Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Неділя, 05.05.2024, 10:22ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » Книжкова новинка
« 1 2 ... 79 80 81 82 83 ... 92 93 »
     Петер Хьоґ (нар. 1957 р.) — відомий сучасний данський письменник чиї твори перекладено понад 30 мовами світу. Його книжки виходять мільйонними накладами. Роман «Тиша» побачив світ 2006 року.
     Хьоґ П.
      Тиша: роман / П. Хьоґ; пер. В. М. Верховня; худож.-оформлювач Д. О. Самойленко. — Харків: Фоліо, 2013. — 509 с. — (Карта світу).
     Каспер Кроне, клоун із світовим ім'ям і шанувальник Баха, відчуває людей як музику, визначаючи мелодію і тональність кожної людини. Одного разу до нього приводять дев'ятирічну дівчинку Клару-Марію. яка ніяк не звучить. Усередині дитини — тиша. Невдовзі з'ясовується, що дівчинку було викрадено. Клара-Марія благає допомогти їй, і Каспер з головою поринає у хитросплетіння інтриг, де все змішалося: діти з паранормальними здібностями, гравці на ринку копенгагенської нерухомості, геодезисти та сейсмологи, циркові акробати, монахині із Східної церкви гонщики-інваліди — і все це на тлі сучасного Копенгагена, химерного міста-лабіринта.
ЗАХОПЛЮЮЧОГО ЧИТАНЯ.
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 621 | Додав: WWWWW_W | Дата: 24.02.2014 | Коментарі (0)

     Норвежець Ю. Несбьо (нар. 1960 р.) у себе на батьківщині спочатку став відомим як економічний оглядач (він закінчив Норвезьку школу економіки потім як рок-музикант і композитор популярної групи «Dі Dеrrе», а наприкінці 90-х ще і як письменник, автор серії романів про поліцейського Харрі Холе. Перший з романів серії — «Нетопир» (1997) — був визнаний кращим детективом Скандинавії, удостоївся у критиків звання «миттєвого бестселера» й приніс автору престижну премію «Срібний ключ». У видавництві «Фоліо» вийшли друком романи Ю. Несбьо «Нетопир», «Червоногрудка», «Безтурботний», «Привид», «Мисливці за головами», «Таргани».
 
     Несбьо Ю.
     Безтурботний: роман / Ю Несбьо; переклад В. С. Бойка; худож.-оформлювач О. Г. Жуков. — Харків: Фоліо, 2013. — 607 с. — (Карта світу).
 
     Харрі Холе й уявити не міг, у яку халепу вскочив. З одного боку, заплутана справа із пограбуванням банку, в розслідуванні якої виникло більше питань, ніж відповідей, а з іншого — загадкове самогубство його колишньої коханки, з котрою він провів останню в її житті ніч. Усе обертається проти Харрі. Схоже, комусь конче потрібно усунути його, хтось веде з ним дуже ризиковану гру. Та не був би він Харрі Холе, якби дозволив знищити себе...
 
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 647 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.02.2014 | Коментарі (0)

     Олександр Вільчинський (нар. 1963 р.) — прозаїк, есеїст, автор кількох книжок прози, серед яких романи «Суто літературне вбивство», «Останній герой», «Віаґра для мера». У видавництві «Фоліо» вийшов друком його роман «Дерева на дахах» (2010). Живе і працює в Тернополі.
  
 
     Вільчинський О. К.
      Дерева на дахах: роман / О. К. Вільчинський; худож.- оформлювач О. М. Артеменко. — Київ: ТОВ «ШАНС», 2013. — 352 с.
 
     Роман «Дерева на дахах» — це не тільки оповідь про життєві пошуки «неспокійної» людини, «героя свого часу» — Якова Довганя, бунтівника із довгим сивим хвостом і кільчиком у вусі. Це насамперед роман про Місто, ... Читати далі »
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 627 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.02.2014 | Коментарі (0)

    Юних користувачів бібліотеки запрошуємо до читання книг сучасного автора Олександра Есаулова. Олександр Есаулов - автор не юний, але в літературі не так давно. Він народився в 1952 році в Росії, працював у структурах, пов'язаних з атомною енергетикою, зокрема на ЧАЕС, і займається з нею й надалі. 
     Писати для дітей Есаулов почав у 2006 році. З-під його пера вийшло вже кілька книжок, переважно з комп'ютерними мотивами.
     До фонду нашої бібліотеки надійшли книги автора: «Антивірус», «Канікули для Інформи», «Таємниця Великого Сканера».
ЦІКАВОГО ЧИТАННЯ!

    Есаулов О. Ю.
    Антивірус / О. Ю. Есаулов - Луцьк: ПрАТ «Волинська обласна друкарня», 2013. - 208 с.
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 850 | Додав: WWWWW_W | Дата: 12.02.2014 | Коментарі (0)

     Белей Л. О.
     Ім'я дитини в українській родині / Л. О. Белей; худож.- оформлювач О.М.Артеменко — Київ:ТОВ «Далечінь», 2013. —288 с.

Ім'я надається людині при народженні й супроводжує її все життя. Кажуть, що ім'я навіть визначає долю людини. Так це чи ні, у будь-якому разі вибір імені для дитини є справою серйозною і відповідальною. Добре, коли батьки підходять до цього питання з повагою до тисячолітніх традицій, з бажанням і надією, що вибране ім'я личитиме їхній дитині, буде їй самій до вподоби.

Ця книжка допоможе вам вибрати ім'я, гідне вашого сина чи доньки, онука чи онуки. Ви знайдете тут стислий огляд історії імен українців, християнський календар імен, а також словник, в якому можна вибрати конкретне ім'я, довідатися про первісне значення імені та ознайомитися із його скороченими й пестливими формами, які мають особливу популярність у приватному та сімейному спілкуванні.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.
ЦІКАВОГО ТА КОРИСНОГО ЧИТАННЯ.
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 649 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.02.2014 | Коментарі (0)

     Близнюк Ганна.
     Історичні дороги села Осницьк. – с. Осницьк, 2014. – 28 с.
 
     Друзі, запрошуємо вас до читання книги місцевої авторки «Історичні дороги села Осницьк». Зі сторінок якої ви дізнаєтесь про походження назви села Осницьк Рокитнівського району, легенди про село та найзначущі історичні події та дати.






Про автора.
     Близнюк Ганна Іванівна народилась 1954 року у с. Осницьк Рокитнівського р-ну Рівненської обл. Де проживає і в даний час. Із 1975р. до тепер, працює на Томашгородському каменедробильному заводі лаборантом. Вдова, пенсіонерка. Три одружених сина, четверо онуків. Неодноразово публікувалася у газеті «Новини Рокитнівщини», була переможницею у конкурсах. Автор збірки: «Свята обитель».
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 936 | Додав: WWWWW_W | Дата: 06.02.2014 | Коментарі (0)

Солдатенко В. Ф.

Проект «Україна». 1917—1920 рр. Постаті /В. Ф. Сол­датенко. — Кіровоград: Імекс-ЛТД, 2013. — 511 с.

У цій книзі подані короткі матеріали про тих, хто стояв біля витоків відродження нації, розробляв платформу Української ре­волюції, керував її втіленням в життя, очолював політично-коор­динаційний центр національної державності, — М. Грушевського, В. Винниченка, М. Міхновського, Д. Дорошенка, П. Христюка, С. Голубовича, М. Порша та багатьох інших. Всі вони залишили достатньо рельєфний слід у житті нації. Їх прізвища фігурували в сотнях і тисячах важливих, іноді — справді доленосних докумен­тів, а від позицій, вчинків і дій багато в чому залежав вектор роз­витку великого європейського народу на одному з переламних рубежів вітчизняної історії.

КОРИСНОГО ЧИТАННЯ.
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 584 | Додав: WWWWW_W | Дата: 30.01.2014 | Коментарі (0)

Оксаніч С.М.

Нація Колобків починає і виграє. – ВГ «АТОПОЛ», 2013 .- 128 с.

Автор книги в дотепній та образній формі розповідає про складні зако­ни світу інвестицій. Читача підводять до висновку про те, що інвестора­ми не народжуються. Вдала інвестиція має багато складових. Серед них не лише талан. Важливу роль грає арсенал необхідних знань та навичок, які шліфуються завдяки копіткій щоденній аналітичній праці. Запропо­нований автором образ нації Колобків напрочуд точно відображає особли­вості характеру українського інвестора.

Книга може стати в нагоді всім, хто інвестує і бажає це робити в май­бутньому, а також викладачам відповідних дисциплін економічних вузів.

КОРИСНОГО ЧИТАННЯ.
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 580 | Додав: WWWWW_W | Дата: 30.01.2014 | Коментарі (0)

Яневський Д. Б.

Проект «Україна». 30 червня 1941 року, акція Ярослава Стецька / Д. Б. Яневський. — Харків: Факт, 2013. — 283 с.

Дослідження доктора історичних наук, журналіста, телеведучого Данила Яневського — для тих українців, які мають бажання дізнатися, чим було проголошення Акта відновлення Української держави: звитяжним вчинком українських патріотів, інтригою німецьких спецслужб чи части­ною детально продуманого плану націоналістів. Проаналізувавши відомі на сьогодні документальні публікації, спеціальні дослідження, архівні ма­теріали фондів Українського Національного Музею (Чикаго) та Наукового Товариства імені Т. Шевченка (Нью-Йорк), автор малює альтернативну до існуючої картину створення Організації українських націоналістів, її ролі та місця в історії передвоєнної Європи, з'ясовує її чисельність, відновлює імена реальних керівників та натхненників, творців та погребенників ОУН, фор­ми їхньої «співпраці» зі спецслужбами різних країн, джерела фінансуван­ня. У центрі документального розслідування — питання про легітимність Акта 30 червня 1941 р., обставини його народження та проголошення, полі­тичний вплив на український національний рух за умов німецької окупації.

КОРИСНОГО ЧИТАННЯ
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 550 | Додав: WWWWW_W | Дата: 30.01.2014 | Коментарі (0)

     Друзі, запрошуємо Вас до читання історичних романів автора Валентина Чемериса (нар. 1936) — відомий український письменник, автор багатьох історичних та фантастич­них романів (у видавництві «Фоліо» вийшли друком його романи «Смерть Атея», «Фортеця на Борисфені», «Ольвія», «Генерали Імперії») і оповідань, лауреат літературних премій.

     Чемерис В. Л.
     Ордер на любов. Місто коханців на Кара-Денізі. Засвіт встали козаченьки...: Роман і повісті / В. Л. Че­мерис. — Харків: ТОВ «Бібколектор», 2013. — 444 с.
     Що може бути цікавішим за її величність Історію? Тільки Історія, про яку розповідають цікаво, небайдуже та неупереджено. Саме так, як це робить Валентин Чемерис (нар. 1936) — відомий український письменник, автор багатьох історичних та фантастич­них романів (у видавництві «Фоліо» вийшли друком його романи «Смерть Атея», «Фортеця на Борисфені», «Ольвія», «Генерали Імперії») і оповідань, лауреат літературних премій.
     Роман «Ордер на любов» розповідає про часи загибелі ук­раїнського січового козацтва і матері їхньої Запорозької Січі. На тлі сповнених пригодами подій, що визначили долю України, розгортається історія кохання запорожця Тараса й Оксани. До збірки також, увійшли дві історичні повісті — «Місто коханців на Кара-Денізі» та «Засвіт встали козаченьки...»
Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 696 | Додав: WWWWW_W | Дата: 28.01.2014 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов