Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Четвер, 28.03.2024, 15:50ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » Книжкова новинка
« 1 2 3 4 5 6 ... 92 93 »

Винничук Ю.

Діви ночі : повість  / Юрій Винничук ; худож.-оформлювач В.М. Карасик . – К.: ДОВЖЕНКО БУКС, 2017 . – с. 314.

Повість «Діви ночі» — один з найвідоміших бестселерів української літератури. Він був надрукований ще 1992 року, декілька разів перевидавався, але знову швидко зникав із полиць. ...Події книги розгортаються у 1978 році. Герой повертається з армії і з головою поринає у шалений вир життя — такого, якого він ще не знав. «Фарцовка», друзі-сутенери, проститутки, стара пані, що у своїй «школі» готує дівчат для певних послуг, — за всім цим світом герой спочатку лише споглядає. Але швидко стає у ньому «СВОЇМ»…

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАПРОШУЄМО ВАС ДО ЗАХОПЛЮЮЧО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 219 | Додав: Ксюша | Дата: 04.11.2021 | Коментарі (0)

Войніцький А. Л.

Скільки коштує бути білою вороною / Андрій Войніцький ; пер. з рос. Л. С. Задьорної . — X.: Віват, 2015 . — 160 с. — (Серія «Вітраж»).

Скільки коштує бути білою вороною? І чи можливо в сучасному світі відійти від стереотипів і встановлених суспільством правил? Автор не пропонує однозначних відповідей на ці запитання — їх просто не існує.

Для оповідань Андрія Войніцького характерний глибокий психологізм. Його герої можуть шокувати своїми вчинками, але ці вчинки щирі і правдиві. Хтось із читачів знайде в цих історіях себе, хтось буде всіма силами заперечувати найменшу схожість, але і тим, і іншим сподобаються оригінальні сюжети й майстерність прозаїка.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЧИТАЄМО СУЧАСНЕ. ЦІКАВОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 222 | Додав: Ксюша | Дата: 03.11.2021 | Коментарі (0)

Решат Нурі Гюнтекін

Пташка співуча :  роман  / Решат Нурі Гюнтекін ; пер. з тур. Володимир Верховень . — Х.: Фоліо, 2011. — 506 с. (Карта світу).

«Пташка співуча» (1922) — перший і найвідоміший роман Гюнтекіна, який відразу приніс йому популярність і майже протягом століття залишається улюбленим у читачів багатьох країн. І справді, не може не захопити доля юної примхливої дівчинки Фаріде, в якій прокидається перше почуття до Кямрана і яка під впливом ревнощів різко змінює свою долю: стає вчителькою початкової школи в гірському селі. Відтепер її життя — це низка неочікуваних поворотів, пригод та переживань. Кохання та зрада, біль та радість, сльози та надія на щастя — такі вічні теми, яким присвячений цей роман, визнаний класикою світової літератури.

Про автора: Решад Нурі Гюнтекін (1889—1956) — відомий турецький письменник. Викладач історії та літератури, державний діяч, депутат меджлісу, він написав 16 романів, 6 збірок оповідань, близько 30 п’єс, перекладав твори Руссо, Сервантеса, Золя, Камю.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ПОПУЛЯРНОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 208 | Додав: Ксюша | Дата: 02.11.2021 | Коментарі (0)

Одрейн Е.

Що не так з моєю матір’ю : роман / Ешлі Одрейн ; пер. з англ. О. Гординчук . — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2021. — 304 с.

Блайт завжди знала, що материнство не для неї. Але коханий чоловік Фокс мріяв про дитину. І народилася Вайолет. Чужа та потайна, вона любила тільки тата і відверто неприязно ставилася до мами. Блайт переконувала себе, що це не так. Проте згодом жінка із жахом стала помічати, як жорстоко Вайолет поводиться з іншими дітьми, причому її дії були продумані й розраховані. Фокс запевняв, що Блайт усе вигадує. Може, жінка божеволіє і їй усе це ввижається? Може, вона погана мати? Ці страхи начебто притлумило народження сина — її найбільшої радості. Поки не стається непоправне. Блайт усвідомлює, що не в змозі більше виправдовувати доньку. Як і себе саму...

Дюнан С.

Сповідь куртизанки : роман / Сара Дюнан ; пер. з англ. А. Михайлова  . — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2021. — 512 с.

1527 рік. Рятуючись від розграбування Риму, куртизанка Ф’яметта і її супутник, карлик Бучино, тікають до Венеції. Усе, що в них є, — кілька дорогоцінних каменів і бажання вижити. Хитрий Бучино і його яскрава напарниця незабаром проникають в осердя венеціанського суспільства. Їхні статки починають зростати. Часи злиднів і відчаю, здається, назавжди лишилися позаду. Але на втікачів обрушуються нові випробування. І небезпечнішою за всіх для Ф’яметти і Бучино стане сліпа цілителька Ла Драга. Лише їй під силу зруйнувати життя карлика і куртизанки. В ім’я помсти? Або в ім’я любові?..

     Книги для відділу абонементу подарувала постійна користувачка та дарувальниця Пілат Оксана Мирославівна.

... Читати далі »

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 200 | Додав: Ксюша | Дата: 29.10.2021 | Коментарі (0)

Смик Н.

Я загубив її… : Повість, оповідання, жарти  .-  Рівне : «Овід», 2007 .- 325 с.

Пошуки людиною самої себе у вирі повсякденності, спокута гріхів і віра у віднайдення бездумно втраченого – основні мотиви у творчості автора.

Книга адресована широкому колу читачів.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу, читального залу.

ЦІКАВОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 206 | Додав: Ксюша | Дата: 24.10.2021 | Коментарі (0)

Загребельний П.

Диво : роман, оповідання  / Павло Загребельний . — Х.: Фоліо, 2013. — 315 с. (Історія України в романах).

«Диво» - роман про Київську Русь доби Ярослава Мудрого, за часів якого сталося об'єднання земель руських та було зведено славнозвісний Софійський собор у Києві. Життєві шляхи героїв – зодчого Сивоока та князя Ярослава – перехрестилися на майдані, де підіймався величний та дивовижний храм. Софія Київська з'єднала долі талановитого майстра і мудрого правителя. Дві людські драми розгортаються перед нами на сторінках роману. Сивоок, для якого будівництво храму стає головною справою життя, трагічно гине і його ховають під плитами собору. Ярослав Мудрий вінчається в Софії на кесаря землі Руської. Але і він дійшов цього ціною великих душевних втрат, зрікшись заради влади єдиного в своєму житті справжнього кохання. Також до книги увійшло історичне оповідання В. Малика «Дві перемоги», в якому розповідається про боротьбу українських козаків проти польської шляхти.

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ІСТОРИЧНОГО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 198 | Додав: Ксюша | Дата: 23.10.2021 | Коментарі (0)

Ісігуро К.

Залишок дня : роман  / Пер.  Г. Лелів . -  Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. — 240 с. (Серія: Художня проза).

Улітку 1956 року дворецький Стівенс, який усе життя прослужив у багатому маєтку під назвою Дарлінґтон-Голл, вирушає в автомобільну мандрівку південно-західною Англією. Коротка шестиденна виправа перетворюється на подорож у минуле, що виринає на тлі розкішних англійських пейзажів, у минуле, в якому особисті драми розгортаються разом із драмами світовими. Цей роман, за який Кадзуо Ішіґуро здобув Букерівську премію, — витончена історія про невисловлені почуття і прихований відчай, про жаль, що затьмарює залишок дня, коли з гіркотою розумієш, що все могло скластися інакше...

Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 209 | Додав: Ксюша | Дата: 21.10.2021 | Коментарі (0)

УКРАЇНСЬКИЙ НАЦІОНАЛІЗМ У СУЧАСНОМУ ІДЕОЛОГІЧНО­МУ ПРОТИСТОЯННІ. Збірник матеріалів Восьмих Бандерівських чи­тань. / упор. Ю. Сиротюк, Т. Бойко, Ю. Олійник. Київ: Недержавний ана­літичний центр «УССД» - ТОВ «Основа», 2021. 352 с.

До збірника увійшли матеріали виступів учасників VIII Бандерів­ських читань. Тематикою обговорення стали проблеми співвідношення національної ідентичності та транснаціональних процесів; українського націоналізму та нових викликів сучасності: лівого популізму, тендеру, постправди, «руского міра»; впливу геополітичних проектів і популізму як контрреакції; методи дії м’якої сили імперіалізму/космополітизму: від транснаціональних фондів до Російської православної церкви.

Матеріали включають доробки науковців, політиків, громадських діячів, ветеранів російсько-української війни та діючих військовослуж­бовців.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 216 | Додав: Ксюша | Дата: 18.10.2021 | Коментарі (0)

Симонович Є.

Родовід Симоновичів . – Рівне : Азалія, 2004 . – с. 512.

Сучасні Симоновичі є нащадками, а частково і продовжувачами українського православного духовенства. Про дев’ять поколінь цього роду - одного з найдревніших в Україні - розповідається у цій книзі.

Книгу для бібліотеки подарувала внучка душпастиря «Поліська Січ»

 Т. Бульби-Боровця о. Михайла Симоновича пані Лариса Симонович.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 232 | Додав: Ксюша | Дата: 11.10.2021 | Коментарі (0)

Ткачівська М.

Княгиня Острозька : роман / Марія Ткачівська . — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2021. — 480 с.

     Народившись, вона одразу стала найбагатшою спадкоємицею Польсько-Литовської держави. Єлизавета – майбутня княгиня Гальшка Острозька, донька Беати Косцелецької та покійного князя Іллі Острозького. Про шлюб із Гальшкою мріяли представники найзаможніших магнатських родів. Їх манила краса та багатство Гальшки. Коли дівчині виповнилося тринадцять, її опікун, князь Василь Острозький, вирішує одружити Гальшку із князем Димитром Санґушком. Беата противиться цьому шлюбові – й зрештою Санґушко бере штурмом її замок в Острозі й викрадає Гальшку. Молоді вінчаються й тікають до Богемії. Дізнавшись про це, Беата рушає до короля Сиґізмунда Авґуста, благаючи його повернути юну княгиню. Усе це обернеться для Гальшки першим ударом долі. Бо щоб повернути її, люди короля виконають ще одне таємне та страшне прохання Беати.

Смолл Б.

Адора. Візантійська принцеса : роман / Бертріс Смолл ;пер. з англ. Ю. Зеленої  . — Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2020. — 480 с.

Візантія, XIV століття.

Адора була найкоштовнішим камінцем серед усіх скарбів світу. Її волосся спадало ніжними хвилями на витончені плечі, а в очах бриніли лелітки спокуси. Цей фіалковий погляд раз і назавжди причарував та полонив принца Мурада. Їм судилося зустрітись у квітучому саду, щоб ніколи не розлучатися. Перший поцілунок став благословенням і ніжною мукою. Та Адора вже пов’язана шлюбними узами із султаном Орханом. Невже вона стане іграшкою в руках нелюба?.. І які ще випробування постануть на її шляху до щастя з коханим?

     Книги для відділу абонементу подарувала постійна користувачка та дарувальниця Пілат Оксана Мирославівна.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 284 | Додав: Ксюша | Дата: 07.10.2021 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов