Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вівторок, 19.03.2024, 12:05ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2018 » Січень » 26

Франк А.

Щоденник / Пер. з нім. — 3-є вид – К.: Сфера, 2009. — 282 с.

Перший український переклад всесвітньовідомого твору Анни Франк (1929-1945) здійснено з найповнішого видання. Щоденник, який вела єврейська дівчинка понад два роки, переховуючись від нацистів в од­ному з будинків Амстердама, відбиває вражаючий світ почуттів і думок авторки і не в останню чергу засвідчує її письменницький хист.

Ця книга — хвилюючий документ, що неспростовно викриває людиноненависницьку політику геноциду, яку здійснювала гітлерівська Німеччина.

Книгу в користування можна взяти у фонді читального залу.

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 540 | Додав: Ксюша | Дата: 26.01.2018 | Коментарі (0)

РОЖКО В. Є.

Українське православне церковне мистецтво Волині (IX—XX ст.) Історично-
краєзнавчий нарис.- Луцьк: Волинська обласна друкарня, 2006, - 400 с.

Історико-краєзнавчий нарис «Українське православне церковне мистецтво Волині (IX—XX ст.)» — чергове наукове дослідження автора з історії святого українського православ’я на історичній Волині.

Володимир Рожко — історик-архівіст. Закінчив Ківерцівську СІП № І, історичний факультет Луцького педінституту імені Лесі Українки, Волинську Духовну семінарію з відзнакою.

Дійсний член Інституту дослідів Волині у Вінніпезі (Канада) та його представник в Україні, почесний професор Волинського державного університету імені Лесі Українки, учасник дисидентського руху на Волині в 60-80-х рр. XX ст.

Нове дослідження — перша праця з історії українського православного церковного мистецтва історичної Волині, важливий внесок у скарбницю волинезнавчої науки. Розрахована на студентів, викладачів, науковців, широке коло вірних нашої Святої Помісної Української Православної церкви.

Рожко В.Є.

Українське православне книгописання і книгодрукування на Волині (ХІ-ХХ ст.) - Луцьк: Медіа, 2005. - 256 с.

Історико-краєзнавчий нарис «Українське православне книго­писання і книгодрукування на Волині (ХІ-ХХ ст.)» - перше свого роду видання про духовні скарби нашої землі, - пам’ятки рідного православного книгописання і книгодрукування.

Документальні та історичні джерела, виявлені автором в архівах історичної Волині, праці наших земляків з Інституту дослідів Волині у Вінніпезі, Канада, дали можливість відтворити одну з сторінок православного життя на нашій землі впродовж цілого тисячоліття її християнської історії, а саме зародження, розвиток, розквіт українського православного книгописання і книгодрукування, назвати найбільш відомі і безцінні пам’ятки, показати їх творців і розкрити сам процес творення.

Автор відкриває перед читачами малодосліджені сторінки історії українського православного книгописання і книгодрукуван­ня на історичній Волині, розповідає про Святі книги, переписані невідомими і відомими митцями, рідкісні друковані Богослужбові книги, сучасний стан українського православного видання у єпархіях рідної церкви Великої Волині.

Ця наукова праця поповнює духовну скарбницю волинезнавчої науки і буде цінним джерелом для наших науковців, студентів, читачів, які цікавляться минулим рідної землі, бережуть в душах прадідівську Святу нашу віру з її невичерпною духовною спадщи­ною, залишеною нам у спадок нашими предками.

Рожко В. Є.

Українські православні Святі історичної Волині ІХ-ХХ ст.: Історико- краєзнавчий нарис. - Луцьк: Медіа, 2003. - 224 с.

Наукове дослідження Володимира Рожка “Українські православні Святі історичної Волині ІХ-ХХ ст.“- перша праця у волинезнавчій науці на цю тему.

З допомогою історичних і документальних джерел, опрацьованих автором, постає перед нами Великий Образ Святих землі Волинської від найдавніших до новітніх- часів охоплених хронологічними рамками ІХ-ХХ ст.

... Читати далі »

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 558 | Додав: Ксюша | Дата: 26.01.2018 | Коментарі (0)

Друзі, пропонуємо вам перегорнути сторінки №1, 2018 газети «Сільський вісник».

З газети «Сільського вісника» Ви дізнаєтесь про: «Гарбузові культури», «Смачні та корисні горішки», «Каталог цибулі-тиканки», «Новинки овочевого насіння європейської селекції», «Насіння колекційних томатів» та багато іншої цікавої інформації.

Взяти в користування журнал можна в читальному залі нашої бібліотеки.

Корисного читання!

 

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 566 | Додав: Ксюша | Дата: 26.01.2018 | Коментарі (0)

Запрошуємо до читання журналу «Жінка» №1, 2018.

Для вас у журналі у рубриці «Персона»: Валентина Хамайко про те, як дослухатися підказок долі, чому не варто наймати няню і де шукати своє покликання; «Актуально»: Реформа ЖКГ: відносини з комунальниками по-новому; «Вічні цінності»: Як свекрухи обирали невісток і як приймали молодят у родину; «Маєте право»: Юридична консультація з актуальних питань; «Психологія»: Пошуки свого «Я» — це не розкіш, а необхідність; «Здоров’я» 10 сигналів тривоги, за яких потрібно негайно викликати «швидку»… та багато іншої цікавої та корисної інформації.

Журнали в користування можна взяти в читальному залі нашої бібліотеки.

Корисного читання!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 536 | Додав: Ксюша | Дата: 26.01.2018 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов