Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


П`ятниця, 26.04.2024, 13:28ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2021 » Грудень » 17 » «10 простих порад для тих, хто любить читати». #НаціональнийТижденьЧитання.
16:33
«10 простих порад для тих, хто любить читати». #НаціональнийТижденьЧитання.

Друзі, сьогодні поспілкувалась з нашою активною читачкою Марійкою Ковалевич про читання, книги, любов до читання…, запитавши її думку про  «10 простих порад для тих, хто любить читати».

І, от маю від Марійки читацькі поради, якими хочу поділитись з вами. Деякі, дотичні з її думкою поради вона взяла з мережі Інтернет, а деякі з її власного читацького досвіду.

Тож, ознайомлюйтесь, надихайтесь, та поринайте у читання :).

1. Не читайте більше 2 книжок одночасно. Виключенням може стати хіба що професія рецензента чи книжкового критика (але й тоді намагайтесь не змішувати докупи літературу античності, кіберпанк, бізнес-літературу та “нову прозу” – бо не лише напої погано поєднуються і чинять непоправний збиток для мозку: в книжок із різних жанрів, епох та тематик теж є подібна руйнівна властивість).

2. Не бійтесь покидати нецікаві книги. Життя взагалі часто підкидає “розкручених” авторів чи книжки, про які “всі говорять”. Якщо у вас не лежить душа до “50 відтінків сірого” або історії про Джульєтту від Саші Грей – мабуть, не варто силувати себе. Почитайте краще щось про те, як побороти прокрастинацію або зверніться до класики, яка не старішає з часом.

3. Вибір книг. Мати домашню бібліотеку. Або знати дорогу до громадської бібліотеки. Або мати друзів, у яких можна позичати. Тобто завжди мати вибір, що почитати. Бо якщо під рукою немає книги, то під руку одразу потрапить фейсбук чи ще якась зараза…

4. Соціальні мережі. Вийдіть з них, відключіть усі сповіщення. І матимете багато часу, спокійного часу на читання. Адже за годину-дві зависання у фейсбуці, інстаграмі чи в інших мережах можна прочитати чимало сторінок, а то й одну якусь невеличку книжечку.

5. Розвивайте уяву. Щоб глибше розуміти прочитане, спробуйте отримати загальне уявлення про книгу і проведіть аналіз її структури, шукайте спільну мову з автором і глибоко вникайте в суть тексту, формуйте власну критичну думку.

6. Враження. Пишіть чи говоріть про свої враження від прочитаного. Це мотивує читати ще, ділитися досвідом з іншими, дискутувати і сперечатися. Тобто творити живе спілкування про книжки.

7. Заходьте у книгарні. Просто ходіть, гортайте книжки, доторкайтеся до них. Зараз видають такі шикарні книжки, що від одного доторку отримуєш естетичне задоволення. Це зробить свою справу…

8. Спробуйте буккроссинг. Хоча б як джерело нових знайомств. Останні півроку-рік ця тема в Україні дещо “зайшла в глухий кут”, а між тим, це хороший спосіб не лише відкрити для себе нових авторів та нові книги, але й отримати несподівані цікаві знайомства.

9. Звертайте увагу! Якщо вам зустрічаються невідомі вирази, фрази або слова, не лінуйтеся дізнатися їх зміст і тлумачення. Також не лінуйтеся дивитися на посилання та примітки, часом там знаходитися досить цікава, і найголовніше корисна інформація.

10. Читайте з кимось. Тобто читайте паралельно з другом, подругою, чоловіком чи дружиною, колегою по роботі чи фейсбучним френдом якусь одну книжку. Щоб першим її прочитати, щоб обговорити, щоб подискутувати. Будь-що. Але це створюватиме певний дискурс, атмосферу та навіть психологічну підтримку…

Спілкувалась, Оксана Лісовець.

Категорія: Наші інтерв’ю | Переглядів: 293 | Додав: Ксюша | Рейтинг: 5.0/1
   
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов