Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


П`ятниця, 19.04.2024, 11:09ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » Колонка оголошень
« 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 »

Як мало на світі справжніх романтиків? Людей, які вміють тонко відчувати, мріяти, любити.

Якщо Ви можете майстерно передати магічну силу ніжних почуттів на папір та маєте саме такі твори, запрошуємо Вас долучитись до нового літературного альманаху "Думки романтика", присвяченому поняттям кохання, відносин між людьми, розлуки, зради, прощення, дню Св. Валентина та ін.

До альманаху запрошуються автори: поети та прозаїки.

Мова робіт: українська або російська.

Умови: прозові та поетичні тексти мають розміщуватись на 3-х сторінках документу Microsoft Word формату А-5, (12 кегль, Times New Roman, одинарний міжрядковий інтервал).

Термін подання творів: до 14 лютого 2018 року

Роботи подаються на попереднє узгодження у електронному вигляді, з повним ім'ям автора, його домашньою адресою, телефоном на електронну адресу літературного проекту romantik@email.ua

Альманах буде видано із залученням коштів авторів. Кожен автор переказує на платіжну картку Видавництва 170 гривень вступного внеску. Якщо автор бажає розмістити текст більше 3-х сторінок, здійснює доплату з розрахунку 30 гривень за кожну додаткову сторінку.

За участь у проекті, один примірник альманаху буде надіслано кожному автору Укрпоштою, коштом Видавництва. Якщо автор бажає отримати додаткові примірники, здійснює доплату, по 69 гривень за кожен додатковий примірник.

Джерело:

http://vidatiknigu.com.ua/index/almanakh_quot_dumki_romantika_quot/0-86

 

Категорія: Колонка оголошень | Переглядів: 649 | Додав: Ксюша | Дата: 07.02.2018 | Коментарі (0)

07 лютого об 11.00 годині у інтернет-центрі бібліотеки відбудеться відеоконференція із циклу "Твоє право" на тему:  «Відповідальність за вчинення насильства в сім'ї».

Спікер онлайн-консультації - адвокат, який співпрацює з Рівненським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги Панчелюга Катерина Миколаївна.

Запрошуємо зацікавлену аудиторію до нашої бібліотеки для участі у вебінарі та обговоренні по темі, це чудова можливість поставити питання спеціалісту стосовно теми відеоконференції.

 

НАШІ КООРДИНАТИ:

вул. Піонерська, 2 «а».

Тел. 2-19-54

e-mail: rvbiblio@gmail.com

ЧЕКАЄМО САМЕ НА ВАС.

Категорія: Колонка оголошень | Переглядів: 657 | Додав: Ксюша | Дата: 05.02.2018 | Коментарі (0)

З нагоди першої річниці створення інформаційного порталу «Українського інтересу» редакція оголошує конкурс на кращу журналістську роботу на тему: «Як я розумію український інтерес?».

Умови конкурсу:

- участь беруть тільки учні 9-11 класів, які мріють стати журналістами;

- тексти робіт мають не перевищувати півтори сторінки (3 500 знаків);

- роботи мають бути написані в довільному жанрі (кореспонденція, нарис, коментар, інтерв’ю, репортаж);

- матеріали надсилати в повідомлення на сторінку «Українського інтересу» в Фейсбуці або на пошту: uain.press@uain.press;

- термін подання робіт до 29 січня 2018 року включно;

- на початку роботи необхідно вказати ім’я та прізвище, місто проживання, повну назву навчального закладу та клас, а також контактну інформацію (телефон та e-mail).

Переможці
Кращі роботи визначить редколегія видання. Трьох переможців буде нагороджено цінними призами. Для авторів кращих 10-ти робіт буде влаштована акція «День в редакції», під час якої будуть проведені майстер-класи з основ журналістики, фотосправи, редагування та адміністрування.

Джерело:

https://uain.press/dozvillya/afisha/sprobuj-staty-zhurnalistom-ukrayinskogo-interesu-660167

 

 

 

Категорія: Колонка оголошень | Переглядів: 642 | Додав: Ксюша | Дата: 24.01.2018 | Коментарі (0)

Літературно-художній журнал «Дніпро» підготував одразу три. Авторів найкращих текстів чекає винагорода.

Закрутіть офісний роман

Любов, ненависть, підлабузництво, кар’єризм. Усе це має відбутися в офісі, який ви можете облаштувати за власним смаком, та з персонажами, думками та вчинками яких будуть шоковані всі читачі. Важливо, щоб мелодрама була серіальною, тобто розділеною на кілька частин з інтигою наприкінці кожної. Надсилати варто всі частини одразу.

Обсяг: від 20 до 40 сторінок А4 у кожній частині

Дедлайн: 30 січня 2018 року

Винагорода: від 3000 до 9000 грн за кожну частину

Надсилати сюди →  lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com

Оживіть українську фантастику

Фантастичні речі можуть траплятися не лише на Місяці чи в Трансільванії. Спробуйте помістити українських героїв свого фантастичного твору в одне з українських сіл чи містечок. Нехай з ними відбудеться щось нечуване і фантастичне.

Обсяг:  від 5 до 20 аркушів формату А4

Дедлайн: 20 січня 2018 року

Винагорода: від 3000 до 6000 грн

Надсилати сюди → lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com

Розкажіть про пригоду

Маєте ідею неймовірної пригоди реальними (або ні) місцями України? Знаєте, як змусити читача невпинно перегортати сторінки вашої історії? Тоді цей конкурс спеціально для вас. Зауважте, що персонажі мають бути українцями.

Обсяг:  значення не має (але не нарис на 2–3 ст.)

Дедлайн: 1 лютого 2018 року

Винагорода: від 3000 до 7000 гривень

Надсилати сюди →  lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com

Джерело:

https://vsiknygy.net ... Читати далі »

Категорія: Колонка оголошень | Переглядів: 661 | Додав: Ксюша | Дата: 17.01.2018 | Коментарі (0)

24 листопада, об 11:00 годині, в актовій залі Рокитнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 (вул. Горького, 32) відбудеться зустріч з молодим українським письменником, мандрівником Максом Кідруком.

Зустріч відбудеться в рамках туру #100містНОІМ з презентацією роману «Не озирайся і мовчи».

Знайомство  з молодим цікавим письменником; багато цікавої та корисної інформації; участь в автограф, фото-сесії; справжня творча атмосфера, можливість придбати книги автора... Все це на презентації роману «Не озирайся і мовчи».

Зустріч відбудеться  за підтримки Благодійного фонду «Наш Край» народного депутата Василя Яніцького.

ПРИХОДЬ САМ  ТА ЗАПРОСИ ДРУГА.

ВХІД: ВІЛЬНИЙ

 

ПРО НОВИЙ РОМАН:

«Не озирайся і мовчи» — це позажанрова історія з елементами трилера та соціальної драми. Окрім містичної складової, автор піднімає проблеми спілкування і взаєморозуміння батьків та дітей, травлі у школі та бажання втечі від реальності, притаманного підліткам.

Уявіть, що на Землі існує місце, яке ніби застигло в часі. Місце, здатне сховати будь-кого, хто прагне втекти від реальності. Уявіть, що для того, аби туди потрапити, достатньо не озиратися й мовчати. Є лише одна проблема: в такому місці часом з’являються речі, страшніші за те, від чого ховаєшся, - йдеться в анотації.

Макс Кідрук зазначає, що частково «НОІМ» - це роман не про паралельні світи, але про усвідомлення нами часу. «Там, де непідготовлений читач бачить містику, я опираюсь на реальні наукові теорії», - уточнює автор.

"НЕ ОЗИРАЙСЯ І МОВЧИ" [Офіційний трейлер].

 

Категорія: Колонка оголошень | Переглядів: 624 | Додав: Ксюша | Дата: 20.11.2017 | Коментарі (0)

Інститут філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка запрошує тих, хто відчуває бажання і потребу писати художні тексти (вірші, прозу), перекладати, а також рецензувати літературні твори і явища культури, взяти участь у конкурсі «Стань письменником».

Якщо ви хочете дізнатися критичну думку щодо своїх текстів, якщо вагаєтесь, чи треба вам вчитися писати, чи можливе видання ваших творів – надішліть їх на електронну адресу конкурсу і отримайте фаховий відгук від відомих письменників, видавців, блогерів. Це допоможе вам як автору-початківцю зорієнтуватися у своїх можливостях і бажаннях, а нам – відкриє очі на ваш талант!

Всеукраїнський конкурс літературної творчості для учнів 10–11 класів «СТАНЬ ПИСЬМЕННИКОМ!» (далі – Конкурс) проводиться згідно з базовими положеннями статутних документів Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Мета Конкурсу

Метою Конкурсу є виявлення обдарованих учнів 10–11 класів, професійна орієнтація та популяризація освітніх програм Інституту філології, у тому числі бакалаврської освітньої програми «Літературна творчість, українська мова і література». Конкурс покликаний сприяти подальшій літературній діяльності учасників та отриманню відповідної фахової освіти в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Конкурс проводиться щорічно. Термін подачі робіт на Конкурс – з 1 листопада по 25 грудня. Оголошення результатів Конкурсу – у березні наступного року.

У Конкурсі можуть брати участь учні 10–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, учні професійно-технічних і навчальних закладів І–ІІ рівнів акредитації.

Конкурс проводиться за такими номінаціями: «Поезія», «Проза», «Драматургія», «Публіцистика», «Переклад», «Літературна рецензія».

На Конкурс можуть подаватися різні за жанром оригінальні ... Читати далі »

Категорія: Колонка оголошень | Переглядів: 597 | Додав: Ксюша | Дата: 08.11.2017 | Коментарі (0)

Книга року ВВС—2017 оголошує конкурс читацьких рецензій. Уже встигли прочитати щось із довгого списку цьогорічної премії «Книга року»? Готові позмагатися з віртуозами книжкової рецензії? ВВС чекає на Ваші схвальні і розгромні відгуки.

До довгого списку у номінації Книга року ВВС-2017 увійшли 16 видань:

  1. Тарас Антипович. Помирана. – Київ. “А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА”, 2016.
  2. Юрій Винничук. Лютеція. – Харків. Фоліо, 2017.
  3. Руслан Горовий. 1000 і 1 ніч війни. – Київ: Видавництво “ТаТиШо”, 2017.
  4. Марина Гримич. Падре Бальтазар на прізвисько Тойво. – Київ: Нора-Друк, 2017.
  5. Максим Дупешко. Історія, варта цілого яблуневого саду. – Чернівці: Книги-XXI, 2017.
  6. Сергій Жадан. Інтернат. – Чернівці: Meridian Czernowitz, 2017.
  7. Олександра Іванюк. Амор[т]е. – Чернівці: Книги-XXI, 2017.
  8. Олександр Ірванець. Харків. 1938. – Київ: Laurus, 2017.
  9. Катерина Калитко. Земля загублених, або маленькі страшні казки. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2017.
  10. Маркіян Камиш. Чормет. – Київ: Нора-Друк, 2017.
  11. Макс Кідрук. Не озирайся і мовчи. – Харків, Книжковий клуб “Клуб Сімейного Дозвілля”, 2017.
  12. Йван Козленко. Танжер. – Київ, Видавничий дім “Комора”, 2017.
  13. Андрій Курков. Шенгенська історія. – Харків, Фоліо, 2017
  14. Володимир Рафєєнко. Довгі часи. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2017.
  15. Наталка Сняданко. Охайні прописи ерцгерцога Вільгельма. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2017.
  16. ... Читати далі »
Категорія: Колонка оголошень | Переглядів: 728 | Додав: Ксюша | Дата: 06.11.2017 | Коментарі (0)

Українська асоціація працівників бібліотек для дітей та Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» з 12 жовтня по 20 листопада 2017 р. ОГОЛОШУЮТЬ Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку «Рідна країна – безпечна країна: Як треба поводитися на дорогах!».

Мета Конкурсу – сприяння формуванню у дітей основ безпеки дорожнього руху, культури поведінки на вулиці, профілактика дитячого дорожньо-транспортного травматизму, навчання дітей правилам поведінки на вулицях і дорозі, сприяння збереженню здоров’я і життя дітей; створення умов для реалізації їхніх творчих здібностей та талантів.

У конкурсі беруть участь читачі-діти віком від 7 до 12 років.

Умови конкурсу:

На конкурс надсилаються творчі роботи дітей, які власноруч, без допомоги батьків намалюють малюнок, де у будь-який спосіб відобразять правила дорожнього руху, формат малюнку А4.

Тематика малюнків присвячена правилам безпечної поведінки дітей на вулиці, дорогах.

Учасники – автори зазначають свої дані (ПІП, вік, домашню адресу, контактний телефон) на зворотному боці конкурсної роботи. Роботи надсилаються на адреси обласних бібліотек для дітей до 15 листопада 2017 року.

Обласні оргкомітети надсилають інформацію щодо проведення конкурсу та його переможців до організаційного комітету Української асоціації працівників бібліотек для дітей в електронному вигляді.

Визначення та відзначення переможців Конкурсу:

Для переможців Конкурсу встановлюється перше, друге і третє місця. Переможців визначають обласні журі і подають інформацію про результати Конкурсу до Української асоціації працівників бібліотек для дітей для призначення дати нагородження переможців за участю представників Громадського руху Миколи Томенка «Рідна країна».

Переможці Конкурсу нагороджуються дипломами та подарунками, а всі учасники конкурсу отримують у подарунок патріотичні флайтери — світловідбиваючі наклейки, які яскраво світяться у променях автомобільних фар та слугують для того, щоб пішоходів, велосипедистів, дитячі коляски тощо було краще видно на дорозі у темний час доби.

Джерело:

http://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=8181

 

Категорія: Колонка оголошень | Переглядів: 660 | Додав: Ксюша | Дата: 03.11.2017 | Коментарі (0)

З 15 вересня 2017 року по 15 березня 2018 року відбудеться Всеукраїнський творчий конкурс «Малюнок, вірш, лист до мами» з нагоди святкування Дня матері. До участі запрошуються учні 1-4, 5–11 класів загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів.

Організатори Конкурсу: Українсько-турецький культурний центр «Сяйво», Міжнародна школа «Меридіан» за підтримки Міністерства освіти і науки України та ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».

Мета Конкурсу – привернення уваги учнівської молоді до важливих тем: «Моя земля – Україна-мати», «Цінності української родини – традиції і сучасність».

Умови конкурсу за посиланням.

Джерело:

https://imzo.gov.ua/2017/09/08/vseukrajinskyj-tvorchyj-konkurs-malyunok-virsh-lyst-do-mamy/

Категорія: Колонка оголошень | Переглядів: 806 | Додав: Ксюша | Дата: 11.09.2017 | Коментарі (0)

Стартував дитячий літературний конкурс «ПероДактиль 2017». Прийом робіт триває до 28 січня 2018 року.

Брати участь у конкурсі можуть діти віком від 8 до 16 років.

Твори приймають у двох номінаціях – «Проза» та «Поезія».

Переможців визначатимуть у трьох вікових категоріях:

1) 8 -10 років;

2) 11-13 років;

3) 14-16 років.

Вимоги до робіт:

1. До участі в конкурсі допускаються твори, написані українською мовою, які раніше не друкувалися, не розповсюджувались будь-яким чином, і права на які не були передані третім особам.

2. Обмежень щодо жанру, теми, стилю та кількості поданих робіт немає.

3. За бажанням автори можуть оздобити свої твори малюнками.

4. Твори, написані у співавторстві, до участі в конкурсі не допускають.

5. Обсяг твору – не більше 35 сторінок набраних 14 кеглем.

Учасники сплачують організаційний внесок (120 грн за один твір і 100 грн за кожен наступний).

У кожній із вікових категорій кожної з номінацій на переможців очікують винагороди та цінні подарунки.

Переможців буде оголошено 6 травня 2018 року.

Детальніше читайте на сайті perodaktyl.com.ua.

Джерело:
... Читати далі »

Категорія: Колонка оголошень | Переглядів: 577 | Додав: Ксюша | Дата: 07.09.2017 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов