

У книзі популярно викладено теорію еволюції людського мислення, ор­ганізацій та великих соціальних систем, за якою останнім часом у професійній літературі закріпилася назва «інтегральна динаміка». Ця красива і практична модель надає не лише ключ до розуміння стилів лідерства та управлінських культур, але й інструменти їх зміни. Текст ґрунтується на курсі лекцій, який автор читає у провідних українських бізнес-школах, але суттєво перевищує його за обсягом. Книга розрахована на підприємців та керівників-практиків, зацікавлених у розвитку власних навичок менеджменту та вдосконаленні своїх компаній та організацій.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

КОРИСНОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 195 | Додав: Ксюша | Дата: 24.06.2021 | Коментарі (0)

Скуратівський В. Т.

Український народний календар. — К: Техніка, 2003. — 384 с. — (Народні джерела).

Чи знаєте ви, як і коли ворожили дівчата, якою була посвята в парубоцтво, як закликали весну наші пращури, коли заготовляли лікарські рослини, якими символами зустрічали Новий рік в Україні? Про ці та інші обряди й звичаї, що вже стали реліктами, ви дізнаєтеся, прочитавши книжку Василя Скуратівського "Український народний календар". Вона є логічним продовженням уже відомих творів "Берегиня", "Посвіт", "Святвечір", "Русалії" та ін., які набули широкої популярності серед читачів, Автор зібрав багатющий матеріал про походження назв українських місяців та пов'язані з ними численні прислів'я й приказки, про зразки завбачень погоди та народні й релігійні свята з конкретним їх датуванням, а також розвідки про найцікавіші обряди.

"Український народний календар" стане в пригоді всім, хто не байдужий до своєї національної культури.

Книгу в користування можна взяти у фонді читального залу.

КОРИСНОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 258 | Додав: Ксюша | Дата: 18.06.2021 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов