Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Четвер, 28.03.2024, 18:46ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2012 » Грудень » 27 » Любителям класики
15:24
Любителям класики

Друзі, запрошуємо Вас переглянути чергові  книжкові новинки, що надійшли до фонду нашої бібліотеки. Пропонуємо Вам ознайомитись з книгами   французького письменника Марселя Пруста.

 Марсель Пруст (фр. Valentin Louis Georges Eugène Marcel Proust) - французький письменник, новеліст і засновник нового напряму в літературі. Один з найзначніших письменників і філософів XX століття.

Після закінчення університету Марсель Пруст почав писати «світську хроніку» в газеті «Фігаро», внаслідок об'єднану в томику «Хроніки» (1927г.).

Пруст більшу частину свого життя присвятив літературі і продовжив ірраціоналістські традиції французьких символістів. Він перекладав невеликі роботи Д. Рескіна, читав Джорджа Еліота по-французьки, а в останні роки став шанувальником Ф.М. Достоєвського.

Творчо оформляючи своє минуле життя, переживаючи її знову, письменник створив 15-томний роман «У пошуках втраченого часу». Цей роман - відтворення власного життя письменника з самого дитинства. Реально прожите життя усвідомлюється ним як «втрачений час», як марне і непотрібне життя.

Пруст з великою повагою ставиться до класичної традиції французького роману XIX століття. Геніальність для нього полягає в індивідуальності, точності у відтворенні свого суб'єктивного світу.

Запрошуємо всіх до читання!

Книги можна взяти на абонементі нашої бібліотеки.

     Пруст М.

     У пошуках утраченого часу. Полонянка: роман / пер. з фр. та примітки А. Перепаді; худож.-оформлювач О. Д. Кононученко. — К.: ПП «Золоті Ворота», 2012. — 333 с.

      Марсель Пруст (1871—1922) — видатний французький письменник, родоначальник сучасної психологічної прози.

     У романі «Полонянка», опублікованому в 1923 році, М. Пруст зображує складні людські стосунки. Марсель, засмучений пристрастю та ревнощами, ув'язнив Альбертину у своїй квартирі. Коли напад ревнощів стихає, він усвідомлює, що більше вже не кохає свою подружку! Та коли ревнощі спалахують з новою силою, кохання перетворюється на страшну муку.

     Пруст М.

     У пошуках утраченого часу. Содом і Гоморра: роман / пер. з фр. та примітки А. Перепаді; худож.-оформлювач О. Д. Кононученко. — К.: ПП «Золоті Ворота», 2012. — 440 с.

      Роман «Содом і Гоморра», опублікований у 1921—1922 роках, чи то не вперше в новій літературі порушує тему статевого збочення. Якщо содомітська тема дає простір крутій картині звичаїв людського суспільства, то гоморрейська розвивається вже майже лірично.


     Пруст М.

     У пошуках утраченого часу. У затінку дівчат-квіток: роман / М. Пруст; пер. з фр. та примітки А. Перепаді; худож-ілюстратор І. І. Яхін; — Київ: Золоті ворота, 2012. - 443 с.

      Роман «У затінку дівчат-квіток» видатного французького письменника, родоначальника сучасної психологічної прози Марселя Пруста (1871 — 1922) побачив світ 1919 року і того ж року був удостоєний Ґонкурівської премії.

     Чарівна історія кохання, інтелектуального прозріння й епохи, за словами Андре Моруа, «повної сумного зачарування приреченості», постає на сторінках роману, який приніс авторові загальне визнання.

     Разом з Джойсівською проза Пруста стала етапною в розвитку світової романістики й знаменувала народження зрілого, фундаментального модернізму.

     Пруст М.

     У пошуках утраченого часу. Ґермантська сторона: роман / М. Пруст; пер. з фр. та примітки А. Перепаді; худож.-ілюстратор І. І. Яхін. — Київ: Золоті ворота, 2012. - 475 с.

      У романі «Ґермантська сторона» зображено звичаї вищого світу. Життя світських левів і левиць не таке вже й райдужне, як здається на перший погляд, позаяк представники цього прошарку суспільства постійно носять маски, грають відведені їм ролі навіть тоді, коли це нікому не потрібно. «Ґермантська сторона» — це книга про поезію снобізму, відчуту вразливою душею молодика, який ступив на «потертий коцик» палацу Ґермантів.

     Пруст М.

     У пошуках утраченого часу. На Сваннову сторону: роман / М. Пруст; пер. з фр. та примітки А. Перепаді; передмова Д.С. Наливайка; худож.-ілюстратор І.І. Яхін. — Київ: Золоті Ворота, 2012. — 380 с.

      Роман «На Сваннову сторону» вперше був опублікований у 1913 році. Книжка засмутила навіть доброзичливо налаштованих читачів і критиків, бо на перший погляд це був невдалий автобіографічний роман, вельми заплутаний хронологічно, з подіями, що ніяк не складалися в загальну картину. І в той же час «На Сваннову сторону» — це перший крок у світ, де минуле і сучасне створюють складний візерунок, сліди якого після Пруста можна віднайти у багатьох, зовсім різних «архітекторів» світової літератури.

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 771 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
   
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов