Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


П`ятниця, 19.04.2024, 20:24ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2018 » Травень » 24 » ПОДАРОВАНІ КНИГИ.
09:07
ПОДАРОВАНІ КНИГИ.

Книги до книгозбірні подарував Микола Ляхович,

     український громадський діяч, правозахисник, начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту України.

ЛУК'ЯНЕНКО Л.

Від хохла до українця: роздуми / Левко Лук’яненко — К., ТОВ «ЮркаЛюбченка», 2013.— 144 с.

Україна була в тіні Росії, українці — з комплексом національної неповноцінності. 22 років незалежності нам, таким українцям, виявилося недостатньо, щоб заявити про себе світові, тож і світ нас не знає.

Роздуми націоналіста — це думки автора про нездужання постколоніальної української нації, це біль автора від браку внутрішніх сил у національного організму хутко долати нездужання. Автор виявляє особливості нездужання і показує напрямки долання його. Подає ідеї, що мають сприяти українцям переосмислити московську ідеологію нищення українства, й показує напрямки ідеології утвердження української державної нації.

Призначається для широкого кола читачів.

Лук’яненко Л.

Маршал Жуков і українці у Другій світовій війні. Видання дванадцяте. К: Альфа Реклама, 2013. — 48 с.

Страшні роки Другої світової війни залишили незагойні рани на тілі Української Нації. Правду про роль маршала Жукова у нищенні українців розкриває книга Левка Лук’яненка.

Нехай ця книга допоможе розчистити замулені криниці нашої історичної пам’яті, згадати, як насправді було все в тій страшній війні, свідком якої мені випало бути.

Можливо, Вам також є що сказати?

 

ЛУК'ЯНЕНКО Левко

Сповідь у камері смертника. Вид. четверте. -Київ:, 2011. - 136 с.

У книзі відомого політичного і державного діяча, Героя України Л. Г. Лук'яненка висвітлюються героїчні сторінки боротьби за незалежність України.

Книга розрахована на широкий загал читачів.

 

 

 

 

 

 

 

Всеукраїнський фестиваль ОЛЕВСЬКА РЕСПУБЛІКА 75 років.

Інформаційно-просвітницький матеріал для учасників Всеукраїнського фестивалю, спрямованого на утвердження національно-патріотичної свідомості дітей та молоді, МІНІСТЕРСТВА МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ.

 

 

 

 

 

 

СПІВПРАЦЯ – 2018. КАЛЕНДАР ЗАХОДІВ НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ МОЛОДІ НА 2018 РІК.

МЕТОДИЧНИЙ МАТЕРІАЛ для учасників Всеукраїнського семінару-тренінгу, спрямованого на налагодження конструктивної взаємодії між суб’єктами національно-патріотичного виховання, «Співпраця — 2018» Міністерства молоді та спорту України, проведеного на виконання Указу Президента України від 13 жовтня 2015 року №580 «Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки» та плану заходів щодо національно-патріотичного виховання молоді на 2018 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18 жовтня 2017 р. № 743 «План дій щодо реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017-2020 роки».

 

Україна у боротьбі комікси про УПА + Співаник УПА.

Юний друже! Твоїй увазі пропонується історія в малюнках “Україна в боротьбі”, яка познайомить Тебе зі сторінками боротьби нашого народу під час Другої світової війни.

Вперше цей художній твір побачив світ у далекому 1953 році в щоденній газеті “Америка” (Філадельфія, США). На початку 1970-х років видавництво “Америка” дозволило передрук серії малюнків у журналі “Крилаті, що видається Світовою Управою Спілки Української Молоді (СУМ). Ми свідомі того, що окремі коментарі й малюнки можуть мати неоднозначне трактування, але нагадаймо, що цей художній твір було створено в той час, коли на українських землях ще тривала збройна боротьба нашого народу проти радянських поневолювачів. Зважаючи на те, що перевидання здійснюється на основі видання 1971-1972 років, ми дозволили собі зробити незначне літературне редагування, щоб максимально наблизити текст до норм сучасної літературної мови, зберігаючи при цьому авторський стиль.

Автором цього твору є визначний український митець Леонід Перфецький, життєвий шлях якого був тісно пов’язаний із військом. Це згодом знайшло відображення у його творах. Леонід Перфецький навчався у художніх академіях Кракова та Парижа і здобув славу визначного українського баталіста. Під час Другої світової війни проф. Перфецький працював у Львові, керуючи малярським відділом Інституту Народної Творчості, пізніше, вже на еміграції в Австрії, не залишав своєї праці, змальовуючи образи українських повстанців.

Це видання ми також присвячуємо 75 річниці з дня створення УПА.

Слава Україні! Героям Слава!

КОРИСНОГО ЧИТАННЯ.

 

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 547 | Додав: Ксюша | Рейтинг: 0.0/0
   
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов