Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вівторок, 16.04.2024, 08:16ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 ... 184 185 »

Щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року № 69/2015 "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні".

Саме в ці дні під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку.

20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Євромайдану. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів Майдану. 21 лютого 2014 року офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Цього дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких в жалобних промовах назвали "Небесною Сотнею", а під час прощання із загиблими лунала пісня "Плине кача...", яка стала українським народним реквіємом.

Сумний список Небесної Сотні відкрився 22 січня 2014 року, коли від вогнепальних поранень під час сутичок у центрі столиці загинули активісти Майдану Сергій Нігоян та Михайло Жизневський. Того ж дня в лісі під Києвом було знайдено тіло зі слідами тортур активіста Юрія Вербицького. До 18 лютого 2014 року вже налічувалось 9 загиблих. З 18 по 21 лютого на Майдані загинуло найбільше людей – 84 особи, після 21 лютого – ще 18.

Джерела:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2179039-v-ukraini-den-geroiv-nebesnoi-sotni.html

https://uk.wikipedia.org/wiki/День_Героїв_Небесної_Сотні

Категорія: Подія дня | Переглядів: 1176 | Додав: Ксюша | Дата: 20.02.2022 | Коментарі (0)

Омер М.

Усередині вбивці   / Майкл Омер  ; пер. з англ.  А. Посецельського . — К.  : Форс Україна, 2020 . — 416 с.

Профайлер... Кримінальний психолог, буквально за парою незначних деталей здатний відтворити вигляд і образ дій найбільш хитромудрого злочинця. Ці люди виглядають з боку як чарівники, як супергерої. Тим більше якщо профайлер - жінка...

На мосту в Чикаго, спершись на перила, стоїть молода красива жінка. Дуже бліда і дуже сумна. Вона нерухомо дивиться на темну воду, прикриваючи долонею засмучені очі. І нікому не спадає на думку, що... Вона мертва.

На мосту стоїть тіло задушеної жінки, забальзамоване особливим складом, який дозволяє надати трупу будь-яку позу. Воістину диявольська фантазія. Але ще гірше, що таких тіл, що тужать про власну смерть, знайдено вже три. У місті з'явився... Серійний вбивця.

Розслідування веде поліція Чикаго, але ФБР не довіряє місцевому профайлеру, вважаючи його некомпетентним. Для такої складної справи у Бюро є свій фахівець - Зої Бентлі. Вона - найкраща з найкращих. Багато в чому тому, що колись, багато років тому, особисто зіткнулася з серійним вбивцею - і залишилася живою...

Лапена Ш.

Небажаний гість : роман ... Читати далі »

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 225 | Додав: Ксюша | Дата: 17.02.2022 | Коментарі (0)

17 лютого - День спонтанного прояву доброти.

Це свято має досить нетривалу історію. Його поява пов'язана з ініціативою міжнародних благодійних організацій, які вирішили об'єднати під гаслами доброти всіх людей планети - незалежно від їх громадянства, віросповідання та національної приналежності.

Святкування Дня спонтанного прояву доброти в Україні поки проводиться практично непомітно, оскільки про нього мало хто знає. Суть свята полягає в безкорисливому і безмежному прояві доброти стосовно всіх оточуючих. Справжня доброта, на думку організаторів цього свята, не повинна чекати похвали або подяки. Головна нагорода за доброту людини - радість інших людей.

День спонтанного прояву доброти - це підстава згадати про істинні цінності нашого життя і про те, що доброта здатна зцілити від душевних мук і недуг кожного, хто її проявляє. Тому проявляти добрі наміри у всіх своїх діях повинна кожна людина.

Джерело:

https://ua.korrespondent.net/good_news/3306760-17-luitoho-u-sviti-vidznachauit-den-spontannoho-proiavu-dobroty

Категорія: Подія дня | Переглядів: 1198 | Додав: Ксюша | Дата: 17.02.2022 | Коментарі (0)

Щороку 16 лютого в Україні на державному рівні відзначатимуть нове державне свято — День єднання.

Відповідний до Указу № 53/2022 Президента України Володимира Зеленського від 14 лютого 2022 року. «З метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість».

Цього дня закликають підіймати національні прапори та прикріплювати до одягу синьо-жовті стрічки. Відповідно до Указу, в цей день будуть підняті Державні Прапори України на будинках і спорудах у всіх населених пунктах, о 10:00 буде виконано Державний Гімн України та проведено закордонними дипломатичними установами України в державах перебування відповідні іміджеві заходи, спрямовані на єднання та підтримку України.

Джерела:

https://www.president.gov.ua/documents/532022-41357

https://bit.ly/3rSpKmd

Категорія: Подія дня | Переглядів: 186 | Додав: Ксюша | Дата: 16.02.2022 | Коментарі (0)

Міжнародний день дарування книг започаткувала американка Еммі Бродмур у 2012 році. Ідею підказав її маленький син, який запитав маму, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги. Згодом це починання підтримали у всьому світі. 

 
     І, ось, 14 лютого – ми маємо свято Міжнародного дня дарування книг. А, чи не символічно, що це свято ми святкуємо разом із ще одним чудовим святом Днем Святого Валентина, Днем Закоханих???
 
Тож, шановні, щиро всіх із цими чудовими святами. Читайте, даруйте, кохайте…
 
Оксана Лісовець.
 
Категорія: Подія дня | Переглядів: 1459 | Додав: WWWWW_W | Дата: 14.02.2022 | Коментарі (0)

Це день заступника всіх закоханих, який відмічають в багатьох країнах світу. 14 лютого закохані (або, що вже теж стало традицією, просто близькі люди) освідчуються в коханні та повазі й дарують один одному приємні подарунки і «валентинки» - невеликі листівки, прикрашені сердечками, трояндами, котенятами, ангелочками, що цілуються та голубками.

Тож, нехай у кожного з Вас в День Святого Валентина знайдуться такі слова, щоб прекрасне в серці народжувалося. Щоб від щастя паморочилося Ваша голова, і любов'ю душа наповнювалася.

З Днeм Святого Валeнтинa! 

Пропоную вам дізнатись про «Традиції святкування Дня святого Валентина в різних країнах»

На відміну від України, де своїх історичних традицій Дня всіх закоханих не існує, в Італії 14 лютого називають «солодким днем», а головними подарунками там є шоколадки у формі серця, різноманітне печиво й цукерки. Приклад італійців наслідували й американці — колись у США закохані дарували одне одному марципани. Це був дорогий подарунок, оскільки марципан містив цукор, який коштував дуже дорого. З 1800 року завдяки використанню цукрового буряка американці налагодили виробництво карамелі. У День святого Валентина вони видряпували на червоно-білих цукерках слова кохання. У 50-ті роки цукерки вже продавалися в картонних коробках у формі серця.

14 лютого у Франції заведено дарувати білизну, романтичні подорожі, шоколадні муси, цукерки, рожеві йогурти, нарізану сердечками ковбасу, «щасливі» лотерейні квитки.

Популярно саме в це свято пропонувати руку і серце. Розпивши пляшку шампанського з десертом, француз дарує коханій коробочку з «фінсай» — так званою «каблучкою на заручини».

У Голландії подарунок дамі робить чоловік — зазвичай шовкову сукню. Саме 14 лютого голландські жінки мають шанс самі запропонувати чоловіку руку й серце, а якщо він не оцінить цього гарного жесту — муситиме розщедритися на подарунок.

В Уельсі закохані перед святом вирізають із дерева ложку, прикрашають її сердечками, ключами й замковими шпаринами. Такий подарунок означає: ти знайшов шлях до мого серця. До речі, в Англії вітають із Днем усіх закоханих не лише людей, а й улюблених домашніх тварин — коней, собак. А з подарунків найпопулярнішими вважаються м’які іграшки, особливо ведмежата Teddy.

Японські ... Читати далі »

Категорія: Подія дня | Переглядів: 1888 | Додав: Ксюша | Дата: 14.02.2022 | Коментарі (0)

Майкл Грегер, Джен Стоун.

Як не померти передчасно. Їжа, яка відвертає та лікує хвороби / Майкл Грегер, Джин Стоун ;  Пер. з англ. В. Горбатько. — К. : Вид. група КМ-БУКС, 2018 .- 512 с.

Страждаєте від високого тиску? Чай з гібіскусу допоможе вам краще за будь-які ліки від гіпертонії, не чинячи при цьому жодних побічних ефектів. Рак простати — спадкова хвороба у вашій родині? У такому разі відмовтеся від молока, а натомість додайте до свого раціону лляне насіння. А якщо непокоїть серцеве захворювання, переходьте на рослинну дієту.

Автор книги — всесвітньовідомий популяризатор здорового харчування, доктор медицини Майкл Грегер докладно розповідає, як можна не лише запобігти більшості поширених недуг, а й побороти їх, якщо людина вже захворіла. Спираючись на велику кількість експериментальних і статистичних даних, він описує особливості протікання тієї чи іншої хвороби, розповідає, чим вона найчастіше зумовлена і чим загрожує, радить, яким харчам слід надати перевагу, а від чого краще відмовитись.

"Було встановлено, що на смертність величезний вплив чинять три фактори, які стосуються способу життя: вживання здорових продуктів харчування, достатній обсяг фізичних вправ та відмова від паління".

Книгу в користування можна взяти у фонді читального залу.

ЧИТАЄМО СУЧАСНЕ! ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 194 | Додав: Ксюша | Дата: 13.02.2022 | Коментарі (0)

Друзі, запрошуємо вас на святковий майстер клас до Дня Святого Валентина «Валентинка з ароматом кави», у рамках креатив-майстерні «Biblio-Art майданчик».

Романтична майстерка відбудеться 10.02 о 15.00 годині у читальній залі книгозбірні (другий поверх).

Валентинки своїми руками - це найкращий спосіб привітати дорогих вам людей!

Захід відбудеться із дотриманням карантинних вимог тож, візьміть із собою індивідуальні засоби захисту!

Чекаємо на вас: смт. Рокитне, вул. Піонерська, 2а.

Оксана Лісовець.

Категорія: Колонка оголошень | Переглядів: 198 | Додав: Ксюша | Дата: 09.02.2022 | Коментарі (0)

Вікінг М.

Маленька книга хюґе.  Як жити добре по-данськи  / пер. Бабкіна К. . — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2017 . — 288 с. іл.

Вважається, що в Данії живуть найщасливіші люди у світі. Один із секретів їх щастя криється в тому, що данці називають «hygge». Прочитати це слово куди простіше, ніж дослівно перекласти, адже його значення означає атмосферу та душевний спокій, які дарує особливе оточення. Воно стало справжнім культурним феноменом, а його вивчення набуло популярності в останні роки.

«Маленька книга хюґе. Як жити добре по-данськи» - путівник по хюгге, який навчить помічати дрібниці та жити щасливо в оточенні правильних людей і речей.

Бестселер про особливу атмосферу, що дарує щастя, від засновника Дослідницького інституту щастя в Копенгагені. Ця книжка ділиться рецептами данського щастя, які здатні змінити життя на краще.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ПОПУЛЯРНОГО ЧИТАННЯ! ... Читати далі »

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 212 | Додав: Ксюша | Дата: 07.02.2022 | Коментарі (0)

Конкурс оголошеного Національною бібліотекою України для дітей в рамках Року збереження природи та живого миру в Україні.

Конкурс проводиться за двома віковими категоріями:
- читачі-учні 1-5 класів
- читачі-учні 6-11 класів


На конкурс приймаються оригінальні, індивідуальні роботи, а також колективні роботи, виконані виключно колективами творчих художніх студій та бібліотечних клубів за інтересами.

Форма конкурсної роботи

Плакат має бути виконаний на аркушах формату А3
Учасники конкурсу кожної вікової категорії готують плакат у довільній графічній, живописній формах, виконаний будь-якими художніми засобами.

За змістом і жанром має відповідати темі та містити авторське бачення щодо збереження природи на планеті, захисту нашого спільного дому – планети Земля.

Обов’язково зазначити ПІБ, дату народження, домашню адресу та контактні дані авторів, для колективних робіт – назву гуртка, ПІБ керівника, номер телефону для зв’язку.

... Читати далі »

Категорія: Колонка оголошень | Переглядів: 172 | Додав: Ксюша | Дата: 07.02.2022 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов