Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Червень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


П`ятниця, 29.03.2024, 00:58ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2021 » Червень » 01

Книга, яка користувалась найбільшою популярністю серед наших користувачів у травні «Діва Млинища», автор Володимир Лис.

Таємнича Діва Млинища, що іноді являлася жителям невеличкого поліського села Загоряни, що мешкали на кутку понад річкою Мережкою, навіть своєю незримою присутністю берегла їх від найстрашнішого — зради своєї совісті. Бо великі війни, революції, круті повороти історії часто ставили їх перед вибором, від якого залежало — жити чи померти. А ще було кохання — жертовне і руйнівне, вірне і підступне, щире і надумане, красиве, як квітка, і темне, як осіння ніч — але кохання… Дивно переплетуться долі, розлетяться світами, аби на початку ХХІ століття зійтися у рідному селі — і знову летіти вільними птахами…

ЧИТАЄМО НАЙКРАЩЕ…

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

... Читати далі »

Категорія: Book-симпатія | Переглядів: 237 | Додав: Ксюша | Дата: 01.06.2021 | Коментарі (0)

Давайте менше говорити про обов’язки дітей,
а більше про їхні права.
(Ж.Ж Руссо)

«Міжнародний день захисту дітей» (англ. «International Children's Day» ) - Святкується щорічно 1 червня. Був заснований в листопаді 1949 року у столиці Франції місті Парижі рішенням конгресу Міжнародної демократичної федерації жінок. Вперше «Міжнародний день захисту дітей» відзначався в 1950-му році.

Крім цього дня дітям присвячені «Всесвітній день дитини» (20 листопада) і «День захисту дітей Африки» (16 червня).

1 червня - одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було ухвалено Міжнародною демократичною федерацією жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року.

Перший Міжнародний день захисту дітей був проведений в 1950 році. ООН підтримала цю ініціативу і оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним з пріоритетних напрямів своєї діяльності.

В Україні День захисту дітей встановлено відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року № 568/98 і відзначається щорічно, також 1 червня.

Міжнародний правовий документ, у якому закріплені гарантії прав дитини – це Конвенція про права дитини. Він поєднав у собі високі соціально – моральні та правові норми міжнародного стандарту й педагогічні основи спілкування дорослих і дітей.

Конвенція про права дитини.
 
Конвенція ООН про права дитини у малюнках.
 
Твої права.
Категорія: Подія дня | Переглядів: 966 | Додав: Ксюша | Дата: 01.06.2021 | Коментарі (0)

Щорічно в світі 1 червня відзначається Всесвітній день батьків, на сьогодні жінки і чоловіки в однаково рівній мірі мають потребу в більш широкій державній підтримці.

Всесвітній день батьків проголошений резолюцією 66/292 Генеральної Асамблеї ООН у 2012 році і відзначається щорічно 1 червня, так само, як і Міжнародний день захисту дітей.

Як зрозуміло з самої назви, День присвячений батькам усього світу – жінкам і чоловікам. На сім’ю покладено головну відповідальність за виховання та захист дітей, за те, щоб повний і гармонійний розвиток їх особистості обов’язково відбувалося в сімейному оточенні, в атмосфері щастя, любові і розуміння.

Батьки у всіх частинах світу, незалежно від їх расової, релігійної, культурної та національної приналежності є головними вихователями та вчителями своїх дітей, саме вони готують їх до щасливого, повноцінного і продуктивного життя. Батьки є ядром сім’ї і основою нашого суспільства.

На сьогодні жінки і чоловіки в однаково рівній мірі мають потребу в більш широкій державній підтримці, щоб бути в змозі поєднувати професійні та сімейні обов’язки. Сім’ї, які створюються на принципах визнання рівності між чоловіком і жінкою, сприяють побудові більш стабільного і продуктивного суспільства.

У нинішньому мінливому світі людство стоїть перед багатьма викликами, але незмінно одне: значення ролі матері і батька, їх безпрецедентного вкладу у виховання нового покоління.

Генеральна Асамблея в своїй резолюції пропонує державам-члeнам відзначати Всесвітній день батьків в рамках відносин всебічного партнерства з громадянським суспільством, зокрема, задіявши молодь і дітей.

Джерела:

http://ukraine-live.com/news/20132

http://zhyvyaktyvno.org/index.php/news/vsesvtnj-den-batkv-mzhnarodnij-den-zahistu-dtej

https://ukr.media/culture/307164/

Категорія: Подія дня | Переглядів: 676 | Додав: Ксюша | Дата: 01.06.2021 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов