Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Четвер, 28.03.2024, 18:25ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2018 » Лютий » 07

Книга, яка користувалась найбільшою популярністю серед наших користувачів у січні, є книга: «Золото і кров Сінопа», автор: Віктор Савченко.

Роман “Золото і кров Сінопа” починається дещо традиційно як для українського історичного твору, та вже за кілька розділів від традиційності не залишається й сліду. Натомість у сюжет вплітаються елементи неймовірного, дивовижного, часом фантастичного, але такого, що не руйнує історичної правди. Елементи ці можна назвати скоріше невідомою (або маловідомою) реальністю. Хіба підводні човни-чайки, вперше винайдені на Січі, і застосовані козаками при взятті турецької фортеці Сіноп у 1595 роді не вважалися на той час чимось дивовижним? У романі знати руку і науковця (описання побудови підводного човна), і езотерика(образ Оникія—характерника, мага), і фантаста.

В. Савченко залишається вірним собі в мотивації подій і вчинків героїв, деталізації (але не надмірній) антуража, доборі цитат з автентичних джерел, що в підсумку вселяє довіру до ситуації, якою б неймовірною вона не здавалася.

При читанні твору складається враження, що письменник ні на мить не зводить очей з уявного читача. І як тільки він—читач починає виявляти ознаки збайдужіння, як автор тут же змінює ситуацію, вводить нову інтригу, наводить якийсь із невідомих історичних фактів.

Кожен розділ, хоч і є невід’ємною складовою художнього полотна, але водночас містить і елемент самостійності. Через те чимало з них були надруковані в різних періодичних виданнях.

Пригодницька повість «Консульська вежа» зацікавить читача гострим сюжетом, несподіавністю ситуацій під час розслідування злочину.

Хоч події обох творів відбуваються в різні часи, але тематично вони пов’язані козацькою реліквією — пістолем Івана Сірка, який у наш час викрадають з музею.

ЧИТАЄМО НАЙКРАЩЕ…

Книги в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

Категорія: Book-симпатія | Переглядів: 670 | Додав: Ксюша | Дата: 07.02.2018 | Коментарі (0)

Як мало на світі справжніх романтиків? Людей, які вміють тонко відчувати, мріяти, любити.

Якщо Ви можете майстерно передати магічну силу ніжних почуттів на папір та маєте саме такі твори, запрошуємо Вас долучитись до нового літературного альманаху "Думки романтика", присвяченому поняттям кохання, відносин між людьми, розлуки, зради, прощення, дню Св. Валентина та ін.

До альманаху запрошуються автори: поети та прозаїки.

Мова робіт: українська або російська.

Умови: прозові та поетичні тексти мають розміщуватись на 3-х сторінках документу Microsoft Word формату А-5, (12 кегль, Times New Roman, одинарний міжрядковий інтервал).

Термін подання творів: до 14 лютого 2018 року

Роботи подаються на попереднє узгодження у електронному вигляді, з повним ім'ям автора, його домашньою адресою, телефоном на електронну адресу літературного проекту romantik@email.ua

Альманах буде видано із залученням коштів авторів. Кожен автор переказує на платіжну картку Видавництва 170 гривень вступного внеску. Якщо автор бажає розмістити текст більше 3-х сторінок, здійснює доплату з розрахунку 30 гривень за кожну додаткову сторінку.

За участь у проекті, один примірник альманаху буде надіслано кожному автору Укрпоштою, коштом Видавництва. Якщо автор бажає отримати додаткові примірники, здійснює доплату, по 69 гривень за кожен додатковий примірник.

Джерело:

http://vidatiknigu.com.ua/index/almanakh_quot_dumki_romantika_quot/0-86

 

Категорія: Колонка оголошень | Переглядів: 645 | Додав: Ксюша | Дата: 07.02.2018 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов