Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Подія дня [669]
Висвітлюються цікаві новини
Книжкова новинка [923]
Новинки літератури та періодики, що надходить до фондів бібліотеки
Наші інтерв’ю [22]
Інтерв’ю з користувачами бібліотеки, колегами, відомими людьми Рокитнівщини
Колонка оголошень [138]
Оголошення про заходи бібліотеки, району
Book-симпатія [88]
Читацькі вподобання наших користувачів
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Наше опитування
Оцініть наш блог
Всього відповідей: 1110
Друзі сайту




    






Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


П`ятниця, 29.03.2024, 16:41ГоловнаРеєстраціяВхід
БІБЛІОNEWS
блог Рокитнівської центральної районної бібліотеки
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2012 » Листопад » 19

     Де́нь скловиробника́ — професійне свято України. Відзначається щорічно 19 листопада.

Історія свята

Свято встановлено в Україні «…ураховуючи вагомий внесок українських скловиробників у розвиток економіки держави та відродження багатовікових традицій галузі…» згідно з Указом Президента України «Про День скловиробника» від 9 грудня 2003 року № 1417/2003.

Підставою для вибору 19 листопада днем професійного свята скловиробників стало те, що 19 листопада 1711 р. народився російський учений-природодослідник Михайло Ломоносов. Він був творцем хімічного виробництва глазурі, скла, фарфору, розробив технологію та рецептуру кольорового скла, яке використав для створення мозаїчних картин.

Колектив Рокитнівської  центральної районної бібліотеки щиро вітає ПАТ «РОКИТНІВСЬКИЙ СКЛЯНИЙ ЗАВОД» із професійним святом. Цей день є днем шанування неймовірного матеріалу - скла та великої праці майстрів, що його створюють. Завдяки відповідальному ставленню до справи та високому професіоналізму Ви робите значний внесок у розвиток промислового потенціалу нашого району та всієї України, відкриваєте нові перспективи розвитку галузі та сприяєте розвитку виробництва.

Сердечна вдячність Вам за сумлінну працю, неперевершену майстерність, творчу наснагу. У цей святковий день бажаємо Вам міцного здоров’я, щастя, життєвих гараздів, благополуччя та нових професійних перемог!


Нехай мир, добро і злагода завжди панують у Ваших оселях!
 
Категорія: Подія дня | Переглядів: 1085 | Додав: WWWWW_W | Дата: 19.11.2012 | Коментарі (0)

День працівників гідрометеорологічної служби — професійне свято України. Відзначається щорічно 19 листопада.

Історія свята

Свято встановлено в Україні «…враховуючи важливу роль працівників гідрометеорологічної служби у забезпеченні органів державної влади, органів місцевого самоврядування, населення гідрометеорологічною інформацією, прогнозами і попередженнями про небезпечні та стихійні явища, у вирішенні інших загальнодержавних завдань…» згідно з Указом Президента України «Про День працівників гідрометеорологічної служби» від 11 березня 2003 року № 208/2003.

Державна гідрометеорологічна служба, яка функціонує у складі Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, грає ключову роль в отриманні даних про поточні та очікувані гідрометеорологічні умови, сучасний клімат, його можливі коливаннях та зміни в майбутньому, прогнозування та попередження стихійних гідрометеорологічних явищ. Повсякденна цілодобова робота метеорологів, гідрологів, синоптиків дає можливість завчасно вжити заходів до запобігання можливих збитків від небезпечних явищ погоди.

Гідрометеорологічна служба України налічує більше тисячі пунктів спостережень за станом атмосфери і водних об'єктів.

Щорічно організації гідрометеорологічної служби країни дають близько 275 тисяч прогнозів і попереджень, у тому числі близько 1,5 тисяч оперативних інформацій і спеціальних доповідей; більше 7 тисяч щоденних гідрометеорологічних бюлетенів, близько тисячі агрометбюлетеней, близько 80 тисяч метеорологічних і 100 тисяч авіаметеорологічних прогнозів, близько 5 тисяч попереджень про небезпечні та стихійні гідрометеорологічні явища.

Протягом свого функціонування гідрометеорологічній службі незалежної України вдалося виростити і зберегти головне своє багатство - високоосвічених професіоналів, відданих своїй справі ентузіастів, багато з яких мають державні нагороди, відомчі відзнаки. Саме висока кваліфікація, енергія і любов до своєї справи більш ніж 5 тисяч працівників всіх рівнів дає можливість державній гідрометеорологічній службі належним чином виконувати свої завдання.


Категорія: Подія дня | Переглядів: 872 | Додав: WWWWW_W | Дата: 19.11.2012 | Коментарі (0)


Хостинг від uCoz Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов