Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вівторок, 23.04.2024, 15:28ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2012 » Червень » 7 » Громадські обговорення "Якою має бути бібліотека нашої громади?" на Рокитнівщині
10:27
Громадські обговорення "Якою має бути бібліотека нашої громади?" на Рокитнівщині

Громадські обговорення на території Березівської сільської ради.

с. Березово громадські обговорення проводились шляхом анкетування, діти середнього та молодшого віку приймали участь в оформленні колажа на тему «Якою я бачу свою бібліотеку».

25.04.2012 року у бібліотеці за круглим столом зібрались голова с/ради, вчителі, представники інтелігенції, молодь. Метою зустрічі стало обговорення по темі «Якою я бачу свою бібліотеку». Пропозиції: капітальний  ремонт бібліотеки, сучасні меблі, комп’ютери, доступ до мережі Інтернет, придбати сучасну літературу для дозвілля, літературу для дітей та підлітків, періодику для дітей і юнацтва.

20 березня 2012 року у приміщенні бібліотеки круглий стіл по темі обговорень відбувся і у селі Заболоття. Присутні голова с/ради, вчителі, працівники культури, медпрацівники. Пропозиції: ремонт, сучасний інтер’єр, збільшити асортимент сучасної дозвіллєвої  літератури, довідкових видань, літератури для дітей і підлітків, періодики для дітей та юнацтва, придбання комп’ютерів, доступ до мережі Інтернет.

На території сільської ради у селі  Грабунь бібліотека відсутня, та жителі села, які були охопленні опитуванням, яке проводилось методом анкетування вважають за необхідне відкриття бібліотеки та поновлення  бібліотечного обслуговування.  Пропозиції: поповнити фонд майбутньої бібліотеки дозвіллєвими, дитячими виданнями. Є потреба у доступі до мережі Інтернет та електронних послугах. 

 

Громадські обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади?» на території Біловізької сільської ради.

Проведення круглих столів у бібліотеках Біловізької сільської ради.

ПШБ с. Біловіж - 12.04.2012 року, в приміщенні школи. Присутні: сільський голова, студенти, пенсіонери, підприємці, вчителі. Пропозиції: придбати комп’ютер, телевізор, поповнити фонд сучасною літературою.

ПШБ с. Купеля - 08.04.2012 року в приміщенні школи. Присутні: вчителі. Пропозиції: заміна вікон, дверей, придбання сучасних меблів, сучасної літератури.

У с. Мушня Біловіжської сільської ради на даний час бібліотека відсутня та вивчивши громадську думку шляхом анкетування. Жителі вважають за необхідне відкриття бібліотеки по місцю проживання.

 

Громадські обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади?» на території Масевицької сільської ради. До обговорень у селах Масевичі та Буда долучились громада села, представники інтелігенції, партнери, соціально активна молодь, учні школи, зацікавлені особи.

Протягом березня-квітня 2012 року в селі Масевичі проходило громадське обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади».

20 березня в приміщенні Масевицької публічно-шкільної бібліотеки оформлена інформаційна зона «Якою я бачу бібліотеку нашої громади». За допомогою оголошень та усних повідомлень жителів села проінформували про початок громадських обговорень.

25.04.2012 року в приміщенні бібліотеки відбувся круглий стіл «Якою я бачу бібліотеку нашої громади». Присутніх 13 представників громади.

За порядком денним:

- Про надання послуг бібліотеки мешканцям села Масевичі.

- Про інформаційну роботу серед різних груп користувачів, про можливості отримання бібліотечних послуг.

- Про покращення матеріально-технічної  бази бібліотеки села Масевичі.

Заслухали виступи, бібліотекаря Мартинюк М.Т., яка ознайомила присутніх з тими послугами, які надає мешканцям села, виступила депутат районної ради Смик Л.М., яка вказала різні шляхи покращення інформаційної роботи серед різних користувачів та в проведенні змістовного дозвілля. Секретар сільської ради Пахнюк Н.П. у своєму виступі зазначила, що потрібно покращити матеріально-технічну базу бібліотеки села Масевичі.

Не менш активними під час громадських обговорень були і жителі села Буда. Громада села внесла пропозиції щодо нового приміщення для бібліотеки, придбати комп’ютерну техніку, поповнити книжковий фонд сучасною літературою.

 

Громадське обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади» на території  Рокитнівської сільської ради.

З метою формування уявлень про сучасну бібліотеку, виявлення та обговорення проблемних питань функціонування книгозбірні, різні точки зору щодо сучасного бібліотечного сервісу в Рокитнівській ПШБ проходили громадські  обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади». В ході обговорення були проведені   такі заходи: анкетування «Якою має бути бібліотека нашої громади», колаж на тему «Бібліотека майбутнього», з метою вивчення умов та комфортності перебування в бібліотеці був проведений конкурс малюнків «Якою я бачу свою бібліотеку», проведена година спілкування «Бібліотека у вашому житті»,  бесіда «Бібліотека  - храм мудрості»,

23 квітня відбулося обговорення за круглим столом в рамках обласних громадських обговорень на тему "Якою має бути бібліотека нашої громади». Метою круглого столу є  виявлення думки громади з приводу розвитку та діяльності бібліотек, їх відповідності потребам громади, налагодження партнерських стосунків між владою, бібліотекою, громадою.

В засіданні приймали участь вчителі Рокитнівського НВК школи І-ІІІ ст. - ліцею це: Кулакевич Ю.М., Волошина А.Ю., Богданець В.М.,Ничипорчук С.А., Прокопчук Л.В., Ничипорчук І.А., працівниками БК  Попач Г.Ф.,  Панасюк Г.В., Богданець О.М., Оксенюк Т. В., Ничипорчук С.Ф., Кириловець Н.Т., Ковальчук С.Ф., Гордійчук Г.П.

В ході обговорення були вислухані пропозиції: збільшення площі бібліотеки, краще опалення, окремо відведене місце для комп’ютерів , покращення інтер’єру, відведення окремої ігрової кімнати для дітей з телевізором, приставками, введення одиниці техпрацівника.

Шляхом анкетування висловити свої пропозиції щодо питання громадського обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади» мали змогу громада села Осницьк. 30.04.2012 року бібліотекарем Осницької ПШБ Мариною Тимощук проведено круглий стіл. Присутні вчителі, медпрацівники, працівники культури. Пропозиції: заміна пічного опалення на централізоване,  придбати комп’ютер, приміщення для дозвілля молоді, придбати сучасні меблі.

На території сільської ради у селах Лісове та Старики на даний час бібліотека відсутня, та під час громадських обговорень жителі цих населених пунктів висловили бажання відновити бібліотеку та бібліотечне обслуговування.

 

Громадське обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади» на території  Сновидовицької сільської ради.

Проведення круглих столів у бібліотеках Сновидовицької сільської ради.

ПШБ с. Сновидовичі - 25.04.2012 року, у приміщенні бібліотеки. Присутні: вчителі, користувачі, молодь. Пропозиції: сучасний інтер’єр, меблі, комп’ютери, сучасна література

ПШБ с. Остки  - 25.04.2012 року,  круглий стіл проходив у приміщенні бібліотеки. Запрошені: депутат с/ради, вчителі. Пропозиції: покращити тепловий режим в бібліотеці, сучасний інтер’єр, нові меблі, комп’ютер, доступ до Інтернет.

На території сільської ради у селі Будки – Сновидовицькі бібліотека відсутня,опитування проводилось бібліотекарем Сновидовицької ПШБ шляхом анкетування. За необхідність бібліотеки висловились всі опитані респонденти.

 

Громадське обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади» на території  Старосільської сільської ради.

Шляхом анкетування та інтерв’ювання висловили свою думку громада сіл Старе-Село та Дроздинь.

Бібліотекар ПШБ с. Старе село Т. Пишняк 27.03.2012 року запросила активну громаду села сільського голову, вчителів, медпрацівників, службовців, до круглого столу, щоб обговорити важливі питання та висловити пропозиції. Пропозиції: сучасні меблі, сучасна література.

20.04.2012 року заслухати бібліотекаря А. Лісовець та висловити свої пропозиції у бібліотеці зібрались за круглим столом і жителі с. Дроздинь, вчителі, молодь, пенсіонери. Пропозиції: ремонт, перекриття даху, сучасні меблі, сучасна література.

 

Громадське обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади» на території  Томашгородської сільської ради.

Проведення круглих столів у бібліотеках Томашгородської сільської ради.

ПШБ с. Томашгород - 23.04.2012 року у приміщенні сільської ради. Присутні: вчителі, службовці. Пропозиції: придбати комп’ютери, доступ до Інтернет,  сучасні меблі, поповнення фондів літературою для дітей.

           ПШБ с. Єльно - 25.04.2012 року у приміщенні бібліотеки. Присутні: депутат с/ради, вчителі, молодь. Пропозиції: придбати сучасні меблі, комп’ютери, доступ до мережі Інтернет.
Категорія: Подія дня | Переглядів: 989 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
   
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов