Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Понеділок, 13.05.2024, 09:57ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2020 » Березень » 10 » УВАГА! НОВІ КНИГИ. ІНКЛЮЗИВНА ОСВІТА!
10:48
УВАГА! НОВІ КНИГИ. ІНКЛЮЗИВНА ОСВІТА!

Інклюзивна освіта – одна із складових сучасної школи

/Інформаційний список літератури/

Базима Н. В. Розвиток мовлення дітей з аутизмом / Н. В. Базима. — Київ: Літера ЛТД, 2019. — 144 с. — (Серія «Інклюзивне навчання»).

Видання містить практичні рекомендації щодо розвитку мовлення у дітей з аутизмом старшого до­шкільного віку: а також опис особливостей психічного розвитку і сенсорики, специфіки формування емоційно-вольової сфери, характеристики поведінки та ігрової діяльності дітей з аутизмом. Окрема увага приділяється комунікативним навичкам дітей з аутизмом та їхньому розвитку за методикою формування мовленнєвої активності у таких дітей з розкриттям мети, завдань, напрямів, методів та прийомів роботи. Автор надає рекомендації щодо створення психолого-педагогічних умов та викори­стання принципів корекційного підходу до формування мовленнєвої активності.

Книга призначається батькам дітей з психофізичними порушеннями, зокрема з аутизмом та розла­дами аутистичного спектра, а також логопедам загальноосвітніх та спеціальних дошкільних закладів, дефектологам, корекційним педагогам, практичним психологам, студентам напрямів «Корекційна освіта (за нозологіями)», «Дефектологія».

Душка Л. А. Дитина з розладами аустичного спектра / Л. А. Душка. — Київ: Літера ЛТД, 2019. — 32 с. — (Серія «Інклюзивне навчання»).

Ця книжка призначена для багатьох родин, що стикаються з комплек­сом проблем, пов’язаних із забезпеченням відповідних умов життєдіяльності для дитини з психофізичними вадами. Проблеми, що постають перед батька­ми дітей з розладами аутистичного спектра, зачіпають усі сфери життя. Автор намагається допомогти розібратися із цими проблемами, надає слушні пора­ди з огляду на особливості дитини і сучасні методики навчання дітей з РАС. Допомагає батькам усвідомити, що формування в них здатності до самоорга­нізації та саморозвитку є вкрай важливим для психологічного благополуччя їхньої дитини.

Колупаєва А. А., Таранченко О. М. Інклюзивна практика: технології навчання / А. А. Колупаєва., О. М. Таранченко. — Київ: Літера ЛТД, 2019. — 160 с. — (Серія «Інклюзивне навчання»).

У виданні представлено ефективні технології навчання дітей з особливостями розвитку. Книга містить рекомендації щодо адаптації дитини та модифікації навчального середовища; прийоми, що уможливлюють забезпечення навчальних потреб таких учнів в інклюзивних умовах загальноосвітнього закладу: опис специфіки роботи з батьками таких школярів; поради, що сприятимуть удосконаленню інклюзивної практики.

Видання адресовано педагогам загальноосвітніх закладів, методичним працівникам, асистентам учителів, слухачам курсів підвищення кваліфікації педагогічних кадрів освіти, студентам педагогічних вузів, батькам дітей з особливостями психофізичного розвитку, працівникам соціальних служб.

Колупаєва А. А. Діти з особливими потребами в загальноосвітньому просторі: / А. А. Колупаєва, О. М. Таранченко. — Київ: Літера ЛТД, 2019. — 112 с. — (Серія «Інклюзивне навчання»).

У виданні висвітлюються особливості розвитку, навчання та виховання ді­тей з найскладнішими порушеннями психофізичного розвитку (порушеннями слуху, зору, церебральним паралічем). Книга містить методичні рекомендації щодо адаптації та модифікації навчального середовища; методичні прийоми, що уможливлюють забезпечення навчальних потреб таких учнів в інклюзивних умовах загальноосвітнього закладу; опис специфіки роботи з батьками таких школярів і фахівцями; поради стосовно корисних ресурсів, що сприятимуть удосконаленню інклюзивної практики.

Видання адресовано педагогам загальноосвітніх закладів, методичним працівникам, слухачам курсів підвищення кваліфікації педагогічних кадрів освіти, студентам педагогічних вузів, батькам дітей з особливими потребами, працівникам соціальних служб.

Колупаєва А. А. Інклюзивне навчання: вибір батьків / А. А. Колупаєва, О. М. Таранченко. — Київ: Літера ЛТД, 2019. — 56 с. — (Серія «Інклюзивне навчання»).

Демократичні зміни в суспільному житті країни зумовили нове бачення, розуміння та переоцінку багатьох сталих положень. Як наслідок — на сучас­ному етапі однією з альтернативних форм здобуття освіти дітьми з особливими освітніми потребами стало інклюзивне навчання, що передбачає перебування дитини з особливими потребами в масовому загальноосвітньому дошкільному чи шкільному закладі.

Матеріали цього видання розкривають теоретичні і практичні питання інклюзивного навчання, враховують сучасні тенденції, передовий міжнарод­ний та український досвід. Автори книги надають корисні поради щодо забез­печення належних видів адаптації для дитини з особливими освітніми пробле­мами в навчальному закладі.

Костенко Т. М. Дитина з порушенням зору / Т. М. Костенко. — Київ: Літера ЛТД, 2019. — 40 с. — (Серія «Інклюзивне навчання»).

Ця книжка призначена для батьків, які стикаються з проблемою пору­шення зору в дитини — вродженим або набутим, а також для педагогів і ви­хователів інклюзивних навчальних закладів. Для того щоб дитина, попри ці проблеми, зростала і розвивалась, як усі інші, батькам потрібно багато знати про зір, функції ока, вчасно звертатися до лікаря-офтальмолога. Як підготу­вати таку дитину до навчання в школі, як правильно вибрати навчальний за­клад? На ці та багато інших запитань можна знайти відповіді у цій книжці. Крім того, автор надає спеціальні рекомендації: як вчасно розпізнати будь-які порушення зору дитини, як допомогти дитині в разі тяжких порушень і куди звертатися по допомогу.

Литовченко С. В. Дитина з порушенням слуху / С. В. Литовченко, В. В. Жук, О. М. Таранченко. — Київ: Літера ЛТД, 2019. — 56 с. — (Серія «Інклюзивне навчання»).

Ця книжка призначена для багатьох родин, що стикаються з проблемою порушення слуху в дитини, а також для педагогів і вихователів інклюзивних навчальних закладів. Головне для батьків — не впадати у відчай, а допомогти дитині почуватися впевнено, бути щасливою. Для досягнення цієї мети бать­кам потрібні знання про особливості їхньої дитини, про можливості її розвит­ку, прийоми навчання і виховання — про все це і йдеться у даному виданні. Тисячі людей, які не чують, живуть повноцінним життям, діти зростають ро­зумними, щасливими, отримують освіту, обирають професію і влаштовують особисте життя.

Мартиненко І. В. Комунікативний тренінг для дошкільників з порушеннями мов­лення / І. В. Мартиненко. — Київ: Літера ЛТД, 2019. — 120 с. — (Серія «Інклюзивне навчання»).

У виданні висвітлено теоретико-методичні засади та надано практичні ре­комендації щодо формування комунікативної діяльності, проведення психоко- рекційної роботи з дітьми із мовленнєвими порушеннями в умовах дошкільного навчального закладу. Описано етапи, завдання, методи та принципи, зміст кому­нікативного тренінгу дітей цієї групи.

Книгу призначено для практичних психологів, педагогів, логопедів і ви­хователів дошкільних навчальних закладів, а також студентів, які навчають­ся за спеціальністю «Спеціальна освіта (логопедія і спеціальна психологія)». Крім того, книга, безумовно, зацікавить батьків дітей з особливими освітніми потребами

Прохоренко Л. І. Дитина із труднощами у навчанні / Л. І. Прохоренко. — Київ: Літера ЛТД, 2019. — 48 с. — (Серія «Інклюзивне навчання»).

Ця книжка призначена для батьків дітей, у яких виявлено порушення когнітивного розвитку, тобто кмітливості, здатності сприймати нову інфор­мацію і запам’ятовувати її, уваги, мовлення, орієнтації у просторі і часі, рухових навичок. Автор розповідає про причини цих порушень, акцентує увагу на тому, чому цим дітям украй необхідна допомога дорослих, надає конкретні поради щодо розвитку такої дитини.

Книжка містить відповіді на багато питань, а саме: як формувати мов­лення, як навчати дитину грати, як формувати знання про довкілля, як роз­вивати розумову діяльність дитини. Крім того, автор розповідає, як дорос­лим слід поводитися із всиновленими дітьми з такими порушеннями, чого слід уникати у вихованні.

Рібцун Ю. В. Дитина з порушеннями мовленнєвого розвитку / Ю. В. Рібцун. — Київ: Літера ЛТД, 2019. — 40с. — (Серія «Інклюзивне навчання»).

Це видання рекомендовано для батьків дітей із затримкою мовленнєвого розвитку. Найпоширенішим логопедичним висновком є фонетико-фонематичне недорозвинення, тобто порушення процесів формування звуковимовної систе­ми в дітей з різними мовленнєвими розладами. Правильне мовлення — це не тільки чітка звуковимова, а й уміння грамотно висловлювати власні думки, загальний розвиток, культура, успішність дитини в цілому. Саме тому в бать­ків виникає безліч запитань: що потрібно для повноцінного розвитку мовлення малюка, як запобігти порушенням звуковимови в дитини, чи варто віддавати дитину до спеціального дошкільного закладу, куди звертатися по допомогу, як найкраще навчати дитину з такими вадами читання тощо.

Автор книжки відповідає на ці та багато інших питань, надає конкрет­ні поради щодо методики роботи з такими дітьми задля успішного подолання проблем.

Сухіна І. В. Гіперактивна дитина / І. В. Сухіна. — Київ: Літера ЛТД, 2019. — 40 с. — (Серія «Інклюзивне навчання»).

Жива, рухлива, активна дитина — що в цьому поганого? Автор видання розповідає про те, яких дітей можна назвати гіперактивними. Синдром дефі­циту уваги з гіперактивністю виявляється у підвищеній руховій активності, збудливості, труднощах концентрації та утриманні уваги, імпульсивності по­ведінки, проблемах у взаємостосунках з однолітками. Автор розповідає про причини гіперактивності, дає корисні рекомендації щодо підготовки такої дитини до школи, навчання її у шкільному закладі і навіть вибору продуктів харчування. Вихователі і вчителі знайдуть тут також поради стосовно пово­дження з гіперактивними дітьми в групі дитсадка і в класі.

Трикоз С. В. Дитина з порушеннями інтелектуального розвитку / С. В. Трикоз, Г. О. Блеч. — Київ: Літера ЛТД, 2019. — 40 с. — (Серія «Інклюзивне навчання»).

У цьому виданні розглядаються особливості інтелектуальних порушень у дітей з урахуванням реалій і перспектив. Цей путівник для батьків допомо­же їм зрозуміти власну дитину й усвідомити те, що інтелектуальні порушення не є вироком. Батьки знайдуть тут поради щодо того, як має навчатися дити­на, як її можна підготувати до школи та які види діяльності доцільно практи­кувати в родині. Автори описують стратегії батьків у позитивному впливі на психологічний розвиток дитини, надають рекомендації з розвитку в дитини вмінь та навичок самообслуговування. Книга містить відомості щодо подаль­шої професійної орієнтації у майбутньому житті дитини.

Чеботарьова О. В. Дитина із церебральним паралічем / О. В. Чеботарьова, Л. В. Коваль, Е. А. Данілавічютє. — Київ: Літера ЛТД, 2019. — 40 с. — (Серія «Інклюзивне навчання»).

Це видання адресовано батькам дітей із церебральним паралічем (ДЦП), корекційним педагогам і вихователям навчальних закладів. У нашій країні, та й загалом у світі, вже набуто великого досвіду з лікування, навчання і вихо­вання дітей із ЦП. Визначальною умовою залишається комплексна взаємодія психолога, вчителя та батьків учня для досягнення бажаного ефекту. Від того, наскільки вчасною буде корекційна допомога, залежить подальша доля дити­ни. Тому автори книги дають відповіді на найактуальніші запитання батьків, розповідають про допомогу дитині, рекомендують різні методики корекції та навчання дітей із церебральним паралічем.

Чеботарьова О. В. Дитина із синдромом Дауна / О. В. Чеботарьова, I. В. Гладченко. — Київ: Літера ЛТД, 2019. — 48 с. — (Серія «Інклюзивне навчання»).

Ця книжка адресована батькам дітей із синдромом Дауна, корекційним педагогам і вихователям навчальних закладів. Як свідчить досвід багатьох країн світу, люди із синдромом Дауна стають повноцінними членами суспіль­ства, діти можуть ходити у звичайні дошкільні заклади та школи, дорослі — знаходити роботу та створювати сім’ю. Необхідно лише допомогти дитині із синдромом Дауна знайти своє місце в житті. Для цього батьки повинні зна­ти якомога більше про особливості розвитку їхньої дитини, її можливості, су­часні методи та технології навчання та виховання. Автори пояснюють, який потенціал у дітей із СД, що таке рання комплексна допомога, які заняття не­обхідні таким дітям, як підготувати дитину із синдромом Дауна до шкільного навчання, які існують спеціальні методики тощо.

Книги в користування можна взяти у фонді абонементу Рокитнівської центральної районної бібліотеки.

КОРИСНОГО ЧИТАННЯ!

Підготувала Валентина Єремейчук.

 

 

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 618 | Додав: Ксюша | Рейтинг: 0.0/0
   
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов