Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


П`ятниця, 19.04.2024, 16:24ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2016 » Серпень » 17

     Друзі, запрошуємо Вас переглянути новий номер журналу «Шкільна бібліотека», №8 - 2016.

     На сторінках журналу Ви знайдете інформацію: «про пам’ятні дати, свята, події та ювіляри вересня 2016 року»; «віртуальну мандрівку Євросоюзом,»; «матеріали до 160-річчя від дня народження І.Я. Франка»; «зустріч з історичною книгою»; «ігри, конкурси, розваги» та багато інших цікавих тем.

Журнал в користування можна взяти в читальній залі нашої бібліотеки.

КОРИСНОГО ВАМ ЧИТАННЯ.

 

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 594 | Додав: WWWWW_W | Дата: 17.08.2016 | Коментарі (0)

Запрошуємо до читання журналу «Позакласний час» №8, 2016.

     На сторінках часопису ви знайдете: матеріали для патріотичного виховання школярів, розробки виховних заходів місяця, годин спілкування, батьківських зборів, дидактичні матеріали для здійснення превентивного виховання, вкладку для клубних працівників.

     Для вас у номері теми: сценарії до 25-річниці Незалежності України, на допомогу класному керівнику матеріали до першого дзвоника та першого уроку, на допомогу заступнику директора з виховної роботи «Школа патріотичного виховання», предметна студія вчителя світової літератури та інші корисні розробки.

     Журнал в користування можна взяти в читальному залі

нашої бібліотеки.

Корисного читання!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 503 | Додав: WWWWW_W | Дата: 17.08.2016 | Коментарі (0)

Друзі, пропонуємо вам перегорнути сторінки №8, 2016 газети «Сільський вісник».

     З газети «Сільського вісника» Ви дізнаєтесь: «про вирощування сіянців троянд», «як розмножувати магнолію», «каталог троянд з України, каталог посадкового матеріалу картоплі…», «про сад фей у ландшафтному дизайні», та багато іншої цікавої інформації.

    Взяти в користування журнал можна в читальному залі нашої бібліотеки.

Корисного читання!

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 753 | Додав: WWWWW_W | Дата: 17.08.2016 | Коментарі (0)

     Запрошуємо до читання журналу «Дім. Сад. Город.» число 8,  це найпопулярніше в Україні, справді народне видання для всіх, чиє життя і праця пов’язані із землею.

     У номері: «Заходи для зниження вмісту нітратів в овочах», «Молочай – цілюща рослина», «Медові плоди ірги»,«Шляхи підвищення родючості ґрунту», «Конкурс Господиня - 2016» та багато іншої корисної інформації.

     Взяти в користування журнали можна в читальному залі нашої бібліотеки.

Корисного читання!

 

Категорія: Книжкова новинка | Переглядів: 539 | Додав: WWWWW_W | Дата: 17.08.2016 | Коментарі (0)

     Олександр Якович Кониський (*6 (18) серпня 1836, Переходівка — †29 листопада (12 грудня) 1900, Київ) — український перекладач, письменник, видавець, лексикограф, педагог, громадський діяч ліберального напряму. Літературні псевдоніми О. Верниволя, Ф. Ґоровенко, В. Буркун, Перебендя, О. Хуторянин та інші. (всього близько 150). Професійний адвокат, педагог, журналіст. Автор слів пісні «Молитва за Україну», перекладу «Щоденника» Т. Г. Шевченка.

     Олександр Якович Кониський належить до того типу письменників – і водночас громадських діячів, які, не претендуючи на перші місця на "п’єдесталі" літератури певного періоду, зробили для неї наполегливою буденною працею більше, аніж хто інший.

     Біографія.

     Народився в селі Переходівка (тепер Ніжинського району Чернігівської області). Походив із стародавнього чернігівського роду, який нараховував понад 400 років. Дитинство майбутнього письменника та поета пройшло в місті Ніжині, про яке він згадував у свої спогадах так: «Ніжин — місто невелике. Водночас воно було осередком просвітництва Чернігівщини та півночі Полтавщини. Тут красувався тоді Безбородьків ліцей. До того ж за Ніжином було славнозвісне минуле історичне, особливо торгашеське, тому серед людності було вдосталь людей із статками».

     Друкуватися почав у «Черниговском Листке» (1858). Кониський вів велику і різноманітну громадську роботу. У Полтаві, де він служив, організував недільні школи, писав для них підручники. У пресі опублікував низку статей на церковні теми. Брав участь у роботі київської Громади, організовував недільні школи. Як член київської міської ради домагався запровадження у школах української мови. Для недільних шкіл Кониський видав популярні книжки й підручники («Українські прописи» (1862), «Арифметика, або щотниця» (1863), «Граматка або перша читанка задля початку вченья» 1882).

     Кониський налагоджував зв'язки з українськими діячами у Галичині. Обвинувачений у поширенні «малоросійської пропаганди», він 1863 року без слідства і суду був засланий до Вологди. Його роман «Не даруй золотом і не бий молотом» у 1871 році під час чергового обшуку конфіскувала і знищила поліція. Із 1865 жив за кордоном. Тісно зійшовся з національними українськими діячами Галичини. 1872, після зняття поліційного нагляду, повернувся до Києва. Там працює у газеті «Кіевскій Телеграфъ». Кониський був одним із фундаторів Літературного Товариства ім. Т. Шевченка у Львові (1873), а пізніше — ініціатором перетворення його у Наукове Товариство ім. Т. Шевченка (без права комерційної діяльності).

     1897 ініціював створення Всеукраїнської спільної організації, громадсько-політичної спілки, що мала об'єднати всі кола національно-свідомих українців. Для потреб організації він заснував у Києві видавництво «Вік», що, проіснувавши 15 років, опублікувало понад 100 книг українською мовою.

     Творчість

     Літературну діяльність почав 1858. У поезіях, повістях, драмах, оповіданнях обстоював українську національну ідею, проголошував теорію малих діл. Автор популярних поезій: «Я не боюсь тюрми і ката», «На похорони Т. Шевченка», інші, які, втім, стримано оцінюються критиками. В оповіданнях Кониський порушує проблему соціального й національного гноблення України в складі Російської імперії («Півнів празник», «Млин», «Спокуслива нива»), народного побуту («Хвора душа», «Старці», «За кригою»). В повістях «Семен Жук і його родичі» та «Юрій Ґоровенко» подав образи українських національних інтелігентів, просвітян-культурників.

     Кониський — автор першої ґрунтовної біографії поета Шевченка(у 2 томах), яка не втратила свого значення і нині: «Тарас Шевченко-Грушівський: Хроніка його життя» (тт. I—II, Львів, 1898—1901). Цю працю високо оцінили І. Франко, А. Кримський. Створення гімну «Молитва за Україну», покладеного на музику Миколою Лисенком, також припадає на період його плідної праці над дослідженням життя та творчості Т. Шевченка. Гімн ніби ... Читати далі »

Категорія: Подія дня | Переглядів: 766 | Додав: WWWWW_W | Дата: 17.08.2016 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов