Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Субота, 27.04.2024, 23:14ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2020 » Листопад » 17

Декоративно-прикладне мистецтво Рівненщини : колективна монографія / упорядник і науковий редактор - проф. Виткалов В. Г. — Рівне: ПП ДМ, 2010. — 224 с., іл.

Розглядаються різні види декоративно-прикладного мистецтва (художня вишивка, ткацтво, обробка дерева, писанкарство тощо) Рівненщини в історичній ретроспективі, семантика орнаменту, мотивів тощо. Аналізуються технології виготовлення того чи іншого культурного зразка; розглянуто художні пам’ятки окремих видів мистецтва (жіночі прикраси, монети), знайдені на теренах історичних міст краю - Пересопниці, Торговиці, Березного.

Для усіх тих, хто цікавиться культурно-мистецькою спадщиною Рівненщини.

Книгу в користування можна взяти у фонді читальної зали.

Цікавого та корисного читання.

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 259 | Додав: Ксюша | Дата: 17.11.2020 | Коментарі (0)

Андрій Кокотюха — український письменник, якого називають засновником українського готичного детективу. Багаторазовий переможець конкурсу Коронація слова, Вибір видавців Гранд Коронації-2010. Золотий письменник України (2012).

Біографія, життєпис.

Кокотюха Андрій Анатолійович, народився у місті Ніжині, в родині зварювальника і медичної сестри. Перший художній твір написав у віці 7 років. Хоча власне художні якості цього твору досі ніким не оцінені. До 12 років читав і писав лише казки.

Мріяв стати бібліотекарем. Працював збиральником меблів, різноробом та муляром на будівництві. Але закінчив факультет журналістики Київського університету ім Т. Шевченка.

Перше оповідання опубліковане 1987 року. У 1991 році написав повість «Шлюбні ігрища жаб», яка, через брак інших зразків прози, отримала в 1995 році нагороду видавництва «Смолоскип». Після виходу окремою книжкою в 1996 році повість стала називатися «романом», отримала позитивну оцінку від батьків та друзів автора, і широкий негативний розголос у пресі. Завдяки цій публікації А. Кокотюха відразу став одним з відомих сучасних українських письменників.

У 1993 році був одним із засновників Творчої асоціації «500». Працюючи у видавництві «Смолоскип» пакувальником книжок, у період з 1994 по 1999 рік організував понад сто «гастролей» молодих українських письменників у сімнадцяти регіонах України. Був їх безпосереднім учасником. У 1998 році звільнився з видавництва «Смолоскип» у зв’язку з переходом на іншу роботу, безпосередньо пов’язану з журналістикою. Співпрацю зі «Смолоскипом» не припиняв до 1999 року. Потім видавництво офіційно розірвало стосунки з молодим письменником через публічне прочитання фейлетону про сучасний стан української культури. Видавництво розцінило цей фейлетон як «антиукраїнський».

Від 2000-го року – постійний учасник Всеукраїнського конкурсу романів, сценаріїв та п’єс «Коронація слова». Пробував себе у жанрах горору (роману жахів), кримінальної мелодрами, трилера, комедії, соціального гостросюжетного роману, класичного детективу. Улюблені жанри – трилер та детектив із елементами містики й готики.

Від 1998 року по теперішній час як сценарист співпрацює з Національною студією ім. О. Довженка, українськими продакшн-студіями, провідними українськими телеканалами. В активі – 10 сценаріїв повнометражних стрічок та телесеріалів, доведених до стадії готовності. Частина з них розміщена на сайті «Сценарна майстерня». Спеціалізація – гостросюжетні драми, історичне кіно, пригодницькі та детективні фільми, бойовики.

Літературний критик Софія Філоненко вважає А. Кокотюху батьком «українського готичного детективу». Хоча в текстах присутня швидше неоготика, напряму пов’язана з актуальними суспільними та соціальними проблемами своєї країни. Звернення до готики та загалом фольклору збігається з традиціями давньої української літератури. Натомість використання засобів фольклору та містики для введення в оману людей із метою прикрити масу невирішених проблем присутнє в нинішньому житті. А отже, вповні відображене в кращих творах А. Кокотюхи.

Творчість

Основні твори: «Шлюбні ігрища жаб» (&la ... Читати далі »

Категорія: Подія дня | Переглядів: 347 | Додав: Ксюша | Дата: 17.11.2020 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов