Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Середа, 01.05.2024, 04:35ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Липень » 30 » НОВИНКИ У ФОНДІ
09:08
НОВИНКИ У ФОНДІ
     У тритомнику «Тарас Шевченко та його доба» висвітлюється життя й діяльність видатного сина України, великого Кобзаря. В ньому зібрані ретельно перевірені документи, що зберегли­ся, автентичні спогади сучасників — друзів і соратників Шевченка, які близько знали поета, а також наукові дослідження, що базуються на об'єктивному відборі фактів, ґрунтовному й неупередженому їх викладенні. 
 
     Симоненко Р. Г., Берестенко В. А.
     Тарас Шевченко та його доба: док.-хрестом. висвітлення життя й діяльності видатного сина України та найближчих у часі спадкоємців і продовжувачів його справи
І.Я. Франка, Лесі Українки, М. П. Драгоманова. У 3 т. Т. 1 / Р. Г. Симоненко, В. А. Берестенко; худож.-оформлювач О. М. Іванова. — Харків: Фоліо, 2013. — 495 с.: іл. — (Укр. та рос. мовами).
     І том розповідає про становлення й розвиток шевченкознавства, про дослідження творчої спадщини великого митця — поета, художника, революціонера, а також про його злиденні роки дитинства і юності, аж до визволення з кріпацтва і вступу до Петербурзької академії художеств.
 
     Симоненко Р. Г., Берестенко В. А.
     Тарас Шевченко та його доба: док.-хрестом. висвітлення життя й діяльності видат. сина України та найближ. у часі спадкоємців і продовжувачів його справи
     І. Я. Франка, Лесі Українки, М. П. Драгоманова. У 3 т. Т. 2 / Р. Г. Симоненко, В. А. Берестенко; худож.-оформлювач О. М. Іванова. — Харків: Фоліо, 2013. — 495 с.: іл. — (Укр. та рос. мовами).
     II том присвячений найбурхливішому періоду в житті Т. Г. Шевченка: навчанню у Петер­бурзькій академії художеств, знайомству і спілкуванню з видатними діячами культури того часу: В. Жуковським, К. Брюлловим, Ф. Глинкою, Є. Гребінкою, Г. Квіткою-Основ'яненком та ін­шими, участі у Кирило-Мефодіївському товаристві, арешту і засланню.

     Симоненко Р. Г., Берестенко В. А.
     Тарас Шевченко та його доба: док.-хрестом. висвітлення життя й діяльності видат. сина України та найближ. у часі спадкоємців і продовжувачів його справи
     І. Я. Франка, Лесі Українки, М. П. Драгоманова. У 3 т. Т. 3 / Р. Г. Симоненко, В. А. Берестенко; худож.-оформлювач О. М. Іванова. — Харків: Фоліо, 2013. — 495 с.: іл. — (Укр. та рос. мовами).
 
     До III тому увійшли матеріали, що стосуються останнього періоду життя і творчості Т. Г. Шев­ченка — від повернення із заслання і до самої його смерті у 1861 році. Також у цьому томі висвітлюються історичні погляди поета та його вплив на розвиток української та світової літе­ратури і на творчість таких видатних митців, як Леся Українка, Іван Франко, Михайло Драгома­нов, що стали спадкоємцями традицій Кобзаря.
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 649 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
   
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов