Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Четвер, 18.04.2024, 19:35ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2012 » Листопад » 21

ДРУЗІ, запрошуємо Вас відвідати домашню сторінку Старосільської публічно-шкільної бібліотеки (http://stareselo.at.ua/)

Тут, у просторі сайту, ви можете дізнатися, багато цікавого про життя бібліотеки, історію та головні події, якими живе бібліотека, які заходи проводяться в бібліотеці, переглянути списки періодичних видань, що передплачуються бібліотекою, а також нових надходжень фонду, ознайомитись з краєзнавчими матеріалами села, ну і звичайно, висловити свою думку щодо роботи бібліотеки і сайту! Адже бібліотека відкрита для кожного читача. Бібліотека надає  вільний доступ до книги та інформації для набуття знань,  духовного збагачення, відпочинку та розваги.

ТОЖ ЛАСКАВО ПРОСИМО!
Категорія: Подія дня | Переглядів: 931 | Додав: WWWWW_W | Дата: 21.11.2012 | Коментарі (0)

Собор архистратига Михайла. Архистратиг Михайло є небесним покровителем Києва і зображений на його гербі. До революції саме день Собору Архангела Михайла святкувався як день міста.

Архангел Михаїл, також архангел Михайло, архістратиг Михаїл (івр. מיכאל, Міха'ель або Мîхā’ēль, дослівно: Наче Бог; грец. Μιχαήλ, Міхаíл; лат. Michael or Míchaël; араб. ميكائيل, Міха'іл) — архангел в юдейській, християнській та ісламській традиціях, один з семи архангелів, архістратиг небесного воїнства, покровитель людського роду.

Архангел Михайло, чиє ім'я в перекладі з староєврейського означає «хто, як Бог», названий і архистратигом, оскільки саме він очолив небесне воїнство, яке повстало на відпавшого від Бога ангелів і їх вождя Денницю (Люцифера, «ранкову зірку», обдарованого від Творця великою досконалістю) і що скинув їх з Неба. Святкується свято в листопаді — дев'ятому місяці від березня (з якого в давнину починався рік), відповідно до числа дев'яти чинів ангельських. Восьмий же день місяця (за ст. стилем) вказує на майбутній Собор всіх сил небесних в день Страшного Суду Божия, який св. отці називають «днем восьмим».

Чини ангельські поділяються на три ієрархії. Вищу ангельську ієрархію становлять три чини: серафими, херувими і престоли. Середню — панування, сили і влади, а низьку — початок, архангели і ангели. Всі чини небесних сил носять спільну назву ангелів (вісників) по суті свого служіння: сповіщати волю Божию, навчати, допомагати, охороняти... Над всіма дев'ятьма чинами поставлений Господом св. архистратиг Михайло.

З Свящ. Писання і Свящ. Перекази також відомі імена інших архангелів: Гаврила («сила Божа»), Рафаїл («лікування Боже»), Уріїл («світло Боже»), Селафіїл («молитвеник Божий»), Ієгудиїл («славлячий Бога»), Варахиїл («благословення Боже»), Ієреміїл («піднесення до Бога»).

Ось вже понад тисячу років, починаючи з стольного граду Києва, архангел Михайло є покровителем української землі. На його честь побудовано багато монастирів, соборів, палаців і храмів.


Категорія: Подія дня | Переглядів: 1305 | Додав: WWWWW_W | Дата: 21.11.2012 | Коментарі (0)

17 грудня 1996 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 21 листопада Всесвітнім днем телебачення на честь дати проведення першого Всесвітнього телевізійного форуму в Організації Об'єднаних Націй.

Державам було запропоновано відзначати цей День, обмінюючись телепередачами, присвяченими таким проблемам, як мир, безпека, економічний і соціальний розвиток і розширення культурного обміну. 

Хоча саме свято стали відзначати не так давно, історія телебачення почалася приблизно 80 років тому. Перші експерименти з використанням електронних променів для передачі і прийому зображення на певні відстані проводилися ще на початку 20-х років ХХ століття в США, Японії і Радянському Союзі.

У 1933 році американському інженерові російського походження Володимиру Зворикіну вдалося винайти катодну трубку, яка й досі є головною частиною більшості телевізорів. Завдяки відкриттю Зворикіна, вже в 1936 році було розпочато регулярні телепередачі у Великобританії і Німеччині, а в 1941 році - і в США. Проте лише в 50-і роки телемовлення отримало масове поширення в Європі. У більшості країн, що розвиваються власні державні та приватні телекомпанії виникли ще пізніше, в 60-х - початку 70-х років.

Сьогодні у світі не залишилося країн, не охоплених телемовленням. До найбільш великих телекомпаній світу відносяться: CBC, NBC, ABC - в США; BBC, ATV - у Великобританії; РАІ - в Італії; NHK - в Японії; ЦДФ - у Німеччині.

Історія вітчизняного телебачення веде свій початок з експериментальних трансляцій телепередач, які велися з Москви вже в 30-х роках за системою малокадрового механічного телебачення.

У 1932 році відбулася перша передача рухомого зображення. У 1937 році був організований перший телецентр на Шаболовці. З 1938 року він здійснював експериментальне телемовлення на основі електронних систем, а з 1939 року почалося регулярне телемовлення. Першою передачею стала демонстрація фільму про відкриття 18-го з’їзду ВКП (б). В подальшому активному розвитку телебачення в Радянському Союзі перешкодила війна. За два дні до її закінчення - 7 травня 1945 року - телецентр на Шаболовці відновив трансляції передач, а 15 грудня того ж року першим у Європі почав регулярне телемовлення два рази на тиждень.

... Читати далі »

Категорія: Подія дня | Переглядів: 972 | Додав: WWWWW_W | Дата: 21.11.2012 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов