Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Середа, 01.05.2024, 12:11ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Липень » 31 » НОВИНКИ У ФОНДІ. КНИГИ ДЛЯ СІМЕЙНОГО ЧИТАННЯ.
11:41
НОВИНКИ У ФОНДІ. КНИГИ ДЛЯ СІМЕЙНОГО ЧИТАННЯ.
      Шановні батьки та діти, запрошуємо Вас ознайомитись з новими надходженнями цікавих, доступних, корисних книг для сімейного читання, які надійшли до фонду абонементу.

 


      Вікторія Ярош 
       ЗОЛОТИЙ КОЛОС ДАЖБОГА. Хліб в українських легендах та віруваннях /В. Ярош. Літературно-художнє ви­дання. Видання перше. — К.: Успіх і кар’єра, 2013,- 112 с.; кольор. іл. 
      Збірка українських легенд та давніх вірувань про основну і найважливішу страву в житті українського народу — хліб. Шанобливе ставлення до хліба про­тягом тисячоліть зберігається у всіх народів світу. В слов’янській етнографії та фольклористиці вірування, легенди, приказки та прислів’я про хліб займають найпомітніше місце. В книгу ввійшли зібрані та адаптовні для широкого зага­лу нариси про давні землеробські вірування, аграрні традиції, землеробський календар, магічні обрядові речі: зерно, сніп, дідух, плуг, а також обрядову їжу: хліб, кутю, коровай, млинці, коржики тощо. На теренах нашої держави здав­на існували традиції в залежності від події чи пори року готувати обрядові страви: на святого Миколая — коржики-миколайчики, на Андрія - калету, на Різдво Христове — зірочки та калачі, на Масляну — млинці та вареники, на Ве­ликдень - паску. На різдвяні свята українці ставили житнього чи пшеничного снопа — дідуха, як символ достатку. Крім того, кожну подію в житті людини супроводжував ритуальний хліб: на народини — коровай, на похорони — коли­во. До книги ввійшли рецепти давніх обрядових страв: гуслянки, мандриків, соломахи і т. д.
Представлений матеріал зацікавить школярів старших класів, студентів, викладачів, широкі кола української громадськості.

       Українські народні казки: Казки Поділля / Запис., упоряд. і літ. опрац. М. Зінчук. - Чернівці : Букрек, 2013. - 368 с. : іл.
      Пропонований том є черговою книгою унікальної 40-томної серії українських народних казок, збиранню, впорядкуванню та літературному опрацюванню яких М. Зінчук присвятив понад 35 років. Упродовж цього часу вдалося записати понад 8 000 казок. У пропоновану книгу ввійшли казки самобутнього етнографічного району України - Поділля, записані у 2008-2010 роках.
      Мову казок наближено до літературної, але найхарактерніші діалектизми, іншо­мовні запозичення та синтаксичні конструкції збережено. Лексичні діалектизми по­дано у словнику наприкінці книги.
      Для широкого кола читачів.
 
     Третяк, Анна
     Допитливій малечі про цікаві речі. Подорож по Україні. Для дітей мол. та середи, шк. віку / - К.: АВІАЗ, 2013. - 168 с.; іл.
      Віковічні гори та швидкоплинні річки, темні печери широкі степи, розкішні палаци, нездоланні замки... Ви любите подорожувати? Відкривати для себе нові місця, дізнаватися про їхню історію, уявляти їхнє май­бутнє? Я надзвичайно люблю подорожі! Для мене це - можливість відкрити таємниці минулого чи просто отримати нові враження, а згодом поділитися ними з друзями. Завдяки моїм батькам я побувала у ба­гатьох куточках України та дізналася, наскільки диво­вижною є наша держава. У кожній області є місця, які вражають, захоплюють, причаровують і назавжди за­лишаються у пам’яті людей, які там побували.
      Ця книга створена для тих, хто хоче ближче позна­йомитися з Україною, торкнутися багатств нашого краю та відвідати його цікаві місцини. Можливо, саме це видання надихне вас на реальні подорожі.
 
      Тож, запропонуйте своїй дитині прочитати дані книги, чи тихого, сімейного вечора почитайте їх разом.
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 983 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 5.0/1
   
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов